[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: byfulgu
Forum Index » Profile for byfulgu » Messages posted by byfulgu

Eu stiu asa (din ce am citit pe aici): Acvariul se cicleaza in 2, 3 sapt, timp in care nu pui pesti, insa poti adauga 2, 3 firimituri de mancare pe zi.
Va rog spuneti-mi daca gresec, si cum ar trebui sa procedez...
Salut,

Am mai facut cateva poze. Sunt lucruri care s-au imbunatatit si lucruri care, posibil, s-au inrautatit.

1. Deoarece am pus niste mancare in acvariu, aceasta a cazut pe nisip si in jurul ei s-a format un puf alb. Am deschis un topic separat aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/14714.page#129182 Ce se intampla? Ce ar trebui sa fac?

2. Scrisesem mai sus ca este un melc micut in acvariu. Am scos 6 pana acum, ultimul astazi de dimineata. E posibil ca pe una din plantele pe care le-am cumparat sa fi fost un cuib, sau sa aiba mai multi puiuti de melc. Sunt destul de mici: 2, 3 mm si greu de observat. Cat de mult pot dauna? Eu voi incerca sa scot mereu orice melc gasesc in acvariu.

3. Unele plante dau semne ca le merge mai bine. Se poate observa o diferenta in bine fata de momentul in care le-am plantat. Unele au si crescut putin. Gasiti poze mai jos. Altele sunt "moarte". Ce fac cu ele...le scot din acvariu sau le mai las sperand sa isi revina?

4. Lumina in acvariu o tin cam 4-5 ore pe zi, fara pauza. E ok?

Revin si cu problemele de mai sus:

5. Apropo, cat este durata minima de cilare? Cand poti adauga primul peste? Am citit ca este indicat sa astepti 2 saptamani pentru ciclare, apoi sa adaugi pestii treptat: azi 3, 4, peste cateva zile inca 3, 4, s.a.m.d.

6. Din experienta vostra, la 180 L cati scalari si cati neoni pot fi tinuti? Acum am 7 scalari: mai cumpar, mai vand din ei, sau ii pastrez asa cum sunt?

7. Urmarind pozele de mai sus, cate plante credeti ca ar trebui sa mai adaug fata de ce am acum? (puteti folosi procente)
Salut,

Amenajez un acvariu de 180 L - am deschis un subiect aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/14564.page#129166
Am citit pe forum ca trebuie pusa din cand in cand putina mancare in acvariu, chiar daca nu am introdus inca nici un peste.

Aseara am observat ca pe acele bucatele de mancare s-a depus/a crescut un fel de puf alb. Este o ciuperca? Trebuie curatat cumva? Ce ma sfatuiti sa fac?
Poze mai jos...

In imaginea puf 1 vedeti o poza din profil, in imaginea puf 2 este acelasi element pozat de sus, si in imaginea puf 3 sunt alte 3 astfel de "pufuri pe mancare".
Cred ca in tot acvariul se gasesc aproximativ 10-15 astfel de lucruri.
Revin cu intrebarile:

Apropo, cat este durata minima de cilare? Cand poti adauga primul peste? Am citit ca este indicat sa astepti 2 saptamani pentru ciclare, apoi sa adaugi pestii treptat: azi 3, 4, peste cateva zile inca 3, 4, s.a.m.d.

Din experienta vostra, la 180 L cati scalari si cati neoni pot fi tinuti? Acum am 7 scalari: mai cumpar, mai vand din ei, sau ii pastrez asa cum sunt?

Urmarind pozele de mai sus, cate plante credeti ca ar trebui sa mai adaug fata de ce am acum? (puteti folosi procente)

Ar mai fi ceva. Am citit aici pe forum ca in perioada de ciclare e bine sa pui putina mancare in acvariu, chiar daca aici nu sunt pesti. Unele din aceste bucatele de mancare ce au ajuns pe nisip au facut un fel de puf deasupra. Ce se intampla?
Am uitat sa va spun ca am taiat o bucata din buretele ce se afla in filtrul din acvariul ce gazduieste acum scalari. Acesta bucata am spalat-o foarte putin in apa din acelasi acvariu si am pus-o in noul filtru ce se afla in acvariul ce il amenajez acum. Ar trebui sa ajute acest lucru la ciclare?

Apropo, cat este durata minima de cilare? Cand poti adauga primul peste? Am citit ca este indicat sa astepti 2 saptamani pentru ciclare, apoi sa adaugi pestii treptat: azi 3, 4, peste cateva zile inca 3, 4, s.a.m.d.

Din experienta vostra, la 180 L cati scalari si cati neoni pot fi tinuti? Acum am 7 scalari: mai cumpar, mai vand din ei, sau ii pastrez asa cum sunt?

Urmarind pozele de mai sus, cate plante credeti ca ar trebui sa mai adaug fata de ce am acum? (puteti folosi procente)

PS: Am prins melcul si l-am pus intr-un acvariu cu mici pui de guppy, neplantat. Mi-a parut rau de el sa il arunc.
PS2: Am pus 2 anunturi:
- unul in care mentionez ca doresc sa cumpar plante aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/14653.page
- al doilea in care specific ca vreau sa schimb Guppy pe plante sau Neoni: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/14663.page

Daca sunteti interesati de oricare din ele dati-mi un semn.
Salut
M-ar interesa pe mine. Trimiti in Bucuresti?
Subiectul topilului spune tot
Ca si plante...nu am mari pretentii, insa prefer plante nu foarte pretentioase.

PS: Daca ai Parvula sau alte plante, esti din Bucuresti, si nu vrei Guppy dar vrei sa le vinzi, poti lasa un mesaj aici.

Multumesc.
Multumesc @djphazer pentru raspuns.

Legat de lumina, daca incep cu iluminare graduala, las macar lumina in camera aprinsa? Acvariul e pozitionat intre living si hol, unde nu ajunge multa lumina naturala. Deoarece nu stiam cum trebuie lasata, neoanele au mers toata noaptea. De acum voi face cum ai spus...crestere graduala.

Am gasit un mic melc (e rosiatic) in acvariu. Cred ca a ajuns la mine cu o planta. Il las sau il scot?
si inca 3 poze...
Si acum ceva poze cu plantele (le gasiti mai jos)

Nelamuriri:

- Neoanele le las aprinse peste noapte?
- Filtrul arunca acea apa cu bule de aer, lucru care face ca mici particule de apa sa ajunga pe capac. Ce pot face in aceasta situatie? e ok sa se intample asa?

Alte sfaturi sunt mai mult decat binevenite.

Multumesc.
Primele poze...
Am adaugat substratul:
- JBL Aqua Basic Plus - 5 kg
- Pietris 1-2 mm - 25 kg
- Nisip - 10 kg

Apoi am pus o farfurie pe fundul acvariului si l-am umplut putin peste jumatate. Am "plantat" apoi putinele plante care le am, dupa care am umplut complet acvariul cu apa.
Salut,

Pregatesc un acvariu de 180 L si vreau sa cumpar niste plante. As dori sa le achizitionez din Bucuresti.

Nu am mofturi mari in ceea ce priveste plantele deoarece nici nu le stiu foarte bine. Ma intereseaza atat pitice (gen gazon: parvula sa echivalent) cat si inalte.

Pentru doritori pot oferi la schimb guppy (atat maturi cat si pui)

URGENT
pana la urma care e cea mai putin pretentioasa planta din aceasta categorie (gazon)?
Intreb deoarece nu am CO2 si nici nu cred ca voi avea curand, lumina nu e cea mai buna si filtrul e intern...
Am cumparat deja un set de plante de pe forum, pe care acum le tin intr-o galeata. Urmeaza sa mai cumpar.

Pestii deja ii am, cel putin pentru inceput sunt suficienti (7 scalari, 6 sanitari si 10 neoni) 2 din cei 7 scalari i-am cumparat in urma cu 10 zile de la Hornbach si par ok. Prima zi au fost mai timizi, dar acum mananca bine si sunt foarte vioi.

Caut acum acea planta care imita gazonul (Parvula)

Cred ca daca reusesc sa fac rost de o cantitate mare din aceasta planta, voi avea acvariul plantat complet. Imi puteti recomanda si alte plante ce imita gazonul?
Maine dimineata (marti) voi monta acvariul pe suport si voi incepe amenajarea.
Un prim lucru pe care l-am observat este ca voi avea nevoie sa cumpar mult mai multe plante pe langa cele deja cumparate.
As vrea de asemenea sa gasesc o bucata de lemn frumoasa (eventual radacina de vita de vie) pe care sa o cumpar.

Voi reveni cu imagini de la montarea acvariului si inceputul amenajarii lui.

Salut...ai PM
Multumesc pentru raspuns Alex.B

Cateva nelamuriri:

- Cate plante ar trebui sa am initial pentru a face o ciclare buna? (apropo de asta, pe partea din fata as vrea sa pun acel hairgrass sau gazon - aveti idee de unde pot cumpara?)
- Pentru parte de "Buturugi" trebuie sa le cumpar din pet shop, sau pot folosi ceva luat din mediul natural? Daca pot merge pe a 2-a varianta, cum fac dezinfectarea si pregatirea pentru acvariu?
- Ai mentionat schimbare initiala a tuburilor de neon. Imi poti recomanda si un loc de unde pot cumpara? Este necesara schimbarea lor 100% sau o pot face dupa 1, 2 luni?

- Este suficient substratul cumparat?
- In ceea ce priveste vietatie, pe lista raman asa: 7 scalari, 10 neoni tetra (sa cumpar mai multi? au la Hornbach cu 1.79 ron bucata), 6 sanitari (aici nu stiu daca sa-l opresc pe cel mare si mustacios, imi e frica sa nu scoata plantele din substrat, chiar si fara intentie, doar deplasandu-se printre ele). Sunt recomandati melcii pomacea si crevetii? Pot fi mancati de scalari si de sanitari?

Multumesc
Salut,

Desi am pesti de cativa ani buni, nu am fost foarte interesat/preocupat de amenajarea unui acvariu pana acum. Nu am incercat niciodata sa folosesc substrat si sa creez un ecosistem in care sa predomine plantele. Pana acum...

Am achizitionat chiar astazi un acvariu AquaPro 100 (180 L, )
Am cumparat de asemenea 25 Kg pietris 1-2 mm, 10 kg nisip, 5 kg substrat JBL Aqua Basic Plus.
Plante achizitionate tot astazi (mentionez ca nu ma pricep deloc si am luat niste plante ca sa zic ca iau, insa sunt convins ca imi trebuie mult mai mult de atat):
- 1 Echinodorus Rubra
- 1 fontinalis antipyretica
- 1 heminatus
- 1 Cabomba Aquatica

In aproximativ 2 zile voi incepe setarea acvariului. Stiu ca sunt anumite procedee legate de pasii ce trebuiesc urmati in ceea ce priveste adaugarea subtratului, pietris/nisip, plante, ciclare, etc

Deoarece acesta este un colt al incepatorului, va rog mult sa ma ajutati macar cu informatii generale in ceea ce priveste setarea acestui acvariu, pe care mi-as dori sa il transform intr-un colt de natura acvatica.
Atasat gasiti si o imagine cu mai multe detalii despre acvariul cumparat si elementele ce vin in componenta.

Nota: Pentru acvariu am facut pe comanda un corp de mobilier cu pereti de pal dubli pentru rezistenta, inaltime 80 cm, lungime 102 cm, latime 42 cm
Nota 2: Pestii care ii am acum, si care sunt distribuiti in alte 3 acvarii de 70, 30 si 12 litri sunt:
- 7 scalari dimensiuni intre 3.5-6 cm (nu sunt inca maturi)
- 10 neoni tetra
- 6 sanitari (nu stiu denumire exacta 5 sunt albi-4-5 cm, unul este inchis la culoare si mare de aprox 10 cm lungime)
- 10 guppy mature (1 mascul si 9 femele)
- 20 guppy pui de 3 cm
- 50 pui guppy de cateva zile + altii ce vor aparea in curand.

Scalari si neoni vreau sa pastrez cu siguranta. Nu stiu daca gupiile se vor incadra f bine in sistem, insa imi sunt foarte dragi si daca nu le pot pune in acvariul mare il voi pastra si pe cel de 70 L

Am incercat sa dau cat mai multe detalii...

Later Edit: Am uitat sa mentionez ca desi mi-as dori mult un filtru extern, si cred ca ar fi mult mai potrivit pentru dimensiunea acvariului, inca nu dispun de posibilitatea materiala pentru a achizitiona unul (am inteles ca unul bun costa undeva la 400 Ron). Sper ca in cateva luni sa fac si aceasta "investitie".

Multumesc

Forum Index » Profile for byfulgu » Messages posted by byfulgu
Go to: