[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: beez
Forum Index » Profile for beez » Messages posted by beez
pune de 8 si dormi mai linistit.pune intariri longitudinale si incearca si un fund dublu,cu astea nu o sa ai probleme niciodata
pai atunci fal la 70 cm ... 50 cm latime e prea mult
chiar am uitat.. scalarii nu doar apreciaza,ci adora crevetii )
una e superglue una super glue gel...super glue-ul stiu 100% ca arde/topeste plasticul,si cred ca nici plantelor nu le primeste....in fine
siliconul nu il baga oricine(decat persoane neinformate sau cu low IQ) in apa imediat din moment ce se usuca greu si se stie dinainte ca trebuie sa astepti pana il bagi in uz nu ?
eu ma gandeam la silicon pus inainte pe pietre cu suprafete neporoase ,siliconul fiind ``cauciucat`` ar fii o suprafata mai buna de prindere daca se aplica o trecere cu o bucata de smigler si eventual niste gaurele cu acul incins.
oricum nu vad de ce sa fixezi o planta permanent de o piatra sau cu un adeziv cand poti sa folosesti banala guta de pescuit si sa ai rabdare,dupa care obtii ceva natural
apropo,la fixarea muultor decoruri (backround 3d,pietre asezate una peste alta,pietre false din polistiren lipite pe fund,lemne unite pentru a face un fake bonsai,etc)de ce se foloseste silicon si nu super glue gel ?
simplu:
-exista silicon de uz special pentru acvariu(deci nu exista riscuri de toxicitate daca respecti termenul de uscare)
-cantitate/pret(un tub de silicon are undeva la 280ml si cu preturi de la 12 lei in sus)
cat despre mediul marin nu stiu,nu ma bag.am dat de curios un search pe google si am vazut ca intradevar multi folosesc super glue gel pentru fixare de corali.
dar sa nu uitam ca omu` nostru cu pricina are acvariul de apa dulce..
si inca ceva,orice planta rezista cateva ore daca ii pulverizezi apa pe ea,si moss-ul rezista foarte ok la asa ceva.deci zic ca ar rezista pana cand se ``intareste`` siliconul (1-2h) in proportie in care poti sa il bagi in un vas cu apa si sa astepti uscarea.in concluzie este posibil dar e inutil.am precizat mai sus

locul din mobila poate adapostii un acvariu de 135l daca dimensiunile alea sunt corecte .problema e materialul din care e facuta mobila.un acvariu de 135l ajunge cu nisip si decor(pietre) la vreo 145-150 kg..deci tre sa ai mobila solida,de preferat lemn masiv..

humbert :
chiar nu am auzit de super glue sau loctite in acvariu..
cred ca siliconul ar face o treaba mai buna la o fixare nu?dar nu stiu ce sa spun nici de silicon nici de superglue ca metoda de fixare..pare foarte aiurea din multe motive.

takawachinchila :
schimba pietrele,pune mana pe guta ,si ai sa vezi rezultate cu ochii...mai ales estetice,nu te supara dar nu vad niciun farmec in ce priveste aquascape-ul tau cu pietrele alea
la 54 litrii e deja o drama totala pentru scalari.poti sa iti iei pereche de ramirezi si e alta poveste nu ?
in primul rand totul se intampla mai repede cand folosesti o roca poroasa.il poti lega cu guta de pescuit dar sa nu o strangi tare!
dureaza 2-3 saptamani in functie de parametrii apei,substrat,iluminare,adaos co2 si fertilizant
foarte foarte reusit
neinformarea persoanelor despre ciclare si nu numai am vazut in multe petshopuri,ce sa zic,e strategie de marketing,omu cumpara pesti,ii mor,vine si mai ia altii..
hoplo cresc in timp,dar in bazine mici se dezvolta mult mai putin..poti sa ii tii o perioada
masculul pare sa fie ori ciupit ori sa aiba o ciuperca,poza este foarte neclara..pune una fara blitz
apropo ce specie de cory ai ?
exact,dupa care o clatesti foarte bine cu apa.exclus detergenti sau detartranti!
100l e suficient.mai mare nu face fata incalzitorul..
in prezent mai ai acvariul cu geamuri de 6 ?..e foarte nesigur si cu fund dublu..
sincer ai dat cam mult pe tot.cu vreo 490 ron iti luai un juwel rekord la 63l nou,care e mai bun decat hailea,sau iti luai de pe forum bazine mult mai mari si cu tot felul de ``bunatati``.dar faptul este consumat ..
ai omis ciclarea care este foarte esentiala...
1.pune o poza cu xifo ca sa vedem ce si cum
2.se mai intampla si ca femela sa alerge masculul,nimic neobijnuit aici
3.sanitarii nu isi rup mustatile in nisip.sunt ciupiti,probabil de femela xifo daca tot zici ca e agresiva,urmaresteo cateva ore
4.umple acvariul pana sus,e inestetic si calitatea apei este mai proasta cand este un volum mai mic.
5.cinci cory sunt cam multi avand in vedere ca ai si 2 sanitari.cory sunt intradeva pesti care stau in card dar la 60 de litrii nu prea au spatiu.dute cu o parte din ei (3) si dai pe un ancistrus la petshop(daca se poate...) sau pe plante..
6.cumpara un fertilizant lichid pentru plante daca ai de gand sa tii cateva plante .

ps: trece locatia la profil

cu tva-ul asta mai greu )
bobiciupe wrote:beni: sticla uzuala care exista in comert are urmatoarele grosimi (mm): 4, 6, 8, 10....

deci sticla de 7 nu are cum sa cumpere, decit daca nu face vreo comanda speciala la fabrica

total de acord ...
alta chestie,de ce sa pui de 7 cand exista de 8...poti pune si de 10 si ai 100% siguranta
cat despre taiere si slefuire : ori un geamgiun bun ori una bucata ``dreptar`` bun,una bucata diamant bun,una bucata pasla uscata,si una bucata piatra indiana si astfel taierea-i gata.
nu trebuie neaparat sa fie electronic procedeul costa ceva in plus asta
cat despre magazine cauta si in brasov,doar e aproape
prea multi pesti pentru acvariul tau!incearca sa iti faci un biotop amazonian (doar discusi,scalari,neoni) ci nu comunitar ,pentru ca este foarte inestetic si neinregula din multe puncte de vedere o ``ciorba`` cu pesti amestecati aiurea.
-ori ramai cu discusii (6 maxim,nu ai precizat marimea discusilor dar 6 sunt cel mai ok la 380l)
-ramai cu scalarii si discusi (3-3)
-scoti xifo,moly,tetra si gurami
-neonii ii lasi
pestii papagali nu se tin cu ce pesti ai tu(decat cu scalari zic unele presoane ca se pot tine)!multi o sa iti zica ca merge,ca nu sunt agresivi,dar nu e vorba neaparat de asta.pestii papagali sunt facuti de om,sunt hibrizi ,nu au habitat natural,asa ca in un acvariu biotop nu au ce cauta.
probabil ca ii consider frumosi si vrei neaparat sa ii tii cu discusii si scalarii,dar te sfatuiesc sa nu faci o tiganeala in acvariu cu aceasta combinatie foarte urata!
http://www.parrotcichlids.com/ daca vrei cateva informatii de baza

mayagrasi : lasa omul in pace .tu cand ai o problema nu scrii aici ?
1.daca pestii trec peste ciclare e bine..
2.pe viitor o sa ai nevoie de un bazin mult mai mare daca vrei sa tii discusi,300 litrii minim
3.nitrate minus e un produs ce impiedica dezvolatarea algelor
4.discusii sunt dispusi la mai multe boli decat scalarii,deci atentie mare la parametrii apei si nu numai(exclude tubifex din meniu!)
5.daca vrei sa ii faci macarale din ei dale mixtura de inima de vita+spirulina,dar nu mai mult decat mananca odata,mai ales ca nu ai acvariul ciclat,ar fii un dezastru si genocid curat daca raman resturi in bazin.
6.succes la trecerea ok peste ciclare..
1.cat de mare e acvariu lmare si cat de mic e cel mic ?
2.ce mai ai in acvariul ``mare`` ?daca este gol (fara alti pesti ) tine-i acolo
3pune o plasa de tantari la intrarea de la filtrul intern/extern(daca ai)
4.curata zilnic fundul acvariului (cu un furtunas mic),daca se face ceva ca o mazga alba (mucegai alb) nu lasa asa ceva acolo,se lipesc puii de el si mor
echinodorus elongatus se numeste in caz de erai curios.plantele sunt in un bazin la un tovaras pana imi incep acvariul nou .inca odata multumesc antonio!

Forum Index » Profile for beez » Messages posted by beez
Go to: