[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Cu toate capetele cat costa?
Merci!

Cate kg are o galeata cu piatra?

Si ce inseamna "piatra de sare" ca nu ma prind.. de unde ai cumparat?
by koala: ma refeream la galetile respective... erau recipiente d-ale in care se vinde sarea - 22-25 litri
M-am hotarat. Am recitit topicurile lui koala si la anul imi fac background din piatra.
Oare cate piatra sa cumpar pentru 165cm x 50cm?
Da, ar da bine in apartamentul meu din Colentina, in sufrageria de 20 de metri patrati..
ceatza wrote:"lasa pe maine ce poti face azi "

poate ca maine n-o sa mai fie nevoie
Amu fac schimbul de apa, ala planificat de acum doua zile.
Am curatat rahatul din sump (s-a strans ceva in 6-7 luni de la ultimul schimb..)
Am curatat si skimmerul cu jet de apa - n-am otet si nici nu ies din casa. Mi-a mai ramas sare pentru inca un schimb de 10%, cred ca pe 29 decembrie mai prestez unul. Urmatorul - prin februarie incolo, ca e greu cu banii in luna decembrie.

Am montat si pompa de dozaj pe pozitie, i-am setat capetele si m-am oprit. E si maine o zi.
Teoretic da, dar cu chinezariile astea.. incerc si vedem, daca se dezamorseaza, pun valve. Multumesc.
Merci. Oare nu se dezamorseaza daca n-au valva? Pompa e Jebao DP4, are si un cap de rezerva. Teoretic furtunul sta presat, dar am suflat pe el si n-are nici un blocaj,
La pompele de dozaj e musai sa se foloseasca valva unisens? Daca da, exista valve dedicate pentru asa ceva? Ca pe piata se gasesc doar pentru gaz.
Siktir

Nu e usor sa le lasi, imi dau toata silinta.
melcu wrote: Da de fumat mai fumezi ?

4-5 pe zi. In rest, IQOS
Ieri am tinut bazinul fara lumina vreo doua ore, pana am modificat lampa. Cucu poze, ca s-au deschis tarziu coralii.
Acum fac bradul, de azi dimineata ma chinui si nu prea am spor
Apoi schimb apa, se face totul bors - exclus poze.
Si oricum, nu e nici o schimbare notabila, poti sa te uiti linistit la pozele vechi ca totul e la fel

In alta ordine de idei, am doua saptamani de cand tin regim fara sare si am slabit aproape 3 kile
Regim.. practic mananc cam orice, dar nesarat.
Desi a fost naspa la inceput, m-am obisnuit fara sare si e chiar ok. Suplinesc lipsa sarii cu cimbru si nu ii simt lipsa.
Nici zahar n-am mai pus in bot, beau cafeaua cu ceva hrana pentru vite - melasa.

@Opincaru, offtopicul e pentru tine. Te sfatuiesc sa incerci, macar o luna. Nu ma injura, dar esti gras
Eu n-as face dip la piatra in apa oxigenata.
La corali da, mai ales ca ai observat carcalaci nedoriti. Dar nu in apa oxigenata! Sunt solutii speciale pentru asa ceva.
Un dip la corali nu strica niciodata.
Cu bagatul pietrei in apa oxigenata nu stiu ce sa-ti zic.. daca e piatra vie o sa devina piatra moarta si incep sa se descompuna chestii prin bazin, fosfati, draci baltati, etc.
Mic update.

Am suplimentat lumina cu doua tuburi T5. Ca experiment, am inceput cu ATI coral plus si ATI purple.
Mai am disponibile pentru combinatii doua tuburi, ATI blue plus si ATI actinic.
Tuburile sunt de 54w

Acum produc apa de osmoza, maine voi face un schimb de apa si voi curata sumpul.
Daca tot mi-a trimis Peti niste sare, sa nu-l dezamagesc

Tot de maine incep aditiile automate cu Aquaforest 1+2+3+

De azi am inceput sa dozez Polyplab reef roids + celalalt, imi scapa numele acum. Booster parca.

Sa vedem peste 2 saptamani daca se intampla ceva bun
Ti-ar balenele..

Nu m-am ingrozit, eram la aeroport, o asteptam pe fi-mea

M-am bucurat ca am avut ce sa citesc (am ajuns cam devreme si avionul a avut intarziere). Chiar ma intrebam de ce naiba nu dormi la ora aia.
Trecand peste bidoanele cu lapte, normal ca am sa masor cu ruleta, altceva n-am. Dar ca fapt divers, ruleta te fura datorita capatului mobil. In functie de uzura, abaterea poate fi de 1-2mm.
Metrul de tamplarie e mai precis, dar nu am. De fapt am, dar nu stiu unde e, de ani de zile nu l-am mai vazut. Plm, unde mi-e metrul de tamplarie?
O defac azi si iti spun ce si cum. Merci.
Riccia?

Ai grija, daca iti ajunge riccia in acvariu, nici cu slujbe nu mai scapi de ea

edit: scuze, voi aveati o discutie aici si eu m-am bagat ca musca-n..
Poti pune in perete un robinet pentru cismea, cu filet exterior de 3/4.

Ca asta: http://www.conrad.com/medias/global/ce/5000_5999/5100/5150/5157/1194224_BB_00_LO.EPS_1000.jpg

La el poti pune:

- cupla pentru furtun gardena, cu filet interior de 3/4 http://www.gardena.com/ro/produse/irigarea/fitinguri-furtun/stut-robinet-cu-filet-21-mm-g-1-2-26-5-mm-g-3-4/967312101/
mai departe vii cu furtunul, cu o cupla rapida. recomand tot gardena.
- osmozor. cele de la aquili (care sunt bune si accesibile la pret) au mufa de conectare cu filet interior de 3/4

edit: daca vrei musai robinet din plastic, desi am dubii in ce priveste siguranta si durabilitatea lui:
http://www.irrishop.ro/Robinet-de-gradina-filet-exterior-p-8807.html#prettyPhoto

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: