[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: OmuCuVak
Forum Index » Profile for OmuCuVak » Messages posted by OmuCuVak
Multumesc domnului Cosmin pentru binefacerea de a-mi dona cateva plante. Le-am plantat si acum astept rezultatele
Ma gandeam la un astfel de filtru JBL CristalProfi i60 sai i80 . Ce spuneti se merita?
Multumesc frumos de sfaturi. Am facut comanda de neoane un 827 si un 865, acum sa caut si soclu ptr ele si sa le montez pe capac (sper sa reusesc sa il fac si pe acesta saptamana aceasta)
Multumesc de sfaturi tuturoe. Decizia finala va fi 2 neoane 865 osram.. Acum sa fac si capacul zilele acestea si sa le montez.
Deci in principiu o sa iau unu asa si unu 865. O sa le folosesc cand unu cand altu. Iar daca apar probleme o sa il schimb si pe acesta tot cu un 865. Oricum nu e batut in cuie..o sa mai caut si in alta parte sa vad ce preturi sunt la 865. Ape limpezi
Severus wrote:
stefanp wrote:Nu stiu ce spectru si temperatura are...poate stiu altii.

865 inseamna CRI > 80% si temperatura de culoare 6500 K
830 inseaman CRI > 80% si temperatura de culoare 3000 K
827 inseamna CRI > 80% si temperatura de culoare 2700 K
etc.

PS Dar nucus ce palnta este ? (eventual un link)
Multumesc anticipat.

Cred ca voiai sa intrebi ce plante folosesc? In principiu o sa vreau sa pun plante care nu sunt greu de intretinut...ceva nepretentioase. Dar daca nu e bun am inteles, o sa caut in alta parte...multumesc
ideea era ca il gasisempe asta la o promotie. E 8 lei unu de 24 w. Voiam sa stiu daca e bun sau nu. Daca nu e bun nu il iau. Crezi ca merge?
Acest neon este bun pentru plante? -tub fluorescent t5 g5 24w/827 230v osram
Multumesc de sfat cosmin. Da stiu ca ai dreptate...insa pana pe 10 eu zic ca se termina ciclarea. Am un filtru acum de la un amic. urmeaza sa il pun pe al meu cand il cumpar si sa le las pe ambele sa functioneze in paralel o vreme. Cred ca o sa aplic metoda de ciclare pe intuneric.
Ma duc prin cateva pet-shop-uri sa vad ceva preturi la neoane si filtr
Pai momentan vreau plante mai putin pretentiase.Pana pe 30 ale lunii nu cred ca voi baga mai nimic in el. Il las cu apa si nisip. Voi vedea daca am acum banii de filtri si neoane o sa incep cu 2-3 fire de plante. Abia pe 10 a lunii voi baga pesti
Nisip spalat. E limpede apa acuma. Pe saptamana viitoare voi incepe achizitiile de plante.Esta adevarat ca daca vreau plante mai pretentioasa pentru sol pot cumpara anumite substante nutritive pe care le pot folosi?
Am plecat la spalt nisipul.
Avand in vedere ca nu am spalat stratul de JBL Manado ar trebui sa il spal acum sau daca il las se limpezeste?
Stiu ca aquabasis se pune sub manado.
O sa ai in curand un nou client. Astept momentan sa mi se limpezeasca apa in acvariu si o sa incep si eu cateva achizitii
Salut. Am inceput de curand, dupa o pauza de 4 ani parca sa realizez un nou acvariu.
Dimensiuni acvariu 60Lx30lx40h.
L-am confectionat singur-nu din lipsa de bani ci din placere
Vreau sa fie un acvariu plantat. Am cumparat pentru strat JBL Manado. Am apucat si am pus deja apa in acvariu si dupa am realizat ca trebuia si un JBL Aquabasis Plus.
1. Merge si fara sa plantez sau trebuie neaparat sa scot ce am bagat si sa revin cu o noua configuratie?
2. Stratul de JBL Manado trebuia spalat inainte de a fi pus in acvariu?
3. Ce imi recomandati ca si plante mai putin pretentioase?
4. Ce neoane sa folosesc?
5. Ce filtru? intern sau extern? pretul sa nu depaseasca 150 ron e o conditie
6. Doresc popularea cu pesti vivipari. Ce recomandati?
Multumesc
Completat locatia a profil si mentionez si aici ca sunt din Iasi.
P.S. Cine mai este din Iasi?
Un nou acvarist a intrat pe fir . Mihai este numele meu. Am mai avut un acvariu de cca 50 litri net pentru o perioada de 2 an. Am avut ca si pesti neoni, gupy, beta voalati, xiphor, tetrazoni etc (in principiu cam toti pestii mai cunoscuti). Am donat acvariu unui prieten dupa acesti 2 ani si am stat 4 ani pe margine, insa nu am mai rezistat si mi-am confectionat mai nou un acvariu de 85 litri brut-70 litri net (cred). Momentan este la uscat siliconul. Promit sa va tin la curent incepand de saptamana viitoare cum va decurge constructia (echiparea cu tot ce are nevoie-plante, pesti etc.) In final sa nu va mai plictisesc va zic un Salut si bine v-am gasit

Forum Index » Profile for OmuCuVak » Messages posted by OmuCuVak
Go to: