| Message |
|
|
Tot io, am gasit asta:
https://plase.net/produse/plase-de-pescuit/plase-textile-vrac/
Pentru acoperirea acvariului si protecta pestilor saltareti, merge cu fir de 1mm grosime si ochiuri de 10mm? Plasa actuala (pentru tantari) imi obtureaza grav lumina.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Ioane, am trait s-o vad si pe asta. Imi pare rau ca te-ai lasat de saraturi, ca n-ai reusit sa vinzi acvariul, asta e.. csf, n-ai csf
Barbus Tetrazona sunt pestii mei favoriti
I-ai de mici, un card intreg si se vor intelege bine. Tot ce ai de bagat in acvariu (la lostritze ma refer), baga inainte sa aduci cardul.
Sunt pesti frumosi si vioi
edit: un sol frumos, negru, este cel de la Dennerle (scaper's soil). Tot de la Dennerle gasesti tot felul de pietris decorativ, pentru scape. Poti face cu el zone deosebite - favoritul meu este Plantahunter Rio Xingu.
Bafta, te urmaresc!
|
 |
|
|
|
Eu las ciorapul, plec si cate 2 luni de acasa. Cand se colmateaza da pe afara si atat, doar ca se aude un clipocit usor.
|
 |
|
|
Merci
Al doilea link e ok, primul tot nu merge.
|
 |
|
|
|
Te-ai cam grabit cu pestii..
Cat are bazinul tau, 125 cm? Cum ti se pare iluminarea cu trei Hydra, slaba, suficienta, prea multa?
edit: nu se vad pozele din ultimul link
|
 |
|
|
Silviu Man wrote: Niste barbari care traiesc printre noi.
Esti prea bland cu labagiii aia sinistri, arza-i-ar pe matze pe lumea asta si ailalta..
|
 |
|
|
|
Am incercat o singura data sa sifonez nisipul, dar mi s-a luat repede si am renuntat.
De doua ori pe an curat mizeria din sump, dupa un an am bagat pompele de valuri la otet, la 2-3 saptamani curat geamurile, in rest chestii banale si doar cand e cazul: cupa de la skimmer, ciorapul de nylon, schimb carbunele.
Lumina o am de la 8 la 22 (cu simulare rasarit si apus), de la 22 la 8 am moonlight-ul, conform fazelor.
Am o caruta de pesti pe care ii hranesc corespunzator, cu lopata (congelate si peleti).
Iti recomand cu caldura reteta mea:
- flow corespunzator in bazin si sump
- un refugium cu alge chaeto si miracle mud
- o cantitate cat mai bogata de medii biologice (eu folosesc siporax, ca l-am prins ieftin)
- minima filtrare mecanica (in cazul meu, un ciorap de nylon BM)
Nu pot spune ca e o reteta universal valabila, dar la mine a functionat. Un pic de alge si cyano am avut doar in primele luni de la startare, dar nu in cantitati ingrijoratoare. La un moment dat au disparut de la sine.
Succes
|
 |
|
|
um02122 wrote:Voi ati pierdut perspectiva.
Asa se intampla cand pui un bebelus de 2Kg langa un adult de 60Kg/buca.
|
 |
|
|
|
Tare mi-e teama ca o sa pierzi cateva nopti cu lanterna in mana..
edit: incearca-ti norocul cu un sixline
|
 |
|
|
Imi plac replicile ilustrate
|
 |
|
|
Sa-ti traiasca opincaru mic! Si da, esti gras.

|
 |
|
|
|
La un moment dat mi-am dat seama ca nici eu.. Daca as incepe din nou, as face ceva mai mic.
|
 |
|
|
|
Merci. Invidie??
|
 |
|
|
img.plici.ro e moka si chiar free
|
 |
|
|
|
photobucket nu te mai iubeste, ti-a sters pozele..
|
 |
|
|
|
Eu zic sa il intrebi si pe Marian (marian4232 pe forum). Mie mi-a facut acvariul (160x65x50h + bean animal) la un pret excelent, plus ca lucreaza impecabil, de nota 10.
Ramane problema transportului..
|
 |
|
|
Continua, merci 
|
 |
|
|
Incep sa cred ca pestele ala nu exista, e superstitie
|
 |
|
|
um02122 wrote:Am trecut pe un program cu lumina mai calda.
Sa nu treci si la cosit alge..
|
 |
|
|