Message |
|
Suplimentez eu !
ancistrusi pitici si plante se suprafa??, crangasi-giulesti-chiajna
|
 |
|
mda, 7 minute pana-n Unirii ...
|
 |
|
Chiar.
De ce nu vrea lumea ancistrusi ?!
|
 |
|
daaa' .... cine-i mo?u ?sta de care se tot discut? aici !?
daaa' .... forumu' ?sta nu mai e administrat !?
Gata m?, m-am prins, "mo?u" ie "administratorii" !
|
 |
|
Am niste ancistrusi PITICI , doi molly mici , poate si niste moss ...
|
 |
|
Au aparut doi rataciti, probabil erau prea mici, par sa fie femele, una neagra si una mai ... gri.
|
 |
|
Da  mi-a trimis mie un mesaj privat ...
|
 |
|
Prinde greu semnal  )
|
 |
|
Pomaceea !?
|
 |
|
Am observat ca s-a inteles gresit, am mai multi ancistrusi, le place in balta mea si au devenit specia dominanta.
Ii dau pe ceva plante plutitoare mari, plante de prim plan sau pitice sau ceva plante care cresc si emers sau in zone inundate/inundabile, sau chiar ceva interesant de ghiveci ...
|
 |
|
Salut.
E cineva interesat sa schimbe plante sau melci cu ancistrus , mai mici mai mari ?
|
 |
|
schimb ancistrus cu melc !
|
 |
|
Salut.
Daca cineva are in bazine eleocharis si este atat de dragut/draguta sa-mi imprumute si mie doua trei fire pana de mos Nicolae ...
|
 |
|
Si acu' ce faci cu boraras-ii ?
|
 |
|
Melci ai in acvariu ?
|
 |
|
Ce test " cu betisor " iti da ...
nitriti 0.68 ... carbonate hardness 17 ... ph 8.5
!?
Cand si unghiul cu care pica lumina pe ... betisor ... influenteaza interpretarea vizuala a ... nuantei betisorului ...
Sa nu mai zic ca doua saptamani e nimic la cate "E"- uri ai bagat in apa aia si asa putina ...
Rabdare si tabac, cum spune Pinnochio Fluitans.
|
 |
|
Ce test avem aici ?
|
 |
|
B? ce glume d? copcari p? ... rom
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Auzi, ai folosit cumva un algicid in ultima perioada? Ca ar putea fi o cauza pentru care au crapat melcii.
Algicid pentru algele din acvariu !?
Pai ... daca nu sunt alge, nu am avut de ce
|
 |
|
Fadds wrote:
Dragos Matei wrote:Mda ...
Si ce am mai observat ... nu mai creste nimic pe geamuri, alge sau alte ... chestii ...
Nu se mai fac depuneri.
Oare de ce ?
E posibil sa fi ramas fara nitrati in apa, plantele emerse ii consuma foarte rapid.
Poate si din cauza asta mor melcii, nu mai au ce manca, algele fiind baza lantului trofic.
Doar speculez, poti face niste teste de apa sa vezi ce lipseste. Verifica si duritatea gH, ca si aia scade cu timpul, se rezolva usor cu schimburi de apa.
Pe plantele emerse le ud separat, ce-i drept cu apa scoasa din acvariu, nu stau in apa bazinului.
Am filtru extern jbl e 702 cu ce a venit de la ei.
Folosesc apa de la o baterie cu 5 filtre, nu RO.
Referitor la teste, ce test cat mai simplu si cat mai de baza sa fac pentru cele trei surse, robinet, filtru, bazin.
|
 |
|