| Message |
|
|
mihaibaciu wrote:salut ...spunetimi si mie daca nisipu fin de granulatie 1-2 mm imi poate afecta apa din acvariu?e nisip negru cred ca e cumparat...va rog
nisipul cu granulatia 1-2 mm nu este fin, este nisip margaritar ca cel din hornbach.
Nisipul nu are cum sa afecteze apa....
|
 |
|
|
|
Daca moare se deschide si iese din cochilie.
Am avut si eu una care mi a stat pe transversala o saptamana, afara din apa!!!
|
 |
|
|
viulian wrote:Mie mi-ar fi util daca ai povesti cum ai descoperit planta  habar n-am ce resurse trebuie folosite ca sa afli asa ceva ?
daca te referi unde am gasit planta, simplu: am colindat pe langa malurile diverselor lacuri, bazine abandonate, balti etc. Aceasta am gasito intr o balta din groapa vacaresti.
Daca te referi cum am reusit sa dau de denumirea ei, mi am pierdut ziua vizionand pe google plante acvatice pana am dat de asta.
Practic am luat toate siteurile cu plante acvatice sau de pond la rand.
Planta mi a crescut pana la luciul apei momentan. Aproximativ 10 cm de cand o am. Cand am toata lumina perleaza!
|
 |
|
|
Antoniot wrote:Inca o planta autohtona pe care vreau s o identific:

Am identificat planta din poza:
Najas conferta (A. BRAUN) A. BRAUN 1868
Synonyme:
Najas arguta H.B. KUNTH ?
Najas arguta H.B.K. var. conferta A. BRAUN 1864
Najas hoehnei KOCH
Temperatur: 20-28 °C
pH-Wert: 6,0 -7,5
Härte: 1-10 °KH
|
 |
|
|
mihaibaciu wrote:stie cineva cat mar costa sticla de 8 pentru dimensiunile astea?
maxim 150 ron
gandestete ca ai aproximativ 1,5 m2 , sticla de 10 mm este undeva la 90 ron m2 cea de 8mm ar trebui sa fie mai ieftina!!!
|
 |
|
|
|
Singura solutie daca intradevar vrei sa l suspenzi deasupra patului este sa faci un stand cu picioare inalte din teava rectangulara groasa.
Sa faci un cadru aproximativ cum sunt paturile etajate, singura problema va fii sa rezolvi problema intretinerii si a acesului la acvariu.
Sau sa dormi tu in partea de sus si sub pat sa tii acvariul>>>>mult mai safe
|
 |
|
|
mael222 wrote:Nu e nici o neglijenta. Sa-mi spui acele metale grele ce se acumuleaza.
Exista sisteme de fertilizare ce se fac fara sa schimbi apa din acvariu niciodata.
Hm, acum vad ca te referi la inmultire, ok...
Unul dintre metalele grele care se gasesc in mod natural in apa si indus in urma procesului de tratare a apei potabile de apa nova este Aluminiul.
Atata timp cat exista evaporare in masa apei din acvariu plus completarea cu apa proaspata fara sa faci si schimbul de minim 10% cu timpul in apa din acvariul va creste procentul de metale grele care vor creste factorii de risc al bolilor sau malformatilor la alevini.
De ce pt ignorarea unui schimb saptamanal de 10% sa cresti un factor de risc a diverselor boli?????
Acvariul nu poate fii mai performant ca un biotop natural si trebuie ajutat!!!
|
 |
|
|
dragosstudio wrote:Nu prea cred ca e alucobond. Acel material este de placat fatade la cladiri si este de fapt un sandwich din 2 placi de aluminiu de 1-2 mm si cu un fel de smoala intre ele pt. izolare. Din ce am vazut din pozele tale capacul acela este dintr-o placa simpa de aluminiu vopsita in camp electrostatic daca nu ma insel. Ceea ce e foarte fain si estetic. Daca vrei sa ne ajuti si nu ai postat doar sa te lauzi  ) dane si noua datele de contact ale firmei care ti-a facut lucrarea.
Cheers !
Nu am apelat la o firma ci la un acvarist pasionat care bricoleaza lampi de acvariu.
Este user pe formul acvarist (fisherman).
|
 |
|
|
Cateva mici schimbari si plante noi:
Uploaded with ImageShack.us
un melc pescuit din natura:
un pui de crevete ratacit prin avariu:
|
 |
|
|
florin27 wrote:cam pe unde se gasesc aceste placi?
cum se imbina? se lipesc, se prind in nipluri?
Placile de care am pomenit se numesc placi alucobond, dibond (am reusit sa mi amintesc).
costul unei placi : - 3 mm -1500 x 3050 = 324 RON
Din pacate nu sunt sigur 100% ca acesta este materialul folosit la capacul meu!!! din descrierea produsului seamana!!!
se gasesc aici:
http://www.emsaindustriale.ro/alucobond-dibond.php
Cred ca se sudeaza, nu am intrebat persoana care mi a executat capacul cum a procedat dar arata foarte bine imbinarile.
poza cum arata capacul meu:
|
 |
|
|
|
Alga filamentoasa (hair algae) cel putin pentru mine este cea mai pacatoasa, invaziva, rezistenta, nesuferita etc
Nu am putut scapa de ea decat prin sacrificarea mossului si dezinfectarea acvariului si a echipamentelor cu clor.
Ai grija si scapa de ea cat mai repede pana nu se stabileste definitiv.
Imi place ca ai adaugat mossul de fantana!!!
Succes!!!
|
 |
|
|
|
Sunt niste placi din aluminiu, nu mai stiu exact ce denumire au, seamana cu Komatex ul doar ca este din aluminiu.
Firmele care fac panouri de publicitate le folosesc, este foarte bun.
Din un astfel de material am capacul si sunt foarte multumit.
|
 |
|
|
|
Controllerul tine un ph constant asta este roul lui principal.
Fluctuatiile de ph poate reprezinta unul din factori de risc de aparitie a algelor in special ceea filamentoasa.
|
 |
|
|
|
plantele s au dat mai raman rocile vulcanice!!!
|
 |
|
|
|
s au dat, multumesc
|
 |
|
|
|
2 bucati
-unul gri cu dungi negre si capul patat portocaliu.
-al doilea are jumatate de corp alb cu portocaliu.
|
 |
|
|
|
Bentonita alimentara (daca este acelasi produs pe care il cauti) se gaseste la magazinele agrochimice ca substanta pentru limpezirea vinului.
edit:
Din curiozitate am cautat informatii despre Montmorilonita din ce am gasit rezulta ca este principalul constituent al produsului obtinut prin degradarea cenusii vulcanice, bentonita.
Continutul de apa al montmorilonitei este variabil si creste cu mult in volum cand absparbe apa. Ca si compozitie chimica avem de-a face cu un amestec de hidroxid silicat magnesiu aluminiu calciu sodiu hidratat (Na,Ca)0.33(Al,Mg)2(Si4O10)(OH)2·nH2O. Potasiul, fierul si alti cationic sunt substituenti obisnuiti, iar proportia exacta de cationic variaza cu sursa. Adesea se gaseste amestecat cu cloritul, moscovitul, ilitul, cookaite sau caolinitul.
Montmorilonita poate fi concentrata si transformata in interiorul pesterilor. Eroziunea naturala a pesterii poate lasta in urma concentratii de aluminosilicati care sunt continuti in cadrul stratului de piatra de baza. `montmorilonita se formeaza cu incetul in solutii de aluminosilicati. Concentratiile mari de HCO3 si eprioadelel lungi de timp ajuta la formarea ei. Montmorilonita se transforma apoi in paligorskita in conditii uscate si in entelita in conditii acide (cu pH 5 sau mai mic de 5). Endelita se poate transforma apoi in halovsita prin uscare.
Cu ce ar ajuta crevetii nu mi dau seama nici nu cred ca un user a folosit pana acum . Ramane sa experimentezi si eventual sa ne prezinti rezultatele poate si cu un lot de studiu si unul martor sa fii sigur de rezultat.
Bafta!!!
|
 |
|
|
Filtrele de osmoza au de obicei si post filtru remineralizator cu saruri minerale.
Poate ti e de folos un astfel de set:
http://www.filtre-apa-purificatoare.ro/cartuse-filtre-apa-potabila/set-consumabile-sistem-osmoza-inversa-ro7
|
 |
|
|
Antoniot wrote:
si aceasta planta ma intereseaza ce denumire are
Am gasit aceasta planta dupa o cautare ca plante nonacvatice, i am gasit denumirea de Hemigraphis repanda.
Apoi am indentificat pe alte siteuri aceasi planta nonacvatica de vanzare ca planta acvatica:
http://www.rostlinna-akvaria.cz/akvarijni-rostliny/ostatni-akvarijni-rostliny/hemigraphis-repanda
http://www.amazon.de/Bunde-Hemigraphis-repanda-prachtvolle-Pflanze/dp/B002VPQ8QM
Pana la urma mi am luat teapa din petshop sau se adapteaza si in acvariu????
|
 |
|
|
si aceasta planta ma intereseaza ce denumire are
|
 |
|
|