|
Salutare,
Am un acvariu de ~60 litri de cativa ani pe care l-am cam ignorat in mare parte.
Vietuitoare: ~15 tetra xray, 3 cpo crayfish, cativa creveti, si evident melcii comunitari
Plante: Plante random easy si ceva java + fire moss
In ultimele luni am inceput incerc sa-l mai aduc putin la viata, dar incet incet mi-am dat seama ca acvariul a devenit prea mic pentru ce voiam sa fac
Pentru a avea mai mult spatiu, am luat un acvariu Rio 180
Nu vreau sa am probleme chiar de la inceput, asa ca am zis sa fac acest post, sa va cer sfaturile / sugestiile pentru noul acvariu, sa fie totul facut "ca la carte"
O sa tin acvariul mic in paralel cu cel mare o perioada pana sunt conditiile bune in noul acvariu pentru a face transferul vietuitoarelor
Intrebarile mele:
Substratul:
Cum o sa am creveti, un substrat inchis la culoare ar fi idel sa iasa in evidenta. JBL ProScape ShrimpsSoil e ok?
Iluminarea:
E ok cea standard? Trebuie schimbata?
Cum am doar plante easy deocamdata, sper sa faca fata
Plantele ar trebui sa fie mai fericite in noul acvariu, avand substrat fertil (plus co2)
Filtrare:
Acvariul a venit cu un filtru ce contine doar bureti. E suficient de puternic pentru volumul acvariului sau trebuie sa il suplimentez cu un alt filtru?
Am vazut pe yt cineva ce a lasat doar un burete "grosier", un burete "normal" si un burete "fin" pentru filtrarea mecanica, restul le-a inlocuit cu material filtrant.
Sau as putea sa adaug si filtrul extern de la acvariu actual ca filtrare biologica, si filtrul intern inclus ca filtrare mecanica.
O sa am nevoie si de o pompa de recirculare a apei?
In rest .. sunt binevenite orice sugestii / opinii
|