[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Sta83
Forum Index » Profile for Sta83 » Messages posted by Sta83
Înc? o întrebare...viermi din aceia care se folosesc la pescuit pot sa le dau?
Ieri am avut parte de o surpriza. M-am dus sa cumpar niste hamsii congelate în speranta ca Motoro-ul va manca si el ceva, pentru ca nici el nu mâncase de o zi. Dupa ce le-am luat, am cautat pe Google ce variante as mai avea, si am aflat ca se da în vant dupa rame, asa ca am plecat la magazinul de pescuit si am cumparat câteva.
Când am ajuns acasa am încercat sa le dau bucatele de hamsii. Spre surprinderea mea, perechea de Severum a venit si ea la mâncare, dar nu a mâncat nicio bucatica, doar le-a luat în gura, dupa care le-a "scuipat".
In fine, dupa ce am observat ca nici Motoro nu manânca bucatelele de peste, doar la merge deasupra lor, am încercat sa ii dau rame maruntite în bucati mici.
Atunci a venit si perechea de Severum si a mâncat dupa vreo 4 zile de asteptare. Se pare ca si lui Arowana ii plac ramele...

Ce vreau sa stiu e daca e ok sa le dau rame pestilor...de Motoro banuiesc ca e ok, având în vedere ca pe Google scrie ca ii plac ramele, dar nu stiu ce sa zic în privinta pestilor.

P.S: Vi-am urmat sfatul cu hrana vie, si am bagat câtiva neoni în acvariu. Unul s-a dus deja, si cred ca faptasul e Arowana, pentru ca l-am vazut cum ii fugareste. Perechea de Severum ii urmareste si ea, dar neonii sunt mult mai agili si nu ii pot prinde.
Totusi ma ingrijoreaza faptul ca perechea de Severum nu mananca nimic...
Sta doar in acea ascunzatoare si nici macar nu se baga in seama granulele, chiar daca trec la 2 cm in fata ochilor lor.
Am incercat azi chiar si hrana congelata pentru Discusi, dar au trecut deja 4 ore si nici nu s-au apropiat de ea.

Apropo, uneori mai fac chestii de genul..."respira" foarte agresiv timp de maxim 2 secunde dar nu prea des. In 4 zile de cand ii am, i-am vazut facand asta de 3 ori. Banuiesc ca stiti la ce ma refer. Care ar putea fi cauzele?
Am observat ca ceea ce faceti voi acum e ceva normal pe acest forum. Am pus niste intrebari, iar voi incepeti sa sariti pe mine cu remarci fara a-mi raspunde la acele intrebari.
Da, m-am interesat de marimea unui Arowana adult, si de marimea unui Motoro. Am precizat clar ca acel Arowana pe care il cumpar are in jur de 20 cm, iar Motoro are 14. Stiu ca bazinul de 400 de litri e ceva temporar, nu e nevoie sa imi spuna tot forumul asta.
Tot ce vroiam sa stiu e daca ar avea vreo problema Arowana si Motoro cu acea substanta pentru tratament (Omnipur) pana cand vine bazinul de 400 l.
Am o problema URGENTA
Uh, am cumparat o pereche de Severum Gold. Acestia au fost tinuti impreuna cu Oscari de vreo 25-30 de cm si au fost terorizati. Au vanatai pe corp si aripioarele le sunt sfasiate in unele locuri.
Am decis sa ii bag la tratament cu Omnipur, deoarece mi-a fost recomandat de un acvarist destul de experimentat din Constanta. http://i.imgur.com/iSV7Ayh.jpg

Problema ar fi urmatoarea:
Maine dimineata trebuie sa primesc de la Bucuresti un Arowana de vreo 20 cm si un Motoro de 14. Ar fi o problema daca i-as tine impreuna cu perechea de Severum in apa cu tratament vreo 2-3 zile, pana primesc acvariul de 400 de litri? Efectiv nu stiu ce sa fac pentru ca nu am alt acvariu cu apa ciclata si chiar nu as vrea sa moara pestii, avand in vedere ca au fost destul de scumpi. Apropo, acvariul are vreo 120 de litri(70x35x50)
Imi puteti da opiniile voastre cat mai rapid?

Ah, inca ceva...perechea de Severum o am de 2 zile si nu a mancat nimic...e stresata banuiesc. Le-am facut o "pestera" in care se ascund, ca sa se simta in siguranta. http://i.imgur.com/y3qKvYn.jpg
Cate zile pot sa stea nemancati si cum as putea sa ii fac sa manance?
Am inteles. Multumesc.
Ca sa absoarba toate impuritatile din apa ar trebui sa pun de exemplu sorbul in partea dreapta, jos a acvariului, iar partea de iesire din filtruru, pe unde reivine apa in acvariu...in partea stanga, aproape de suparafata apei, ca sa faca valuri, iar apa saaiba 100% circularitte in acvariu?
Sau ar trebui sa pun ambele piese aproape de suprafata apei, dar in parti diferite ale acvariului?

As vrea sa pun nisip drept substrat...deci in partea de jos nu stiu daca l-as putea pune.
Pe sorb poti pune un berete care sa faca prefiltrare.
Daca ai putea sa nu vorbesti in termeni atat de tehnici... Am spus ca nu am mai folosit pana acum filtru extern si nu prea stiu cum sta treaba.

Uh...inca o intrebare, pe care totusi o consider prosteasca dar eu tot o voi pune
Avand in vedere ca saptamana asta, cel mult saptamana viitoare imi voi cumpara acvariul, nu voi avea timp la dispozitie sa il ciclez, pentru ca vreau sa imi cumpar o pereche matura de Severum Gold si asta ar insemna cel mult saptamana viitoare, pentru ca proprietarul va merge in strainatate si nu voi mai avea cum sa ii cumpar, pentru ca se grabeste sa ii vanda pana pleaca si daca nu ii iau ii va vinde altcuiva.

Intrebarea suna asa: Exista vreo modalitate de a cicla un acvariu intr-un timp mult mai scurt sau vreo substanta care sa faca apa cel putin 80% cat timp se cicleaza?
O alta intrebare ar fi: Pestii vor avea de suferit daca ii bag in acvariul neciclat?

Pentru ca nu vreau sa dau banii aiurea pe pesti...Totusi, va rog sa va abtineti in comentarii de genul "Nu cumpara pestii".
Daca bag JBL Denitrol si bag pestii dupa 1-2 zile ajuta cu ceva? Sau sa bag Biotopol? Sau ambele?
Ok, am tinut cont de avertismentele voastre.
Azi m-am hotarat ca imi voi lua saptamana asta sau saptamana viitoare un acvariu de 400 de litri. Cu el voi primi si un filtru jbl e1500.
Nu am mai folosit filtru extern in viata mea, asa ca am nevoie de cateva sfaturi...
Cum sa pozitionez tevile de intrare-iesire?
O data la cat timp trebuie sa curat filtrl si cum sa il curat? Ma gandesc ca nu trebuie spalat tot din el...pentru ca dupa ce se cileaza va contine bacteriile, nu?
Daca pun filtrul extern ar mai trebui sa pun si filtru intern? Sa las perdeaua de aer?
Buna. Sincer sa fiu, sunt incepator in ale acvaristicii. Recent mi-am cumparat de la Zoomania un pui de Green Terror de vreo 8-9 cm. Singura problema e ca nu mananca absolut nimic si deja il am de 4 zile...
Am incercat sa ii dau mancare de discusi si inclusiv granule pentru ciclide africane, dar vad ca nu se atinge de nimic.
Momentan e tinut intr-un acvariu de 60 de litri singur, pana mai cumpar cateva exemplare ca sa le pot muta in acvariul de 120 l.
Apropo, la Zoomania am vazut ca erau foarte vioi si totusi, dupa parerea mea erau tinuti prea multi intr-un acvariu foarte mic...erau vreo 15 intr-un acvariu de 30 de litri. Acum ca e singur, speram sa umble prin acvariu. Singura decoratiune pe care o am in acvariu e o radacina si sta doar dupa ea, nu se misca deloc prin acvariu.
Ma puteti ajuta?

Forum Index » Profile for Sta83 » Messages posted by Sta83
Go to: