[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: florin34
Forum Index » Profile for florin34 » Messages posted by florin34
Plante au fost primite, acum am prea multe si imi ocupa foarte mult din luciul apei.
Se pot ridica din cartier Rahova-Sos Salaj
Salut!

@ flash gordon Intotdeauna am avut plante naturale, numai ca nu mergeau foarte bine. Eu stau in zona sos Salaj pe langa fabrica de paine; inteleg ca iti e dor de tara

@ viulian Aditia de EASY CARBO e singura modificare care a intervenit in acvariu si de asta ma gandeam ca ar fi cauza mortii smilie . Nu am creveti cu toate ca imi doresc insa acvariu nu are suficient moss pentru a avea cei mici unde sa se ascunda

Referitor la mancare le dau 4 tipuri dar nu foarte mult; am 4 melci pomaceea si melci de substrat care curata si aspir saptamanal iar filtrul nu a mai fost curatat de cel putin o luna avand debitul ca prima data.

Am vazut intr-un topic de al tau un sistem de CO2 pentru nano si ma gandeam sa caut ceva de genul asta;

O zi buna si o primavara frumoasa!
Florin.

Salut!

Am inceput de 3 zile sa adaug easycarbo (1ml. la 50l / zi. Ieri am la observat ca un ancistrus incerca sa stea la suprafata. Astazi dupa schimbul de apa saptamanal a murit. E posibil sa fie de la easycarbo?
Salut!

Imi cer scuze daca postez unde nu trebuie.
Am cumparat 2 ancistrusi acum cateva luni si unul a crescut foarte mult.
Stie cineva daca sunt specii diferite sau e normal asa?
Atasez si o poza
Multumesc anticipat!
Salut!

Revin cu ceva noutati in privinta jurnalului de acvariu AQUAPRO60:

1) Am cumparat la insistentele sotiei acum 1 luna: 2 xipho care sunt foarte mancaciosi si 2 zebre care sunt foarte jucause.
2) Plantele au fost primite in mare parte din donatii si au crescut si cele existente. Aici am mult de lucru dar vreau sa creasca pentru a putea gradinarii.

Ca si concluzie am 6 NEONI, 2 ANCISTRUS, 2 XIPHO, 2 ZEBRE, mai multi melci de substrat, 3 pomaceea adulti si cativa pui de pomaceea.

De cand am luat zebrele si xipho este mult mai multa agitatie in acvariu si mancarea nu rezista mai mult de 30s, parca si neonii sunt mai activi. O sa atasez si ceva poze mai clare diseara cand ajung acasa.
La multi ani!
Salut si bine ai venit.
In privinta schimbului incearca la Vanzari.

30SMDuri albastre.
Am alimentat acum cu un transformator de 12v, marele avantaj este ca lumineaza mai puternic dar transofrmatorul acesta se incalzeste destul de tare.
Acum intrebarea este cat timp tin aprinsa acest tip de iluminare?
Salut!

Atasat gasesti poze cu banda de SMDuri aprinsa si stinsa. Eu cred ca sunt 3 puse in serie cu o rezistenta. Alimentarea lor este la 12V.

https://picasaweb.google.com/lh/photo/e6m6eN1nLdap9H_v1qrMeO9b0oza141a_xT2A9sHf28?feat=directlink

https://picasaweb.google.com/lh/photo/7ZBT7eAcmsNVU9F2SjpD1-9b0oza141a_xT2A9sHf28?feat=directlink

Ideea este ca am un alimentator de telefon mobil Nokia (este cel cu care functionez acum) din ala patratos ( 3,7V, 355mA si 1,3VA). Am incercar sa le alimentez cu un alt incarcator de Nokia (travel, mai subtire) ce are urmatoarele caracteristici 5,7V, 800mA, dar nu a mers, nu se aprindeau deloc.
Acum ma intreb daca nu cumva o sa le afecteze tensiunea mult mai mica, decat cei 12V cu cat ar trebuii alimentate!
Salut!

Am tot citit referitor la iluminarea cu leduri si am gasit la un magazin din cartier o banda de SMDuri alimentate la 12 V de culaore albastra. Aceasta banda este si adeziva pe partea opusa SMDurilor.
Am luat 50cm de banda din asta cu SMDuri (20lei) si le-am alimentat cu un incarcator de NOKIA mai vechi (din ala patratos cu mufa groasa) el are decat 3,8V dar merge. Un incarcator de 12V ma costa inca 20lei.

O sa vad cum evolueaza si va tin la curent :d

Referitor la spirulina am cumparat mancare bazata pe spirulina "MINI ALGAE WAFERS - Contains Pure-Cultured Spirulina". Pesti si melcii sunt inebuniti dupa aceste pastilute. Intrebarea este cat de des le administrez?
Ieri au primit 2 pastilute pe care le-au mancar cat ai zice "peste"
Melcii pomacea cred ca au mancat o pastila intreaga si nu au mai lasat pe nimeni sa mai guste din ea.

smilie
@MAMBA intrebam daca este contraindicat sa tin apa mai mult de 7 zile la declorinat? Apa o tin in bidoane de apa plata la 2 litrii si 1,5 litrii ptr ca asa am loc sa o depozitez.

@stefanp si alti colegi mi-au recomandat teste de apa (am tot zis ca ajung sa iau dar mai e si partea financiara)... o sa iau si testele astea sa stau linistit.

@viulian

filtrul a fost clatit o singura data (in apa scoasa din acvariu ptr schimb) acum 3 sapatamani; trebuie clatit regulat sau numai cand e colmatat?
schimburi fac saptamanal de 18l de apa lasata la declorinat aprox 7 zile (apa de la APANOVA Rahova tinuta in bidoane de 2l ptr ca asa am loc sa le depozitez... stau in apartament )
referitor la o bomba de CO2 e aproape imposibil nu am loc de depozitare si plec destul de des in delegatii (pe langa asta as avea probleme cu sotia ... costuri ... )
plantele le-am primit de putin timp de la colegii de forum si as vrea sa se prinda asa cum sunt si pe urma sa le tund, replantez. Nu am unde sa montez un alt neon ptr ca am capacul cumparat odata cu acvariul la pachet asa cum e in semnatura si in titlul topicului; ma gandesc daca pot sa schimb neonul cu unul care sa ajute plantele mai mult, asta e tot ce pot face acum, daca imi pute-ti recomanda alta marca si/sau model ... Filtrul face o usoara valuire la suprafata si are rotita de volum la o treime din capacitate. Daca e nevoie mai cumpar un filtru dar apa este foarte limpede si ma gandesc ca face treaba.
Betta a murit destul de ciudat ptr mine ( se topea sub ochii mei in adevaratul sens al cuvantului; coada lui imensa efectiv se topea). Am patit asta la scurt timp dupa ce am marit tem apei si aprox in 12 h a murit.
Neonii au fost cumparati din 2 locuri: Hornbach Berceni si magazinul de animale din Centrul Istoric Bucuresti si din ce banuiesc au murit din ambele loturi.
O sa ma abtin sa cumpar pesti noi. Sotia vrea un peste auriu ca in desene animate . Imi puteti recomanda ceva care sa se incadreze acvariului meu si care sa nu fie prea sensibil.
Referitor la aspiratul substratului ce am facut pana acum a fost sa folosesc un furtun cu care fac schimbul de apa. Acest furtun il plimb la 5-10 mm deasupra substratului ca sa aspir mizeria fara sa aspir si pietrisul. Sunt in cautare de un sistem de aspirat dar nu foarte scump.

Sper ca nu am scris prea multe aberatii si va dau suficiente informatii pentru a ma putea ajuta.
Multumesc pentru raspunsurile voastre.
Salut!
Rasbora sun intr-o poza de fundal.
Problema este ca au inceput sa imi moara din neoni(4 din 10) in 2 zile. Mor sub ochii mei; odata devin dezorientati si se intorc cu burta in sus si abia mai rrspira.Mananca normal si au momente cand stau pititi sub filtru. unii dintre ei nu stau mereu in grup.
Neonii cumparati din Hornbach au avut gris si au fost toti infe[url]ctati(era bun un acvariu spital). Temperatura este la 27 grade acum.
Daca pun apa la declorinat 7zile este in regula?
Salut!

Nu am scris de ceva vreme pe forum dar asta nu inseamna ca nu am urmarit cu interes noile postari (e mai greu de scris dupa telefon, avand in vedere ca de acolo citesc).
Am reusit sa plantez mai multe plante prin bunavointa unor colegi de forum.
In privinta locatarilor mi-a murit Betta (dupa marirea temperaturii in acvariu la 31 grade) si un Neon (a murit la 8 zile dupa Betta din cauze necunoscute); Acum am 9 Neoni, 2 ancistrusi, 3 corydoras, 4-5 melci pomacea, 3-4 melci de substrat si cateva midii autohtone. Aici cred ca ma opresc cu achizitia de pesti avand in vedere volumul acvariului.
Atasez si o poza cu acvariul si astept orice parere avizata referitor la modificarile viitoare. Ma gandesc sa schimb neonul cu ceva care sa ajute plantele si puna in evidenta Neonii. Acest acvariu a devenit centrul atentiei in apartament iar melcii pomacea sunt super activi si foarte haiosi.
Salut!

Multumesc mult pentru plantele donate precum si pentru bonusul primit (melcutii)!
Acvariul arata altfel acum dupa ce e plantat si sper s
a le mearga si pestisori mai bine.
Colegul Nae are plante foarte frumoase si pesti nastrujnici (vroiau sa sara din acvariu).

O seara buna si acvarii curate!
Salut!

Tin sa multumesc si pe aceasta cale colegului Antoniot care mi-a donat o mana de moss autohton si ceva midii autohtone!
Din midiile donate una singura a renuntat sa mai filtreze apa (adica a murit), celelalte sunt foarte dragute.
Mossul este foarte ok numai ca trebuie sa ai ceva rabdare pentru ca are o alga pe care trebuie sa o cureti.
Cu ocazia donatiei am avut ocazia sa admir si super acvariul

Bafta multa!
Salut!

Asa arata acvriul acum; dupa ce am terminat ciclarea. Zielele acestea o sa incerc sa cumpar ceva teste si sa adaug cateva plante.
Pentru oxigenare am ceva valuire usoara la suprafata si atat.
Am 10 pesti in el : 1 cory, 7 neoni, 2 accitrusi si 1 betta. Sunt multumit cum arata numai ca o sa ma pun ceva plante in el.
As mai cumpara cativa pestisori (i2-3 cory si 3-4 neoni), crede-ti ca au si ei loc sau deja devine suprapopulat?
Bettanul e calm si linistit nu ataca pe nimeni iar accitrusii se bucura unul de celalalt.
Am facut un schimb partial de apa. Pestiucii sunt veseli (mai ales accitrusii alearga veseli).
Apa e inca tulbure spre verde si face spuma deasupra.
Am pus apa la declorinat pentru maine si repet operatia.
O seara buna!

Forum Index » Profile for florin34 » Messages posted by florin34
Go to: