[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Sebastian Costin
Forum Index » Profile for Sebastian Costin » Messages posted by Sebastian Costin

Avem si un combo tricolor de Montipora Capricornis. Nuantele nu au iesit tocmai cum trebuie: ar trebui sa fie un verde, rosu/rozaliu si un crem mai inchis:

image
dan.pavelescu wrote:

Dar nu te-ai cam grabit cu pestii?

azi, bazinul are 4 saptamani. Dupa 10 zile nu am mai avut nitriti in apa, era ciclat, la 14 zile am adus clownii
A inceput sa se limpezeasca, vietuitoarele si coralii o duc destul de bine, desi este inca crud:

image

Si un video:

CatalinBarbu wrote:Dupa unele discutii si dupa documentare am luat hotararea de a merge mai departe cu un banc de anthiasi. Asa ca, daca Peti se misca natural, saptamana viitoare, pestii o sa zburde la mine in bazin.

PS: O sa fie Anthiasi Lori

Si dupa astia o sa mai spui ca nu mai bagi alti pesti ?
As vrea sa iti recomand sa faci un test de silicati. Este fenomenal ce ''minuni'' pot sa dezvolte.
dan.pavelescu wrote:Aquaforest, parca phosphate minus se numeste. Are Peti, suna-l

Ca idee, 60ml Aquaforest Phosphate Minus a scazut PO4 in 200l net de apa de la 0.1042 la 0.0337ppm in 24h , masurat cu Hanna
De incercat nu am incercat dar Coral Snow-ul are efectul scontat in ce priveste claritatea apei, mai ales cand bazinele sunt deja stabilizate
Inca nu sunt in grafic cu bazinul!
Asa cum spuneam am bloom de diatome (datorita prostiei de a nu verifica silicatii la strangerea apei de startare) si de bacterii - cred (ca e foarte cetos)

Astfel:
Duminica aveam:

Ca - 350ppm
Mg - 1170ppm
Kh - 6.4 dKH
Si - 0.25ppm
NO2- 0
NO3 < 2
PO4 - 0.1042ppm
S.G. - 1.024
Temp - 25gC

Am facut un schimb de apa de 15l si am competat sare pentru a atinge S.G. de 1.025. De asemenea, am adaugat 60ml Aquaforest Phosphate Minus in reactor.

Rezultatele de dimineata sunt:

Ca - 400ppm
Mg - 1320ppm
Kh - 6.85 dKH
Si - 0.10ppm
NO2- 0
NO3 < 2
PO4 - 0.0337ppm
S.G. - 1.025
Temp - 25gC

Cred ca a fost un soc pentru diatome, in sensul ca azi la lumina, nu s-au mai dezvoltat aproape deloc. Probabil ca disparitia silicatilor le-a franat si dezvoltarea.
Vedem pe parcurs ce se va intampla.

Despre ceata din apa nu stiu ce sa zic, niciodata nu mi-a fost atat de ''proasta'' privelistea
Ok, ma gandesc ca un cuvant mare de spus are si faptul ca totul a fost uscat ....
Siporax-ul:
Am inceput cu 2 litri acum 3 saptamani.
Saptamana trecuta am mai adaugat 2 litri si tare cred ca voi mai adauga inca 2 concomitent cu construirea unui sertar pe toata profunzinea sumpului.
Aquaforest recomanda 3l siporax/100l apa.
Asteptam ...
dan.pavelescu wrote:Acum pe bune, chiar ai crezut ca sunt pocait?

Nem értem, Pavelescu bacsi, cum putut sa stai fera beutura
koala wrote:Arata tare fain!

Multumesc.
georgemonda wrote:Super profi arata.
Amu is curios cum intra pestele de pe dulap inapoi in acvariu

Multumesc. Asta e un peste special, de la cumnata-mea
bulan77 wrote:meserie smilie

Multumesc.
CatalinBarbu wrote:Ai crosetat un pic...
A iesit foarte bine

Multumesc.
Am renuntat la celofan

Este gata plasa anti suicid ... va imaginati cate gauri si cate impletituri am avut de facut? Va spun eu .... atatea ca nu as mai face inca una Noroc cu Calin ca mi-a punctat cand a cncizat-o. Merci

image

image

Sigur nu este emerald! Este un stone crab si nu este intotdeauna un reef safe.
rubenbristian wrote:Foarte fain! Imi place mult cum ai aranjat pietrele.

Sunt curios .. ce setari de culoare ai la lampi?

Multumesc.
O gasesti la postul #52
Se putea sa nu fie ....

Le urez bun venit diatomelor in bazinul meu
Il vad ca pe un lucru bun ... ce sa zic ...
Predestinatie
Si mie imi place! Bravo!
CyanoClean + Coral snow
sau
ZeoBac + Coral Snow

1ml de coral snow la 100l apa + 1 picatura de Cyano sau Zeobac la fiecare ml de coral snow

Are efect, la mine a mers.
Poti incerca si A - Balance tot de la KZ
dan_florin wrote:Esti sigur ca sunt copiii tai si nu i-ai luat pe ai altcuiva? Frumosi copii, sa-ti traiasca!
PS: Mai pui piatra sau ramai cu atat?

Pai au fost incresa. Sunt coralii ce mi-au mai ramas din acvariul mic. La fel si pestii.
O sa mai adaug putina piatra vie... putina

georgemonda wrote:Daca sunt obraznici, poti sa trimiti copiii la mine in plasament
Fain si bafta.

Abia ce au venit

CatalinBarbu wrote:Foarte faini si coralii si bazinul !

Multumesc
Merge, doar sa speli rowa inainte sa nu iti faca apa muci
Mi-am repatriat de la cresa copii
As putea spune ca le place combinatia Aquaforest si AI Prime...
image

image

image

...pentru protectia copiilor, am pus niste celofan pana sa vina rama custom de la CNC'stul nostru:

image

Forum Index » Profile for Sebastian Costin » Messages posted by Sebastian Costin
Go to: