@MAMBA intrebam daca este contraindicat sa tin apa mai mult de 7 zile la declorinat? Apa o tin in bidoane de apa plata la 2 litrii si 1,5 litrii ptr ca asa am loc sa o depozitez.
@stefanp si alti colegi mi-au recomandat teste de apa (am tot zis ca ajung sa iau dar mai e si partea financiara)... o sa iau si testele astea sa stau linistit.
@viulian
filtrul a fost clatit o singura data (in apa scoasa din acvariu ptr schimb) acum 3 sapatamani; trebuie clatit regulat sau numai cand e colmatat?
schimburi fac saptamanal de 18l de apa lasata la declorinat aprox 7 zile (apa de la APANOVA Rahova tinuta in bidoane de 2l ptr ca asa am loc sa le depozitez... stau in apartament

)
referitor la o bomba de CO2 e aproape imposibil nu am loc de depozitare si plec destul de des in delegatii (pe langa asta as avea probleme cu sotia ... costuri ... )
plantele le-am primit de putin timp de la colegii de forum si as vrea sa se prinda asa cum sunt si pe urma sa le tund, replantez. Nu am unde sa montez un alt neon ptr ca am capacul cumparat odata cu acvariul la pachet asa cum e in semnatura si in titlul topicului; ma gandesc daca pot sa schimb neonul cu unul care sa ajute plantele mai mult, asta e tot ce pot face acum, daca imi pute-ti recomanda alta marca si/sau model ... Filtrul face o usoara valuire la suprafata si are rotita de volum la o treime din capacitate. Daca e nevoie mai cumpar un filtru dar apa este foarte limpede si ma gandesc ca face treaba.
Betta a murit destul de ciudat ptr mine ( se topea sub ochii mei in adevaratul sens al cuvantului; coada lui imensa efectiv se topea). Am patit asta la scurt timp dupa ce am marit tem apei si aprox in 12 h a murit.
Neonii au fost cumparati din 2 locuri: Hornbach Berceni si magazinul de animale din Centrul Istoric Bucuresti si din ce banuiesc au murit din ambele loturi.
O sa ma abtin sa cumpar pesti noi. Sotia vrea un peste auriu ca in desene animate

. Imi puteti recomanda ceva care sa se incadreze acvariului meu si care sa nu fie prea sensibil.
Referitor la aspiratul substratului ce am facut pana acum a fost sa folosesc un furtun cu care fac schimbul de apa. Acest furtun il plimb la 5-10 mm deasupra substratului ca sa aspir mizeria fara sa aspir si pietrisul. Sunt in cautare de un sistem de aspirat dar nu foarte scump.
Sper ca nu am scris prea multe aberatii si va dau suficiente informatii pentru a ma putea ajuta.
Multumesc pentru raspunsurile voastre.