[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: rodoselada
Forum Index » Profile for rodoselada » Messages posted by rodoselada
Tundem si replantam

01.12.21

image
Atat s-a putut doar locul 35

image

image

image
narcis wrote:Superbe bazine, felicitari!

multumesc!
dan.pavelescu wrote:

Nu intri tu pe mana mea? Sa vezi ce te smilie

Felicitari, grasule! Mai rar asa lucrari.. Te pupa jos matusa Pave.

Multumesc!
dandumitru wrote: Pai nu este chiar asa, asteptarile personale sunt una iar competitia este alta. Tu ia in considerare alte aspecte, cati candidati au fost,cate bazine au fost jurizate, cate puncte ai obtinut cu bazinul respectiv.

Ca nu-i tot una sa fii 447 la IAPLC din mii de bazine participante, din 2000 selectate la jurizare si din 500 punctate .
OMULE esti in primi 500 buni in lume , adica la nivel mondial, fara sa fii dedicat acestui lucru, TU esti plin de pasiune, in acelasi timp in care muncesti pentru toate astea, pe cand alti au totul la dispozitie si numai asta fac toata ziua, altfel nu le-ar iesi atat de bine.
Si ai participat si la categoria cea mai aglomerata 200-300 litri, unde sunt majoritatea greilor,deci te subapreciezi putin , ca sa zic asa .

Ma enervezi ma, da ce ma enervezi, cand gandesti asa !

Intr-adevar, dar eu vreau si am asteptari mai mari de la mine, intr-o zi voi reusi sa fiu in primii 100
cristi_pl wrote:Aveti dreptate, nu stiu mai nimic legat de "aquascaping". E un domeniu nou pt mine.

Din cate am citit tetrele mele (pristella maxillars) s-ar simti cel mai bine intr-un mediu de tip "biotop" care sa simuleze cat mai aproape de realitate habitatul lor natural.
Lumina slaba, plante putine, apa mai murdara. Adica fix opusul a ce au acum.

Dar, plantele se schimba, hardscapele e mai mult o investitie, chair daca nu le folosesc acum pot sa le pun in depozit sa le folosesc peste ani, nu ar trebui sa se degradeze (pietre / lemne).

Acum nu mai schimb nimic in acvariu pana nu am un plan conturat, sa stiu ce vreau sa fac.

Pai depinde ce vrei, daca vrei biotop e o alta poveste, daca vrei sa ai un scape e alta poveste dar ambele presupune investitie materiala si sufleteasca.
Hardscape poate fi si in cazul biotopului cu Pristella maxillaris depinde de zona de inspiratie care poate fi (Venezuela, Guyana, Suriname, Guiana Franceza sau nordul Brazilie.

Ai aici o poza
http://biotope-aquarium.info/aquariums/floresta-de-igapo-160-l/

inca una
http://biotope-aquarium.info/aquariums/lokoti-kiki-creek-suriname-350-l/

Cart despre un scape cam aceeasi poveste, hardscape-ul nu trebuie neaparat cumparat, gasesti lemne prin padure, pietre la munte iti mai trebuie inspiratie
Multumesc de aprecieri!

Daca nu era Dan Batman eram terminat, dupa cum se vede in poza din data de 14.10 asezasem diferit lemnele in partea dreapta, eram un pic dezorientat noroc ca intervenit la timp.
Ma bucur ca am un asa prieten si coleg.
Va rog sa-l deranjati la orice ora din zi si noapte, in special dupa orele 22.00, va ajuta cu mare placere.

Intr-adevar mai e mult pana departe, trebuiesc mai multe sedinte de tundere a plantelor, poze samd.

Care are experienta cu pozatul acvariilor poate ma ajuta sa-mi spuna cu ce sa trag poza finala, cu obiectiv wide angle sau zoom sau ce imi recomanda?
Folosesc wide angle Canon EF-S10-18 mm f/4.5-5.6 IS STM pentru apsc, iar la full frame am Tamron 17-35mm f2.8-4 Di OSD
Multumesc mult pentru aprecieri tuturor!!!

Daca te-as prinde pe la usa mea maaaa, asa te-as trosni cu unul din cele mai bune vinuri, de nu te vezi !!!
Rodo sunt incantat , felicitari tata !
Sunt din cele mai frumoase bazine pe care le-am vazut anul acesta, esti la inaltime maxima !
Ai trimis cumva, ceva la unul din concursurile internationale ?

Nea Dane multumesc, sper sa ne revedem anul viitor prin vara, depinde de conditii.
Da am participat la concursuri, sunt inscrise la AGA, EAPLC, EAEC
La IAPLC am participat cu cele de 120cm, locul obtinut a fost 447 foarte slab fata de asteptarile personale, sper la anul sa fie mai bine
La ISTA am participat cu cel de 90cm locul obtinut 333
Whispers in the Glade
Aquarium: 120x45x45
Light: 2x Life Aqua Master Pro
Filter: Eheim 1x 2080, 1x2078
Co2: presurized
Background: white matt
Sustrate: Prodibio AquaGrowth Soil
Fertilizer: Prodibio Biovert Ultimate, Prodibio Biovert Plus
Hardscape: Driftwood, Seiryu stone, Pebbles diferent size, white fine sand
Fish: Paracheirodon innesi
Plant: Glossostigma elatinoides, Hemianthus callitrichoides Cuba, Hemianthus micranthemoides, Ludwigia brevipes, Rotala green, Rotala colorata, Rotala orange, Myriophyllum mattogrossense, Anaubias nana mini, Buchephalandra Pigmea, Bucephalandra Kedagang, Bucephalandra wavy green, Bucephalandra catherinae red, Fissidens fontanus, Vesicularia montagnei, Vesicularia ferriei 'Weeping' Hygrophila Pinnatifida, Hydrocotyle verticillata, Marsilea crenata, Eleocharis sp Mini, Bolbitis heudelotii

14.10.21
image

15.10.21
image

18.10.21
image

27.10.21
image

3.11.21
image

7.11.21
image

11.11.21
image

16.11.21
imediat dupa tuns si schimb de apa
image

Fantasy, Davidi Land
Aquarium: 40 x 32 x 28 cm
Light: 1x Week Aqua RGB
Filter: 1xEheim Proessionel +250
Co2: pressurized
Hardscape: Dragon stone, Pebbles diferent size, white fine sand
Fish: Poecilia wingei fry, Neocaridina davidi
Plant: Hemianthus callitrichoides Cuba, Hemianthus micranthemoides, Rotala colorata, Rotala orange, Rotala Green, Staurogine repens, Eleocharis mini, Vesicularia montagnei, Vesicularia ferriei 'Weeping'

image
Quantum of Solace
Aquarium: 60x40x40
Light: 1x Week Aqua
Filter: 1x Eheim professionel 4+ 350
Fish: Hyphessobrycon amandae, Poecilia wingei, Neocaridina davidi
Plant: Glossostigma elatinoides, Hemianthus callitrichoides Cuba, Hydrocortyle tripartita sp Japan, Hemianthus micranthemoides, Micranthemum Monte Carlo, Ludwigia sp. mini super red, Ludwigia brevipes, Rotala Vietnam, Rotala colorata, Microsorum pteropus mini, Staurogine repensVesicularia montagnei, Vesicularia ferriei 'Weeping'

image

Lights and shadows
Aquarium: 120x45x45
Light: 2x Life Aqua Master Pro
Filter: Eheim 1x 2080, 1x2078
Fish: Hyphessobrycon bentosi, Aphyocharax anisitsi, Melanotaenia lacustris
Plant: Glossostigma elatinoides, Hemianthus callitrichoides Cuba, Hydrocortyle tripartita sp Japan, Hemianthus micranthemoides, Ludwigia sp. mini super red, Ludwigia brevipes, Rotala Vietnam, Rotala colorata, Rotala orange, Rotala narrow leaf, Myriophyllum mattogrossense, Myriophyllum Guyana Microsorum trident, Microsorum pteropus, Anaubias nana mini, Buchephalandra Pigmea, Bucephalandra Kedagang, Bucephalandra wavy green, Bucephalandra catherinae red, Fissidens fontanus, Vesicularia montagnei, Vesicularia ferriei 'Weeping'

Fertilizer: Prodibio Biovert Ultimate x 3 times a week, Prodibio Biovert Plus x 2 times a week

image

Kissing Gate
Aquarium: 90x45x45
Light: 1x Life Aqua Prime Pro
Filter: 2 Eheim Proessionel 600 x 2
Co2: pressurized
Hardscape: Driftwood, Dragon stone, Pebbles diferent size, white fine sand
Fish: Barbus titteya, Hyphessobrycon herbertaxelrodi, Tanichthys albonubes
Plant: Glossostigma elatinoides, Hemianthus callitrichoides Cuba, Hemianthus micranthemoides, Rotala colorata, Rotala orange, Myriophyllum Guyana Anaubias nana mini, Buchephalandra Pigmea, Bucephalandra Kedagang, Fissidens fontanus, Vesicularia montagnei, Vesicularia ferriei 'Weeping', Hygrophila Pinnatifida, Staurogine repens, Eleocharis mini

image
Foarte frumos, foarte reusit!
Multumesc!
calin wrote:Foarte frumos!
Cred ca lipseste la numirea plantelor si Christmas Moss , sau o alta varianta Moss nu sunt chiar sigur daca e Christmas.

Multumesc @Calin, da ai dreptate, este weeping moss
Set upul va fi in viata atat cat il tii, cel putin 1 an cu tunderea gazonului la 2 saptamani cu siguranta nu vor fi probleme
The Dark Forest 20.12.20

image
La 4 luni, am adugat cateva lemne in partea din spate

image

image

image

Forum Index » Profile for rodoselada » Messages posted by rodoselada
Go to: