| Message |
|
|
Mi-am scos-o ca nu-mi placea pozitia pe care o abordase in apa
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Vestile bune incep sa apara. Astazi au sosit pestii, in stare excelenta si i-am pus la aclimatizat. Mare mi-a fost mirarea cand am vazut ca nu se speriau deloc de mine, chiar daca trecusera printr-un drum de cateva ore. Au sosit in pungi individuale, iar pentru aclimatizare am folosit 2 jumatati de bidon de 5 litri. Dupa ce i-am lasat sa ajunga apa la temperatura egala cu cea din bazin, am inceput aclimatizarea cu o cana, punand cate un sfert de cana de apa din acvariu, la interval de 10-15 minute.
Nr. 1
Nr. 2 (putin de tot mai maricel decat precedentul)
Dupa aclimatizarea care a durat aproximativ o ora, am inclinat bidoanele, si i-am lasat sa inoate singuri in acvariu.
Pestii sunt foarte vioi, exploreaza bazinul, nu se ascund, nu se sperie, iar marea mea mirare a fost atunci cand nu am rezistat tentatiei, si cu ajutorul unei pensete, am introdus in apa deasupra lor 2 fulgi JBL Krill. Imediat cum curentii au miscat putin fulgii, acestia au tabarat pe ei, si i-au infulecat imediat. Sunt foarte bucuros ca pestii se manifesta ok si chiar am fost foarte mirat cand acestia au acceptat hrana la nici o ora de la introducerea in acvariu.
Si cum vestile bune vin la pachet, maine imi vor sosi si noile lampi.
1x Evolux 11w 10.000k
1x Evolux 11w 30.000k
Si cum cei de la reef asigura transportul gratuit la comenzi peste 100 ron, am adaugat inca o lampa 50/50.
O zi placuta tuturor.
|
 |
|
|
Completeaza-ti te rog locatia la profil. Poate asa ai mai multe sanse sa schimbi pestele daca stie lumea in ce oras te gaseste  .
|
 |
|
|
Daca suntsuficient de mari cat sa nu incapa in gurile celorlalti pesti, n-au ce pati  .
|
 |
|
|
|
Pai ii tine asa pentru ca ii are la vanzare si nu se poate cara cu ditamai bazinele. Acasa crede-ma ca nu ii tine asa. Nu ar supravietui.
|
 |
|
|
|
Stai linistit. Carasii se tin si in iazuri de gradina, inclusiv peste iarna. Mai mult i-ai chinui tu intr-un acvariu mic decat nenea care ii vinde in frig in piata.
|
 |
|
|
scificuss wrote:  Staghorn.
Ma gandisem si eu ...dar .... asa groasa ?
|
 |
|
|
|
O lista de preturi si stoc pentru nevertebrate (cleaners) se poate ?
Multumesc.
|
 |
|
|
 ... parerea mea. Chiar sunt foarte curios ce este. Nici eu nu am mai vazut asa ceva. Vrei sa spui ca a aparut de pe-o zi pe alta ?
|
 |
|
|
Salutare si bun venit pe forum !
Interesanta colectie. Deja sunt cu ochii pe acest topic. Sper ca ne vom delecta si cu niste imagini cat de curand. De mult n-am mai vazut un balaur de arowana in toata splendoarea lui  .
|
 |
|
|
In orice petshop in care gasesti produse tetra, chiar daca nu au pe stoc, se pot comanda fara probleme. E interesul lor. In cel mai rau caz iti vor cere o plata in avans.
@minnardy Datorita tensiunii, sticla are toate sansele sa crape in cazul aplicarii unei flacari deschise (soc termic -> dilatare brusca). Cand se foloseste flacara deschisa in contact cu sticla, de obicei intai aceasta este "coapta" pentru a nu provoca soc termic, si astfel se incalzeste gradual. Daca un pahar are sanse mari sa crape de la...sa zicem un ceai fierbinte, gandeste-te ce poate provoca o flacara deschisa unui geam plat, mare si rece  .
|
 |
|
|
|
Daca acvariul care va beneficia de acest filtru este unul plantat, poti sa ii reduci debitul si intr-un mod absolut benefic, si anume adaugarea unui reactor extern de CO2.
|
 |
|
|
Si acvariul tot prin uscare se dezinfecteaza  . Pentru linistea ta, poti folosi o solutie de apa cu clor, urmata de o clatire temeinica, si o uscare completa.
L.E. Singura conditie pentru dezinfectarea acvariului si filtrului, este mutarea pestilor intr-un alt acvariu. Despre ciclare nu cred ca e nevoie sa mai spun, ca e lesne de inteles ca ea se repeta.
|
 |
|
|
@vereb intr-adevar, pretul este real. Cunosc magazinul, iar pe patron il cunosc destul de bine. Este unic importator pe Romania al produselor OceanFree. La capitolul acvarii (bazine), calitatea este extraordinara iar preturile fara competitie, insa echipamentele (pompele in mod special) lasa de dorit. Bazinul meu este tot marca OceanFree, iar la pretul de 1200 RON am primit urmatoarele : bazin 182L, sticla de 10mm cu o slefuire si lipire ULUITOARE cu overflow (care preia si functia de surface skimmer), mobilier din pal cu trim de aluminiu, chiar si pad-ul care se aseaza intre acvariu si mobilier, sump de 64L din acryl cu compartiment filtrare dry, pompa submersibila de 3000l/h (care m-a parasit cam in 2 luni....de aici concluzia mea cu privire la pompe) ulterior inlocuita cu o pompa de iaz de 1100l/h, iar piesa mea preferata, lampa hang-on 4x39w T5 din aluminiu lucrata ireprosabil. (Acest mesaj nu trebuie considerat reclama pentru ca nu am dat vreo data de contact, ci doar am exemplificat colegului vereb ce se poate achizitiona cu bani putini. De asemenea, se poate considera un review al produselor enumerate, prin prisma personala)
@FilBil cu banii aia, daca stai cu ochiul pe sectiunea de vanzari, si daca mai ai si cateva pe acasa (medii filtrante, termometru.. tuburi...) poti face un acvariu cel putin frumusel. Spre exemplu eu cu 50 ron am luat bazin de 30L cu lampa hang-on 2x11w 7200k PL, filtru hang-on hailea plus ce era prin el (florapol, manado, moss, anubias, ~50 de creveti). Daca ai rabdare sa "pice ceva" ai toate sansele sa faci afaceri la care nici nu te astepti  . Parerea mea e sa rezisti tentatiei de a sparge banii acum, si sa ii pastrezi pana pica "pomeni". O seara buna.
|
 |
|
|
|
Dupa imaginile microscopice, colegii de pe un alt forum, dedicat acvaristicii marine mi-au spus ca ar fi hair algae, si ca prolifereaza din cauza luminii de spectru nepotrivit. M-au "certat" si in privinta mediilor filtrante, drept urmare am schimbat ceramica din prima canistra cu PhosEx ultra JBL. In cea de a 2-a canistra probabil va poposi Matrix de la Seachem. Intr-adevar, nu am nici un cleaner in momentul de fata, dar ma gandesc la niste melci nassarius si la paguri.
|
 |
|
|
Din fericire, microscopul infirma varianta dinoflagellatelor, si indica o alga filamentoasa bruna  sau o cyano
Scuzati calitatea, dar aparatul meu compact fara functie de focalizare manuala, s-a incapatanat sa nu focalizeze de buna voie :

|
 |
|
|
Si ca sa nu pot zice ca merge totul perfect, va anunt ca m-am umplut de ... ceva. Din cate am citit pe forumurile de pe alte meleaguri, ar fi vorba ori de cyano, ori de dinoflagellate, cele din urma fiind deosebit de pacatoase. Chestia maro ce face obiectul discutiei, a inceput prin a "imblani" bucata de piatra vie, dupa care a trecut la pietris, si in final la geamuri. Mentionez ca folosesc apa de osmoza (0% tds), sare AquaMedic, turnoverul este 40x, curenti suficienti, amoniac 0 si NO3 5-10 stabil. Un ultim suspect ar fi PO4 pentru care nu am test momentan, dar voi face rost cu proxima ocazie.
Cateva poze, poate ma lamureste cineva ce am, si care ar fi solutia:
In cazul in care ma lamureste cineva cu privire la "vietatea" care a pus stapanire pe al meu pico, urmatoarele mele intrebari ar fi :
-E cazul sa intru in panica ?
-E normal la inceput ?
-E cazul sa intru si mai rau in panica ?
Multumesc anticipat pt raspunsuri  . O seara buna.
P.S. Imi fac probleme mari pentru ca se inmulteste fenomenal de repede. Practic in cateva ore se observa o diferenta vizibila !
|
 |
|
|
|
Eu ma gandeam la metoda cu alcoolul la -18 grade (temperatura din majoritatea congelatoarelor). Provoaca moarte instanta pestelui, deci nu va avea timp sa sufere. Se ia un castron/bol, se umple cu alcool (vodka, acool etilic etc.) si se tine la congelator cateva ore. Se ia pestele si se introduce brusc in recipient. Avand in vedere ca alcoolul nu ingheata (cel putin nu la asemenea temperaturi), se va mentine la temperatura foarte joasa in stare lichida. Pestele va muri instant, si nu va avea timp sa sufere. In principiu aceeasi metoda se poate folosi si cu antigel.
|
 |
|
|
Eu unul zic sa inlocuiesti tubul AquaGlo cu inca un 865. In rest, e binisor  .
|
 |
|
|