Salut
Nu sunt chiar atat de nou pe forum dar sunt lipsit de experienta in acvaristica marina. Ma acum cu adevarat de vreo 5 ani de acvarii cu apa dulce cu toate ca am avut in casa de cand ma stiu un acvariu. In prezent am un acvariu de 588L cu ciclide africane si unul de 34L plantat cu ceva creveti si neoni. De 3 ani am inceput sa citesc diverse despre acvaristica marina de fiecare data am spus ca este prea complicat si prea costisitor Acum am ajuns la nivelul acceptabil de cunostinte incat sa nu mi se mai para chiar atat de complicat ci doar costisitor O problema destul de important avand in vedere ca am 20 de ani si sunt student de aceea sper sa reusesc sa creez un acvariu cu un buget restrans.
In acvariu vreau sa tin doar o pereche de clownfish si cativa corali simpli fara pretentii. Cel putin pana ma mut din apartament nu o sa trec la mai mult spatiul este destul de limitat avand in vedere ca acvariul de 588L imi ocupa deja o buna parte din sufragerie
Am cumparat un acvariu cu dimensiunile 70L 45l 40H si sump de 80L de la colegul Mirciulik Impreuna cu acvariul am primit nisipul din acesta teste sare si o pompa Aquazonic Evo4
Cat despre lumina acvariului Am o lampa aquamedic veche 4x24w T5 urmeaza sa i cumpar tuburi.
Am gasit in anglia un proteinskimmer BM C3.5 SH la un pret foarte bun si astept ca un prieten de acolo sa mi l trimita in romania impreuna cu un Rw4
Piatra vie inca nu am cumparat si aici am nevoie de sfaturi Care este cantitatea minima cu care as putea sa incep si de unde as putea lua la un pret bun bugetul actual este de maxim 200ron asa ca probabil o sa mai astept o perioada
Chiar daca sunt probabil unul dintre cei mai tineri pasionati de acest hobby dupa forum imi place sa ascult si sa invat Sper sa ma primiti printre voi si sa ma indrumati spre reusita
In final vreau sa le multumesc colegilor MSI ccdumitrescu si um02122 pentru sfaturile deja primite si incurajari
Orice sfat si discutie sunt bine venite.
O zi frumoasa si toate cele bune.