| Message |
|
|
|
Minune!
Roz-bombon-ul a devenit roz pal in 24 de ore!!!
Acum nu stiu de la ce mi se trage, de la filtrarea cu ClearMec sau de la StartUp-ul ProdiBio?!?
Asta e, bine ca n-am omorat pestii! Dar guppy-ul tot trist este... De ce oare?
|
 |
|
|
|
Nu stie nimeni de ce e guppy-ul apatic?
|
 |
|
|
|
Salut, stiu ca e vechi topicul dar sunt curios sa aflu cum s-a terminat. Cu happy end?
Ca am si eu un mascul de guppy care sta cam izolat aproape de suprafata, nu prea mananca etc.
In exterior nu vad semne de boala si ma mira comportamentul lui pt. ca desi ciclarea e la jumatate, ceilalti pesti sunt bine-merci, iar ceilalti guppy chiar mai bine decat ceilalti - vioi si flamanzi non-stop.
|
 |
|
|
|
Am luat StartUp de 6 fiole adica 2 StopAmmo si 4BioDigest. Pe post de prospect sunt cele 3-4 randuri de pe cutie care zic cam acelasi lucru. Deci mai schimb apa zilnic?
|
 |
|
|
Banuiesc ca nu mai schimb apa o saptamana, sa las ProdiBio ala sa-si faca treaba, nu?
Si totusi, la valori mari ale amoniacului/nitritilor/nitratilor pestii nu trebuiau sa innoate pe spate?
Daca nu eram maniac sa masor zilnic apa sau daca se nu-mi permiteam sa cumpar teste, nu stiam niciodata nimic la cat de vioi si plini de pofte sunt astia...
|
 |
|
|
|
Nu, asa zice prospectul Biodigest: 1 in filtru, 1 in apa.
Foarte curios sunt sa vad testele de maine seara! Va tin la curent.
|
 |
|
|
Azotitii si azotatii sunt dati naibii, au niste valori de mi-au facut roz-bombon testele! Ma mir ca n-au iesit pestii din apa cu pancarte! Asa ca am mai scos 10% din apa cu o scula prismoidala foarte eficienta de la Sera - abia la sfarsit am vazut in galeata ca apa scoasa era plina de mizerii - deci e foarte eficient "aspiratorul" si n-a fost scump deloc! Am inlocuit-o cu apa statuta + Aqua-San. Am bagat ClearMec in filtru + ProdiBio StartUp dupa reteta (in filtru 1Biodigest, in apa 1Biodigest + 1STOP AMMO). Asta chiar a fost scump. La cat am dat pe el ar trebui sa colcaie bacteriile - ei se lauda cu vreo 50 miliarde bacterii pe fiola!!! Si am pus 2! Wehehehe...
|
 |
|
|
|
E clar: Egeria Am pus Aqua-San.
|
 |
|
|
|
Aha, momentan am schimbat apa, maine mai bag niste bacterii si momentan fara fertilizanti.
Am inteles, va tin la curent.
In orice caz, 5in1 ala nu e chiar varza, s-a colorat zdravan, nu stiu daca si valorile indicate sunt ok, dar macar te alerteaza!
|
 |
|
|
|
Am Egeria densa sau Elodeea, nu stiu, ca seamana din ce vad pe google, Cabomba si 2 feluri de anubias. Sa nu le mai dau fertilizanti pt. a le obliga sa-si ia nitratii din apa?
A, si frunzele se acopera usor cu un fel de ceata... Incep algele?
|
 |
|
|
|
Salut, am acvariul (63L+filtru extern+bacterii FilterStart) de cca. 10 zile, bine-nteles ca l-am umplut cu plante si pesti (vivipari+sanitari+neoni), le dau mancare + vitamine, Aqua Plant + 7 bile, EasyCarbo, ma rog, tot ce trebuie.
Stiu ca m-am grabit cu ciclarea, asta e, nu ma omorati!
Ce vreau sa va povestesc e ca acel test JBL 5 in 1 despre care toata lumea zice ca e apa de ploaie si arata bine intotdeauna la toata lumea, mie imi arata bine acum o saptamana, alb-alb adica 0-0 pt. nitrati-nitriti iar acum e roz-roz adica undeva peste 50mg/l NO3 si peste 5mg/l NO2. E muci, ce mai! Am citit ciclul azotului si ma astept la valori si mai nashpa!
Intrebarea e, sau mai degraba intrebarile sunt:
1. Pestii momentan sunt bine, merci, mananca, se c...a, se mai si fugaresc, par normali.
In final oare vor face fata distractiei? Le mai dau de mancare?
2. JBL recomanda pt. scaderea valorilor schimb de apa, NitratEX, BioNitratEx, ClearMec, FilterStart, Denitrol.
Voi ce-mi recomandati?
3. Jegul de pe pietris din cate stiu e plin de amoniac, nitriti, nitrati. Cum scap de el fara sa scot si pietrisul?
Multumesc mult!
P.S. Zicea Dolly ca incep acush cu intrebarile...
|
 |
|
|
Merci, merci si credeti-ma nu stiu cum ii cheama pe baietii aia.
Mai bine inchidem topicul, stiu ca e off-topic deci va rog nu ma ban-ati ca ma inec in acvariu!
|
 |
|
|
Am fost la Reef.
Impresia a fost ca sunt deasupra celor de la Coralis, unde am fost servit foarte prompt si elegant cu tot ce am cerut, desi cererile mele nu erau tocmai normale...  Ma refer la mici incompatibilitati intre pesti, intre pesti si hrana etc. Sau Hornbach, au pe acolo niste baieti priceputi dar fara pasiune...
La Reef, dupa o introducere in acvaristica de cca. 30 min. la care am asistat bucuros si cu gura cascata, in timpul careia mi s-au confirmat toate lucrurile bune citite pe forum, mi-au fost prezentate in mare grupele de produse grupate pe destinatia lor, cu branduri, plusuri, minusuri, mod de administrare, frecventa etc.
Ce mai, dupa o ora cumparasem cate ceva, desi omu' nu parea interesat sa-mi bage pe gat anumite produse (oricum nu au marfa ieftina si proasta - orice as fi luat cred ca era bun) cat mai degraba sa ma faca sa inteleg problematica.
In fine, a fost o experienta interesanta, unde informatia completeaza produsele astfel incat pleci incantat chiar daca ai "spart" la ei cateva "bulioane"!
E un exemplu de afacere care impleteste pasiunea cu profesionalismul! Cred ca merita sa le fac reclama. Daca n-ati facut-o inca, vizitati-i cu incredere!
|
 |
|
|
|
- Blyxa japonica
- 2 feluri de Anubias
- Rotala rotundifolia
- Marsilea spp.
Subtrat... hmmm... un pamant nisipos de la JBL acoperit de un pietris mediu natur.
Cautand acum plantele vad ca unele sunt dificile, le trebuie multa lumina si CO2, cresc lent etc.
Macar de nu s-ar flescai in conditiile oferite de mine!
|
 |
|
|
|
Am trecut-o, Bucuresti, Militari. La mine se vede.
La plante am pus la radacina cate o bila fertilizanta JBL, nu vreau sa iasa din acvariu, sa fie sanatoase si atat.
|
 |
|
|
Dolly wrote:Lasa ca o sa-si ia si teste, fac pariu pe ce vrei tu.
Normal ca o sa-mi iau si teste!!!
De care?
Dolly wrote:Stai sa-l vezi peste o saptamna - doua. Parca vad ca nu se va mai opri din intrebari.
Vezi? De-aia "sper..." Vad ca toti cei de pe aici au sau au avut nenumarate probleme. Cu acvariul, vreau sa zic
Nu stiu daca am fost optimist sau inconstient, dar tot citind pe aici mi se pare ca am dat dovada de maaare curaj... imi vine sa ma pup!
Oricum, pana aici mi-ati fost de mare ajutor, va multumesc!
Imi pare rau ca n-am avut rabdare sa ciclez acvariul mai mult... Dar inca sper ca totul va fi bine.
Mai spuneti-mi va rog, pt. plante ce bag? EasyCarbo? N-am chef de bombe si alte alea...
|
 |
|
|
|
Multumesc, nu va certati, chiar ma intereseaza cele mai bune substante de tratare a apei si locul de unde le pot procura.
P.S. Nu mai am zebre. Acum e liniste.
|
 |
|
|
|
Albastrul e reflexia fundalului.
Momentan n-am alge, cred ca e cam devreme totusi... Sa ma astept?
|
 |
|
|
NO3 = 0
NO2 = 0
GH 7 - 14
KH 3 - 6 Asta pare cam mic
PH 7,2 - 7,6
Ciclarea de numai 5 zile am facut-o pe repede inainte, cu cultura de bacterii si viteza maxima a filtrului e700 - un monstru.
Deocamdata pestii nu fac scandal iar plantele nici atat!
|
 |
|
|
Salut si bine v-am gasit!
Am de 6 zile un acvariu de 63L de la Hornbach, cu filtru extern e700, pompa de aer(cu piatra), termometru de sticla, capac, neon galben, incalzitor, substrat, pietris mediu natur, ce mai, cam tot ce scrie pe forum!
Am tratat apa cu EasyBalance si AquaSafe de la Tetra, am pus cultura de bacterii JBL in filtru, apa a trecut deja prin faza de tulbure-albicios-mirositoare dar acum e limpede si in parametrii normali - masurat cat se poate de exact cu 5in1 de la JBL  .
De ieri am niste plante si cativa pesti. Sper sa nu fie prea multi... Sunt nou in domeniu, am citit o gramada de chestii pe forum dar mi-a fost tare greu sa ma hotarasc vazandu-i asa frumos colorati si vioi. Asa ca iata-i:
4 neoni
2 sanitari corydoras albi
2 zebre roz
2 zebre albastre
4 guppy
2 black molly
2 xifo
2 platty
--------
20 total
Par OK, doar zebrele sunt in continua miscare, stiu ca e normal, dar ma gandesc sa renunt la ele daca ziceti ca sunt exagerat de multi.
|
 |
|
|