[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: CristiCiju
Forum Index » Profile for CristiCiju » Messages posted by CristiCiju
Nu te ajuta 2xTLD840 36W sau 2xTLD840 58W?
soare wrote:mi`am facut si eu un acvariu...de 80x60x40 aproximativ 200 l am pus geam de 6......

60 e inaltimea sau latimea?

Eu mi-am facut un acvariur de 85/45/40 (L/h/l) din sticla de 6 cu intaritori pe toate fetele si totul e OK. Insa acvariul este umplut pana la 35cm.
si poze...
http://www.acvariu.ro/coppermine/thumbnails.php?album=18
De aproximativ 2 luni am un acvariu (85/40/40) facut de mine (nu m-a ajutat nimeni - si nici nu am avut nevoie - ma refer la constructia propriu-zisa) si deocamdata totul e OK
Si asta e primul acvariu construit de mine asa ca totul depinde de tine.
De luminat lumineaza OK. Din pacate din cele 6 leduri comandate am ramas doar cu 4 si la acvariul meu de 85/40/40 sunt cam putine. Cred ca ar trebui sa fie cel putin 10 bucati. S-ar putea sa fi comandat leduri nepotrivite pt. asa ceva (cu lumina focalizata, lumina pe 20 grade - parca ). Am vazut ca sunt si leduri cu lumina pe 90 grade, lumina fara focalizare, de 3000mcd, ceva mai scumpe dar (presupun) s-ar putea sa fie mai potrivite pt. asa ceva. Oricum calitatea ledurilor este (parerea mea).
Am 5 leduri de 3.3V si 15-25mA imi mai trebuie rezistente si
Da' amperajul nu conteaza? Un led l-am ars cu un incarcator de Nokia de 3,7V si amperaj de 377mA.
Da' din sursa de la calculator nu pot sa trag un fir ca am vazut la output 3,3V? hic
nemo wrote:Asta e nasol sa cumperi de pe site-uri si din magazine nespecializate. Nu poti fi sigur ca ledurile dau 4000 MCD.

Pai nu stiu daca au sau nu 4000mcd ca nu ma pricep la asa ceva. De luminat lumineaza bine ca nu prea te poti uita direct la el. :-P
Oricum substratul il lumineaza si nici prea puternice nu as vrea sa fie ca-mi orbesc pestii :-)
Frumos background. Cum l-ai fixat ca am inteles ca spuma asta poliuretanica pluteste tare bine?
Azi am primit led-urile de pe www.zexstar.com (6 bucati LED 5mm Albastru-Royal Super Luminos 4000 mcd) din care unul l-am ars cu un incarcator prea puternic. Restul de 5 le-am montat in paralel la 3 baterii de 1,5V (pana imi fac rost de un transformator) si lumineaza destul de bine. Ma asteptam sa lumineze mai puternic dar totusi sunt multumit de ele. Acuma astept sa vina noaptea sa vad pe intuneric cum arata
Pe o sticla (se putea si pe o bucata de plastic sau plexiglas da' nu am gasit de dimensiunea necesara) am intins un strat de silicon (am consumat aproape un tub) si am presarat apoi pietris peste. A iesit destul de bine. Ideea cred ca am luat-o de pe vechiul forum.
Am gasit pe un site ceva leduri http://www.zexstar.com/index.php?cat=11 am facut comanda de 8 led-uri (5mm Albastru-Royal Super Luminos 4000 mcd) acuma astept sa vad daca le primesc si o sa incerc sa vad daca imi reuseste ceva. Oricum cheltuiala mai mare de 200.000lei nu fac. Mai revin cu amanunte.
Ok Multumesc pt raspunsurile prompte. Cred ca o sa incerc sa-mi fac si eu o chestie sa vad ce-o iesi.
Aramis wrote: tare ! dar eu zic ca nu dauneaza atata timp cat acvariului ii poti asigura o iluminare corespunzatoare de 0,5-1 W/ litru... restul tzine de ce ne putem permite, cu sau fara folos.

0.5-1W/litru trebuie asigurati 11-12ore/zi eu vreau pentru iluminat acvariul noaptea
Mi-am facut si eu de curand un acvariu mai mare (decat predecesorul sau) si am gasit pe net o chestie "Moonlight" din Led-uri cred pentru iluminatul acvariului noaptea si as vrea sa-mi fac si eu ca parca arata bine. Voi ce parere aveti, foloseste la ceva sau mai bine spus dauneaza?

Forum Index » Profile for CristiCiju » Messages posted by CristiCiju
Go to: