[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: crialex
Forum Index » Profile for crialex » Messages posted by crialex

Accept si schimburi cu corali pe care nu ii am :D
Acvaristica marina este foarte complexa. Probabil ca multi useri nu au timpul necesar sa scrie aici de la A-Z tot ce presupune ea. Cea mai buna recomandare ar fi sa gasesti niste articole despre acvaristica marina(scrisa in romana-si care exista, dar nu dau numele aici) si apoi sa aprofundezi urmarind sutele de videoclipuri existente pe youtube. Exista si o carte ieftina scrisa in eng intr-o librarie din Buc. Trebuie sa iti schitezi planul mai intai si apoi sa cercetezi si preturile de pe piata, sa vezi pe unde te incadrezi. Cred ca este cel mai bun sfat! In rest...intretinerea consta in principal din rabdare, implicare si schimburi regulate de apa.
1. Poate nu ii place lumina sau nivelul curentului de apa. La al meu am observat ca ii place un nivel mediu-scazut de curent si o pozitionare middle-bottom. De calitatea apei, banuiesc ca nu este cazul la tine, deoarece pari sa ai niveluri optime.

2. Am si eu o sumedenie de melci din aceea mici, care se activeaza mereu noaptea. Sunt benefici si chiar nu deranjeaza.

3. Singurele tentaculee pe care le observ la mine in acvariu sunt acelea lasate de crevetii mei in momentul cand naparlesc

4&5. Nu imi dau seama din poze ce poate fi. Sper sa fie niste tube worms din aceea mici care se agata de piatra sau stau in substrat. Sunt safe. Pe de alta parte verifica sa nu fie o aiptasie. Si daca este actioneaza repede si sigur.
Eu am facut trecerea acum 1 luna la fel ca si tine. Am lasat 2 zile sa se "amestece" apa din vechiul acvariu cu apa preparata de osmoza. Apoi am adaugat vietuitoarele si coralii. In plus am adaugat biodigest si bioptim.
Adjudecat... Se poate inchide. Multumesc!
Vand Mandarin Splendidus in Bucuresti. Mascul- Marime M. Sanatos.
Motiv: Sistemul meu este prea tanar + am renuntat la toata piatra vie.
Il voi oferi cumparatorului care are volumul cel mai mare si detine un sistem matur-stabil.
Pret: 100lei.

Ok, Multumesc! O sa ma duc in weekend la Angel pt fragulet(e). Se poate inchide topicul!
Asa cum spune si titlul, schimb soseta filtrare noua pe un fragulet de coral. Bubble magnus FB-01
Un bazin matur iti recomand si eu pt. green mandarin...nu te baza ca mananca doar congelata...iti spun din experienta.
Donez Hemit Crab Blue in Bucuresti! Accept si schimb pentru un frag de coral pe care nu il am :D
Topicul se poate inchide! Nu am putut sa raspund tuturor celor care mi au scris. Donatia s a oferit pe principiul primul venit, primul servit, la ai doilea coleg. Va.multumesc pentru intelegere!
Ofer spre donatie tot ce se vede in poza pt doritori:

- Se dau toate la pachet celui care il doreste
- Metrou Pta Muncii Bucuresti
Unul din arici il am chiar de la dares :)). Foarte frumos exemplarul...arata bine in acvariu... dar ii place sa stea doar pe nisip si rar pe plexi, nu are nici o treaba cu pietrele. O sa imi achizitionez un Tuxedo mask si o sa experimentez si cu el.
Confirm ca am incercat si asta! Mexicanii&aricii sunt super eficienti in acvariul meu pe suprafete drepte...mi au arat GHA...doar ca nu i am educat eu cum trebuie...asa ca nu s au atins deloc de pietre...

P.S. Practic tund gazonul si ataca doar suprafetele cu GHA relativ scurte, tinandu-le sub control.
Cred ca o sa mai incerc si metoda cooking pentru a pastra piatra vie si a indeparta PO4, sa vad ce iese din treaba asta.
Salutare! Dupa cum am scris in acest topic...inclusiv eu ma confrunt cu aceeasi problema. Am incercat :uzi: pana acum aproape toate metodele citite si vazute pe youtube (melci, crabi, stins lumina, antiphos, veliferum, periat temeinic, etc) dar GH nu se lasa, reapare mereu orice i-as face cu phosphate sub 0.03ppm :cry: . La ora actuala am apelat la ultima solutie...rowa antiphos+blenny salarias...dar nu am mari sperante :roll: . Cred ca in curand si eu o sa folosesc metoda lui mirciulik 50%otet-50%apa osmoza, pt ca nu ma indur sa renunt la pietrele a caror forma imi plac mult. Doar ca nu am de gand sa dau restart la sistem. O sa folosesc alte cateva pietre uscate preparate inainte in solutie, pe care le am deja + o sa achizitionez ceva piatra vie(de data aceasta in cunostinta de cauza). Dupa, pietrele preferate o sa le introduc din nou in acvariu alaturi de piatra vie si o sa scot piatra uscata pe care am introdus-o in prima faza. Problema este in piatra, care a acumulat PO4, iar daca aceasta are deja GH pe ea, devine o misiune imposibila deoarece nu prea mai poti sa o indepartezi, isi lasa radacinile in piatra si se hraneste cu lumina, cu PO4 din piatra si eventual din apa. Din pacate piatra de la MaxiPet are aceasta mare problema, pestii in schimb sunt dupa parerea mea cei mai buni de pe piata, cu toate ca au niste preturi umflate rau.
Totul arata foarte sanatos! Era dragut sa vedem acvariul si dintr-o perspectiva mai larga. Sunt curios de unde faci rost de sare Kent, nu prea am mai vazut-o pe piata romaneasca. Succes!
Coralis din Dr. Taberei vinde sare vrac Grotech Easy Mix...14ron/kg. Bafta!
Multumesc, sarea Red Sea s a dat! Topicul se poate inchide.
Ofer spre vanzare 9,4kg de Red Sea Coral Pro la pretul de 100 Ron. Mentionez ca sarea a fost achizitionata anul acesta, la sfarsitul primaverii de la un cunoscut magazin online. A fost tinuta in conditii ideale la racoare si umbra. Valabil pentru Bucuresti.

Forum Index » Profile for crialex » Messages posted by crialex
Go to: