Am aproape o luna de cand am trecut pe MH. Lampa este o Blau lumina nano de 150w cu bec de 20.000K. Am plecat cu 2 ore pe zi iar acum am ajuns la 6 ore. De cand am schimbat lampa simt ca totul s-a imbunatatit! Am scapat de cyano iar coralii se simt foarte bine. Temperatura este constant tinuta de ventilator si incalzitor
Am pus si un sistem de autocompletare a apei facut de colegul nostru cmircea care functioneaza impecabil.
Am inceput sa hranescu coralii cu JBL Korall Fluid. Pun cateva picaturi in coloana de apa asa cum spun instructiunile doar ca nu zilnici dar de cateva ori pe sap tot o fac. De cand am inceput sa dozez am observat ca xenia a inceput incet incet sa pulseze iar.
Scimburi de apa saptamanal fara sa ratez niciunul iar la fiecare schimb adaug si microbelift si nite out 2.
pai din cate stiu cam toate instalatiile de osmoza au racord care cu o reductie o mufezi direct la bateria de la chiuveta. Mai faci un suport la instalatie ceva sa stea ok si asta e.
As vrea sa fac update la lumina deoarece mi se pare ca e destul de slaba si as vrea sa incerc si niste sps ceva. Am adaugat mai demult un o bucatica de piatra cu 3 fraguri de pulsing xenia care am pus-o pe piatra cam la jumatatea inaltimii acvariului iar un frag a plecat in sus si continua ceea ce imi spune ca are nevoie de mai multa lumina. Am o lampa blau lumina nano MH de 150w si ma gandeam sa o folosesc. Ce parere aveti? Pe afara am citit ca unii folosesc si mai mult la un acvariu asemanator.
As vrea sa mai adaug un peste dar sincer nu am idee ce! Vreau un peste activ care sa se plimbe prin tot acvariul, sa fie reef safe si sa se pupe cu cei 2 clowni! Ceva recomandari?
Si eu tot filtrul fzn2 am. Poti sa-mi spui cum ai organizat tu mediile filtrante in el? Eu am pus in al meu in cosul cel mare matrix iar in cosul mic un ciorap cu antiphos fe si un ciorap cu carbune activ in proportie de 50 50
Azi mi-a murit cardinalul. Pur si simplu nu a acceptat nici un fel de mancare. Se vedea cum se usuca pe zi ce trece! Am incercat cu mysis, cyclop si super shrimp ca si mancare congelata si pelete de la new life spectrum marine formula. Am ramas doar cu clownii care mananca orice si oricat
Peppermintul si-a schimbat haina pentru a 2-a oara in 2 sap
Am adaugat un vierme penat iar cand am vrut sa-i schimb pozitia ca nu-si scotea coroana, surpriza, viermele a ramas in nisip parasind tubul lui. De atunci este f bine, isi construieste un alt tub si este afara non-stop.
Singurul lucru care nu-mi place este mazga maronie de pe nisip care am inteles ca sunt diatome si or sa dispara.
Si eu am bagat prima oara un cardinal si tin sa te informez ca este un peste nu prea activ. Toata ziua nu face altceva decat sa stea intr-un loc si sa faca niste miscari asa sacadate sus-jos inainte-inapoi. Eu zic sa te informezi bine inainte sa-l iei! Daca vrei un peste activ cred ca un clown este cea mai buna varianta.