Message |
|
tot la indicatiile baiatului din petshop apucasem sa iau feropol si feropol 24 de la JBL.. Ma gandeam sa folosesc aplicatia in ideea ca....imi spune cand trepuie sa schimb apa/cat...cand sa tund plantele..etc.
Sa trec pe alta metoda?
OK, in legatura cu neoanele: 2xsuperflora si 1x tropic?
|
 |
|
da, ce sa zic hadul. eu am spus ce folosesc, incepator fiind. ADA zice sa fertilizezi cu produsele lor, evident. Dar sunt mai greu de gasit, doar la nevertebrate le-am vazut in romania, si nici nu le au pe toate. "Sfatul cu bilele JBL" l-am primit de la un angajat de la un petshop, care la momentul respectiv imi parea mie ca stie ce vorbeste. Eu ii spusesem ca voi folosi substratul de la ADA.
Hadul, daca vrei sa ma ajuti cu un sfat, sa stii ca este foarte bine primit.
Revin la Neoane. Ce alegere credeti ca este buna ? Giessman superflora x2 si un giessman midday ? Ar fi si alte optiuni mai bune?
|
 |
|
Mc de raspuns. Vad ca ai un acvariu f frumos. Ai putea sa îti împartasesti din experienta in loc sa dai cu bata in balta.
Eu întrebam ce parere aveti despre ce spunea tropica referitor la "nu punet nutrienti in apa primele 2-3 spt"
|
 |
|
Revin cu Updateuri
Echipament:
Acvariu - 62x40x50 - geam ultraclar
Iluminare: 2x24w t5 - aquazonic 12000k si 1x24w t5 tropical pink (am inteles ca nu ar fi asa bune)
Filtrare : Eheim Experience 250 - la care am adaugat JBL Sintomec
CO2 - butelie 2kg cu difuzor 3 in 1 tropica si cu electrovalva
Substrat - ADA Aquasoil Amazonia - 9L si ADA PowerSand - 4L
Ieri a fost ziua de inaugurare a acvariului, la plantare am folosit JBL The 7 Balls, iar in filtru am adaugat bacterii sub forma de pastile - Tetra Bactozym. Promit ca revin maine cu poze .
Teste inca nu mi-am cumparat din pacate, nu imi mai permite bugetul decat pentru unele 6 in 1. Probabil o sa iau un test PH pentru inceput.
Folosesc aplicatia de la Tropica pentru mentenanta acvariuliui. Maine am sa schimb apa 50%, iar urmatorul schimb va fi in ziua 7.
HC Cuba pe stoc la vreun magazin online ? Stie cineva?
EDIT: Tropica nu recomanda fertilizarea decat dupa 2-3 saptamani. Care este parerea voastra ?
|
 |
|
Am cump?rat filtru eheim experience 250. Am cump?rat ADA POWER SAND 2 pungi de 2l, am cump?rat ADA aquasoil Amazonia powder 9l. Si înc?lzitor eheim 150w.
Ma gândeam la instala?ia de co2. Eventual o sa o fac pe buc??i. Am v?zut extinctor g2 nou la 130+ 70 sa zicem sa îmi pun? o valvula. Am g?sit reductor de acvariu cu electrovalva la 380 lei la jn magazin local de acvaristica. Sper sa fie ok.
Acum nu ?tiu pe ce tip de difuzor sa merg. Am v?zut tot felul de difuzoare:reactoare si alte chestii. Ceva sfaturi?
Roci frumoase si mari 30-40 cm de unde pot cumpara ?
|
 |
|
ce magazin de romania ar fi indicat cu livrare din stoc ?
|
 |
|
ma gandeam la eihem eco pro. Mai sunt si alea bioactive +uv de la sera. Nu stiu ce sa fac sincer. Daca cumpar eihem...va trebui sa dau alti bani pe uv. Dar in acelasi timp imi e frica sa nu fie suficient de bun filtrul de la sera(are si consum mai mare dar nu e asa important)
Acvariul are 105l pt ca este cu geamul din fata curbat, doar acolo ajunge la 40cm. In baze are 35.
|
 |
|
Am luat un acvariu de 62L x 40l x 53 h cu geam ultraclar curbat. 105litri. M-a încântat ca are capacu cu 3 neoane x24 . Cred ca este suficient pt acest acvariu . Trebuie sa ma hot?r?sc la filtru si la instala?ia co2
|
 |
|
Salut, merci mult de INFO.
Pu?in cam complicat pentru mine dar sunt dispus sa înv??. M-a intereseaz? cum as putea sa fac iluminarea led, si poate un coleg de aici ma poate îndrepta spre cineva la care pot face acvariul.
Citeam pe site-ul tropica ca apa trebuie recircularea de 5-6 ori pe ora, dar cu jn filtru de 1000+ înseamn? de 10 ori pe ora. Nu e cam mult? Ma po?i ajuta cu câteva linkuri cu site-uri din România de unde pot procura cele spuse de tine. ??
|
 |
|
Cred c m-am hot?rât sa fac un acvariu pe comanda . E cineva din constanta la care merita sa fac?
|
 |
|
da, merci mult pentru link. e cam mare acvariul pentru ce spatiu am eu, iar din ce am citit si eu pe forumuri, pentru aquascaping la un acvariu ca ala la 363litri imi trebuei un filtru muult mai mare si muult mai scump. Ma pot indrepta si spre piata sh daca gasesc ceva sa merite.
|
 |
|
scorpionul, merci de raspuns.
Eu sunt constient oricum ca filtrarea trebuie schimbata oricum, ai vazut ca am si scris ca ma gandeam la o filtrare externa care este mai scumpa ca oricare din acvariile la care ma oprisem. Personal nu cunosc pe nimeni in Constanta care imi poate face un acvariu.
|
 |
|
Salut,
La 27 de ani m-am hotarat sa incep primul acvariu, evident m-am indreptat spre aquascaping, care dupa parerea mea este cel mai frumos.
Sunt din Constanta, iar magazine de profil si indrumare am gasit destul de putina, asa ca impreuna cu voi si cu...internetul imi doresc sa incep primul acvariu.
Ca si dimensiune a acvariului ma gandeam undeva la 60-80litri. Credeti ca Aqael Leddy 60 este un acvariu ok ? Hailea F60? Diversa Curb 60 ? Credeti ca un acvariu la comanda se va preta mai bine ?
Ca si filtrare ma gandeam la un filtru extern cu UV si anume Sera Serafil Bioactive 130UV sau 250UV? Din ce am citit, este un producator bun la preturi decente.
La iluminare...nu m-am gandit. Cea care vine cu acvariul este ok pentru inceput ? Sau trebuie sa investesc de la inceput si in alta solutie de iluminare?
Sistem CO2 - m-am gandit la doua variante : Sistem CO2 Aquilli 500g sau Tropica Plant Growth System Nano(la care ulterior sa adaug o butelie de Co2 mai mare)
Substrat - inca nu m-am documentat suficient. Poate ma puteti ajuta voi.
Roci/lemne si crengi - nu m-am documentat nici aici suficient de bine, nu stiu unde as putea gasi roci/crengi frumoase la pret decent.
Plante: Imi plac cele de la tropica pentru ca pe siteul lor au foarte multe aranjamente cu plantele folosite si modul de asezare in acvariu. (am vazut ca se vand si in romania)
Va multumesc in avans.
|
 |
|