[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Horatius
Forum Index » Profile for Horatius » Messages posted by Horatius
Message
Deoarece vreau sa imi automatizez putin instalatia de lumina mi-am cumparat o priza programabila mecanica. Problema ei e ca trebuie programata in fiecare zi si m-am saturat. Asa ca vreau o priza programabila digitala. In magazine prin Cluj nu am gasit si am cautat 3 zile in toate magazinele de electrice pe care le stiam (si nu au fost putine). Am gasit insa pe net 2 modele: una la 29 Ron si una la 49 Ron. La specificatii sunt asemanatoare. As da un link pa pagina unde le-am gasit (am inteles ca pe forumul acesta nu prea se dau lnkuri interpretabile ca reclama; nu stiu de ce nu e voie, ca ce reclama putem face, oricum forumul nu e institutie cu profit, deci daca aratam vreun link nu e decat in ajutorul nostru). Oricum pe google apare magazinul acesta pe prima pagina, spre sfarsit.

Cea de 29 RON:
Priza programabila cu afisor LCD, ceas, data, cronometru si temporizator digital.
- 14 programe zilnice
- 70 programe pe saptamana
- 1 minut interval de comutare
- tensiune 220V - 240V~ 50Hz
- putere 3600W /16A
- priza cu impamantare
- functie de numerotare inversa, reglabil la ore,minute,secunde.

Cea de 49 RON:
Priza programabila cu afisor LCD, ceas, data, cronometru si temporizator digital.
- 10 programe zilnice
- 70 programe pe saptamana
- 1 minut interval de comutare
- tensiune 220V - 240V 50-60Hz
- putere 3600W /16A
- priza cu impamantare
- functie de pornire aleatoare (conetand un sistem de iluminat, priza poate porni si opri aleator lumina, pe perioada cat lipsiti de acasa)

Intrebare: Care dintre cele doua ar fi mai buna?
Poti lua de la Pragmatic, din Marasti langa Napolact. Cel putin eu de acolo am luat Philips TLD 830. Cred ca au si modele de Philips si Osram bune pentru acvarii.
Substrat am. Plante am 1 tufa de hygropila si 2 tufe bacopa monieri pe care cred ca o sa le desfac sa mai fac inca una. Lumina am 1 tub Philips TLD 830 care merge cam intre 10 ore pe zi si 12 ore. Au inceput sa apara ceva alge maro pe frunze, insa nu e mare problema. Curentii de aer nu par a-i deranja pe pesti, acestia plimbandu-se des in locul unde pica apa de la filtru.

In ultimele 2 saptamani macropodus pare ca s-au mai colorat putin, aparent fara nici un motiv, hrana fiind aceeasi, schimbarile de apa aceleasi (1/3 pe saptamana). Acum le-am luat sera vipan, poate se vor mai colora, dar si pana acum le dadeam fulgi doar ca de la nutrafin.
Salut,

Situatia sta cam asa: acvariu 75 litri nominal, 65 litri efectiv. In prezent 2 macropodus opercularis cam la 5 cm, 2 trichogaster leeri cam la 5 cm, filtru AquaClear 50 (pentru acvarii intre 20 si 50 galoane, deci pana la 189 litri).

Problema mea: vreau inca vreo 2 pesti mai colorati care sa faca contrast cu cei 4 pe care ii am care au culori cam sterse (macropodus, ca petele negre de la leeri sunt nonculori). M-am gandit la niste platy. Voi ce mi-ati recomanda?
Eu ii vroiam pentru consum de alge. Deci Caridina nu se gaseste...
Salut!

Mi-am luat si eu niste plante pentru noul acvariu (anubias, bacopa, hygrophila), si cum nu am instalatie de Co2 si momentan nu intentionez sa imi fac/cumpar una, m-am gandit sa le dau plantelor niste fertilizanti pentru a sustine/impulsiona cresterea lor. Doar ca nu prea stiu ce fertilizanti sa le dau. In acvariu am substrat de pietris de rau doar. Asa ca apelez la voi pentru un ajutor in acest domeniu.
Salut!

M-ar interesa sa tin si eu vreo 2-3 creveti in acvariul meu dar...:

1. De unde se pot cumpara asemenea creveti in Romania? Si la ce pret?

2. Ce alte specii de creveti ce se pot tine in acvariu dulcicol se pot cumpara. La fel, de unde si cu cat?

Voi veni in Bucuresti peste vreo 2 saptamani asa ca as putea lua si de acolo, daca imi spuneti exact adresa magazinului.
Salutare tuturor!

Mi-am facut un nou acvariu: 62X36X36. Numai ca sticla de 6mm nu e chiar de 6m, ci de 5m, 5mm si ceva. Azi l-am testat si face putina burtica, vreo 2 mm. Am folosit si calculatorul acela in Excel care l-am gasit pe forum si se pare ca ar trebui sticla de 5.4mm. Deci sunt pe aproape, chiar la limita cu ce am.

Problema mea este cum sa montez intaritoarele. Am citit topicul despre intaritoare si din ce am vazut acolo acestea se monteaza pe muchie. Experienta mea de pana in prezent, insa la bazine mai scurte si mai inalte, a fost cu intaritoarele montate pe lat (sa zicem ca au 3cm latime, deci sticla se suprapune 3 cm peste sticla bazinului). Intrebare: pot sa montez pe lat intaritoarele sau e neaparat pe muchie. Montarea pe lat a acestora are acelasi efect ca montarea pe muchie sau forta cu care retine sticla de la a se deforma estemai mica? Cum sa le montez?
Mersi doctoru de informatie. NU stiam de acest depozit. Azi ma duc pana acolo, daca-l mai prind deschis.
Exista vreo diferenta intre suporturile de neoane no-name si cele Philips in privinta calitatii, durabilitatii? Am gasit la 290000 ceva, fata de 700000 cat e Philips.

Cum se numesc instalatiile acelea care pornesc neonul instant (e ceva legat de starter dupa cate am auzi eu) si nu clipeste asa de 2-3 ori pana porneste?
Se pare ca in tot orasul acesta nu am gasit nici un Fluval tip canistra, numai interne. Asa ca probabil o sa imi iau un AquaClear 200.

Intrebare: eu am un AquaClear Mini nefolosit (pe el scrie ca merge pana la 75 litri). Pe ceva situri americane am gasit ca de fapt nu merge cu randament maxim decat pana pe la 40 litri. AquaClear 200 este identic cu cel Mini in privinta grosimii tubulaturii si a puterii motorasului. Diferenta o face compartimentul de filtrare care este mai lung (cam de 2 ori) la 200, deci burete mai mare, mai mult carbune activ etc. Voi ce ziceti, se poate folosi un AquaClear Mini daca pun peste carbunele activ inca un burete pentru a mari suprafata de filtrare? Astfel o sa am burete+ carbune+burete. Acvariul la care vreau sa il folosesc are 76 litri, in final (azi am luat sticla).
Alta intrebare: m-am documentat privind tipurile de corp de iluminat cu neon si am gasit cu protectie la apa si praf, compacte, liniare si alte denumiri din acestea. Merge un corp de iluminat normal sau trebuie ceva cu denumire mai exotica? Cele compacte arata bine si vin cu intrerupator.
Problema mea e ca nu ma pricep la instalatii electrice. De aceea as vrea ceva gata facut ce trebuie numai montat in capac. Capacul il voi face dupa cum rezolv problema luminii, dar nu resping ideea unui capac mai lung, de 62 cm.
Stiu ca cel mai simplu ar fi becuri economice, dar eu nu vreau bec economic. Eu vreau neon. Intrebarea mea era daca nu cunoasteti ceva instalatii complete adecvate pentru montare fara prea multe (sau deloc) modificari la acvariu.

Cat despre capac, ma descurc singur cu ce am citit pe forum.
Salut!

Caut o instalatie de lumina pentru acvariu (70 litri, L 50, l 40, h 35). As vrea ceva gata facut, compact care se monteaza usor. Inca nu am capac dar pentru inceput o sa ii fac unul de sticla peste care incerc sa montez viitoarea instalatie si sa acopar totul cu ceva folie reflectorizanta. Am gasit la Practiker un Philips TLD de 60cm cu neon de 18W (cam putin), totul al 700.000. Erau si ceva scurte, dar nu Philips.

Pe situl de la hagen (www.hagen.com) am vazut ceva instalatii (asa cred eu) Glomat de 20, 30, 40 W. Ce sunt acestea? Se pot gasi in Cluj? Sau in Bucuresti? Si la ce pret?

Multumesc!
Deci un Fluval 204. Inca 2 intrebari:
1.Cat de zgomotos e un astfel de filtru (Fluval)? AquaClear este foarte silentios, zgomotul apei acopera zgomotul motorului.
2.Cum se comporta dupa ce se ia curentul: self-priming-ul este bun sau ma da erori ca la AquaClear?
Salutare tuturor!

Imi fac un nou acvariu de 60- 70 litri si are nevoie de un nou filtru. Dintre un Fluval 204 si un AquaClear 50 (fostul 200) care este mai recomandabil? AquaClear este mai ieftin (850000), am eu impresia, decat un Fluval (care nu stiu exact cat e, dar peste 1 milion). Pana acum am mai folosit un Aqua Clear 150 la un acvariu de 45 de litri si de 3 ani de cand il am nu a avut nici o problema. Dar ma gandesc ca poate ar fi mai bun un Fluval 204? Voi ce ziceti?

Multumesc!
 
Forum Index » Profile for Horatius » Messages posted by Horatius
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com