[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: plush
Forum Index » Profile for plush » Messages posted by plush

Ma gandeam sa imi fac un nano de vreo 7-10 litri pentru creveti RCS + ceva plante ( moss mai mult) si poate niste Endleri.

Acuma vin intrebarile:
1. substrat o sa iau ceva pietris negru . e OK ? O sa se vada frumos RCS-ii ?

2. lumina ? am vazut neoane submersibile dar de culori diferite . Care ar fi mai bune pentru creveti RCS ? si pentru plante ?
Am gasit aici neoane cu lumina alba, roz, albastra, verde ... etc

Acuma as cumpara ceva mai neobisnuit ( nu alb ) in asa fel incat sa se vada crevetii - sa-ti sara'n ochi cum zic unii

Multumesc
Pentru plante poti folosi - Neon Hagen Flora-Glo T8

Dimensiunea celui mai mic e de 44 cm ( asa vad in descriere ) si are 15 W

Pentru plante nu uita de regula : min 0.5W/litru ;) asa inseamna ca iti trebuie, dup acum a spus si colegul mai sus, minim 2 neoane, 3 e recomandat

Eu am Flora Glo si chiar au crescut plantele ( impreuna cu fertilizanti micro si macro DIY cumparat de la baieti )

Ape limpezi si plante verzi
Am inteles si apreciez pe cei care mi-au raspuns la subiect.

Eu spuneam de cei care doar au dat cu bata'n balta ... ca eu am bors in acvariu. Mie imi place.

Legat de creveti, am sa incerc sa cer aprobarea sefului ( sotia ) sa primim in chirie un nano acvariu .

Multumesc.

Cred ca se poate inchide acest topic. eu unu am aflat raspunsul la nedumerirea mea, si alte comentarii nu mai am de facut.
kirucd, de acord cu tine

Exista rubrica : Carciuma

unde se pot abate userii de la subiect.

Doar am spus ca unii au pus si ei .... intr-un topic care nu avea treaba cu ce au facut

Am mentionat in primul log: "Astept raspunsuri de la cei care stiu, ca pe internet am gasit 50% informatii ca nu sunt compatibili si 50% ca ar fi "

Deci : exclus cei care isi dau cu parerea ...
Thoracatum de 12 cm in acvariu, 2 pleco ( sau ancistrusi ) de vreo 11 cm ...

Iar cutitul nu are decat 6 cm . La asta pot sa ii bag eu fortat pe gat creveti sau gupy ca nu ii intra.

Iar faza cu : vai, creste pana la 50 cm. Bun, las sa creasca. cand vad ca nu mai incape , il scot si il dau sau ii fac alt acvariu

Eu am cerut o parere si lumea a cam batut campii. Ba ca am eu nush ce in acvariu si nu le place ... dar s-au intrebat daca ce au ei / cum au ei in acvariu place si la altii ?

Ia sa rog pe domnii X si Y sa faca 2 topicuri in care sa ceara parerea altora despre acvariul lor - cu poze - si cand unu spune: nu, mai pune niste pietre, altul sa mai bagi u caracatita .... etc , sa faca repede modificarile cerute .

Eu nu am postat aici sa astept critici. E acvariul meu, il populez cu ce vreau eu, atata timp cat mie imi place si pestii o duc bine. Altii sa se abtina .

Deci revin la subiect: acest peste cutit:
1. are ochii foarte mici si nu tolereaza lumina ( nu e orb cum spun altii, se uita aseara la mine si miscam mana in fata acvariului ( deci nu ma detecta cu coada "electrica" ) si misca capul dupa mana mea

2. nu mananca creveti ( al meu la varsta lui ) . Ca sa nu mai spun de alti pestisori ....

3. nu electrocuteaza prada, foloseste coada pentru orientare si gasirea prazii

Detalii luate de pe internet:
"
Peste fara solzi, culoare neagra, prezinta 2 pete albe pe marginea cozii, ii lipseste aripioara dorsala in schimb prezinta o aripioara ventrala ce se intinde pe toata lungimea corpului. Este semi-orb de aceea prefera un acvariu luminat cat mai putin, plantat abundent, umbrit, si cu locuri de ascunzis. Atinge o dimensiune impresionanta de aproape 50 cm (in acvariu nu creste decat pana la 20-30 cm). Un lucru foarte interesant de precizat este acela ca emite cu ajutorul cozii un mic impuls electric care-l ajuta in localizarea prazii si pentru a tine departe pestii ce sunt tentati sa-l ciupeasca de coada.
"

dar nu este compatibil cu specii mai mici ca el sau cu pesti care ii pot face rau (ciclide africane).

4. este compatibil. a stat cu ciclide africane , si de unde l-am luat si la mine.

5. este peaceful Sursa: http://www.aqua-fish.net/show.php?h=blackghost

Which fish are compatible with Black Ghost Fish?
Answer: Black Ghost fish are usually only aggressive to their own species. If kept in a large enough tanks they should be tolerant of other species. Good companions are peaceful SA cichlids, pleco, and clown loaches. A lot of keepers put fish fatalities down to the ghost fish only to find that it was due to other causes.

Sursa: http://www.aqua-fish.net/show.php?h=blackghost

Alt citat:
Although timid they are aggressive to their own kind but can be housed with other large peaceful fish such as Angelfish, Discus and Gourami.

Sursa: http://badmanstropicalfish.com/profiles/profile66.html

Se pare ca unii prin tari straine duc dorul "borsului de peste" ca tot pomenesc de el prin forum: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/16474.page#141648

Deci multumesc pentru opinii ( strict sau pe langa subiect ) . Am decis s il tin, si deja are 2 nopti de cand doarme doar cu creveti

Apropo ... Anamo au trait linistiti langa el vreo 4 saptamani - in aceeasi ascunzatoare ii vedeam cam zilnic
Da stiu ca va creste .. acuma parerile sunt impartite: care spun ca in captivitate va creste pana la 20-30 cm .

Am deja un Thoracatum de 15-17 cm in acvariu, 2 pleco ( sau ancistrusi ) de vreo 15 cm ...

Marimea nu ma deranjeaza. Vreau doar sa stiu, avand in vedere ca el e mic momentan si are doar 5-6 cm daca poate manca creveti de 1-2 cm - ca de Amano vad ca nu s-a atins, ei fiind mai marisori la 3-4 cm

Cand il vad ca creste, o sa il dau. momentan mai caut sa il dau la schimb pe un filtru intern pentru acvariul meu sau pentru un nano.

Multumesc
Salut

Am un peste cutit (denumirea stiintifica fiind Apteronotus albifrons - cea comuna "black ghost knife fish").

Il tin intr-un acvariu de 135 litri impreuna cu guppy, molly, pleco, ancistrusi, Xipho

Intrebarea este: vreau sa pun si RCS - acest peste cutit va papa RCS ?

Mentionez ca am Amano 2 bucati si aia inca mai traiesc

Astept raspunsuri de la cei care stiu, ca pe internet am gasit 50% informatii ca nu sunt compatibili si 50% ca ar fi

Multumesc

P.S.: din greseala incepatorului, nu stiu daca acest cutit a papat cativa RCS ( 10 ) care ii aveam , sau cele 3 ciclide ( socolofi ) sau crevetii stau ascunsi in plante ( am 1 cioata cu moss, o vaza cu moss pe ea unde s-ar putea ascunde.
Se poate inchide. Multumesc de gazduire
vand sau schimb cu diverse produse pentru acvaristica (caut un filtru pentur acvariu de 150 litri) , pesti, RCS, etc ...

Se poate schimba si cu un Router wireless , telefon + diferenta

Acvariul are sticla de 8mm ( L - 75 cm/ l - 16.5 cm/ h - 55 cm)

Capac din Pal cu 2 socluri si becuri economice

image

image

image

Motivul vanzarii - am un acvariu mai mare - de 145 (160) litri

Pret:
- acvariu + capac = 60 Lei negociabil

Bonus cateva plante artificiale si o nuca de cocos pentru decor

Urgent ca nu am unde sa il depozitez
Ma numesc Balan Corneliu si sunt din Iasi

Am un acvariu de 150 litri, de 4 luni.

Foarte multumit ca exista acest forum.

P.S.: imi cer scuze ca am postat fara sa ma fi prezentat .... pusesem un anunt la vanzari care a disparut
[IS] Donez plante: lemna minor si pistia

Se doneaza in Iasi plante:
- lemna minor
- pistia

Se da la primul venit. am 1 borcan, ca am fost plecat o saptamana si s-au inmultit de nu mai vedeam nimic in acvariu

Multumesc pe aceasta cale celui care mi le-a dat

In tara trimiti ? Cat e comanda minima plus transpiort?

Forum Index » Profile for plush » Messages posted by plush
Go to: