Daca ai putea sa nu vorbesti in termeni atat de tehnici...

Am spus ca nu am mai folosit pana acum filtru extern si nu prea stiu cum sta treaba.
Uh...inca o intrebare, pe care totusi o consider prosteasca dar eu tot o voi pune
Avand in vedere ca saptamana asta, cel mult saptamana viitoare imi voi cumpara acvariul, nu voi avea timp la dispozitie sa il ciclez, pentru ca vreau sa imi cumpar o pereche matura de Severum Gold si asta ar insemna cel mult saptamana viitoare, pentru ca proprietarul va merge in strainatate si nu voi mai avea cum sa ii cumpar, pentru ca se grabeste sa ii vanda pana pleaca si daca nu ii iau ii va vinde altcuiva.
Intrebarea suna asa: Exista vreo modalitate de a cicla un acvariu intr-un timp mult mai scurt sau vreo substanta care sa faca apa cel putin 80% cat timp se cicleaza?
O alta intrebare ar fi: Pestii vor avea de suferit daca ii bag in acvariul neciclat?
Pentru ca nu vreau sa dau banii aiurea pe pesti...Totusi, va rog sa va abtineti in comentarii de genul "Nu cumpara pestii".
Daca bag JBL Denitrol si bag pestii dupa 1-2 zile ajuta cu ceva? Sau sa bag Biotopol? Sau ambele?