| Message |
|
|
Adica mai ai mult pana ii dai de capat, ca de furca iti da el
|
 |
|
|
|
Depinde la ce-ti trebuie, ca n-ai dat detalii.
E buna (dpdv al pretului) daca vrei sa-ti faci un background din el.
Ca piatra de baza pentru un reef.. eu n-as folosi asa ceva. As alege Pukani sau live rock.
|
 |
|
|
|
Trebuie gasita o solutie buna. Sa faci teava lipta cap-coada.. nu e o idee buna. In caz de avarie, n-ai cum sa umbli la ea (sau pentru modificari aparute pe parcurs). Holenderele sunt sfinte in cazul asta. Din nefericire, apa sarata haleste cauciucul in timp si tevile incep sa planga. Daca mai are cineva solutii.. apreciem.
|
 |
|
|
Frumoasa explozia de culori
|
 |
|
|
|
P.S. ca un soi de carpeala albaneza, am dat cu banda de teflon pe filet la holendere, robineti, etc.. Coafura rezista.
|
 |
|
|
adivb wrote:LE: iar robinetele, olandezele etc care au si alea garnituri de cauciuc, recomand sa fie pozitionate cumva deasupra sump. Daca e sa picure, macar sa nu fie risipa
Omul patit din mine e de acord.
Aprob pozitiv 
|
 |
|
|
Eu la birou am un nano cu latura de 30cm, sustinut de un filtru HOB Eheim Liberty.
Teoretic nu face zgomot, poate un usor clipocit (in functie de nivelul apei). Practic, nu stiu cat si cum s-ar auzi daca as avea acvariul in dormitor, ca in cazul colegului
Alexandru, fa o proba. Imprumuta un filtru HOB de la cineva si vezi care e situatia, daca si cat zgomot produce. Cautat totusi unul de firma (Aquael FZN, Eheim, Ista), nu chinezarii ieftine, ca alea sigur sunt "nervoase"
|
 |
|
|
|
Overflow-ul hang on e usor de pus, dar problematic. O dezamorsare accidentala = dezastru.
Iti recomand sa gauresti sticla si sa faci un sistem clasic, Bean Animal. E foarte sigur si nu risti sa transformi sufrageria in acvariu.
Nu cred ca iti trebuie burete fin sa protejezi pompa de retur, se poate colmata repede si iti lasa camera pompei fara apa.
Trebuie sa ai grija la sump, calculeaza sa iti preia surplusul de apa din acvariu in caz ca se opreste pompa/curentul.
E misto ca in sump poti ascunde toate echipamentele si lasi display-ul curat
|
 |
|
|
Sa-ti traiasca!
Ai grija totusi ca bazinul e crud. Orice schimbare il da peste cap rapid (adaugi 1-2 pesti si te trezesti cu surprize neplacute). Ia-o usor, cu rabdare 
|
 |
|
|
|
Furtunuri colorate, nu transparente (cele transparente se colmateaza mai repede cu alge)
Eu de regula luam din Hornbach, la metru (de la raionul acvaristica, furtun verde imitatie Eheim)
|
 |
|
|
|
M-am ramolit si n-am rabdare sa caut. Ce lampa ti-ai luat?
|
 |
|
|
Frumos! 
|
 |
|
|
Totusi.. filtrearea e foarte importanta, iar chestiile alea interne mi se par foarte departe de scopul filtrarii.
N-ai loc pentru un HOB? Nu cascada, ci cu in si out, gen Dennerle scaper's flow: https://www.nevertebrate.ro/filtru-extern-dennerle-scapers-flow-10458
|
 |
|
|
adrianyva wrote:Cu ce o pot combate?
Cu slujbe.. Intreaba-l pe Cristi cat a tras cu ele si inca nu stie daca a scapat..
|
 |
|
|
|
Am "tratat" si eu o data cyano, fara succes, pentru ca nu era cyano ci diatome.
Trimite un jet de apa catre "cyano". Daca se dezintegreaza usor, te-ai pricopsit cu dinoflagelate.
Daca ai hermiti, urmareste-i, vezi daca se hranesc cu chestia aia. Daca da, e cyano. Daca nu.. e naspa.
|
 |
|
|
|
Lemnul uscat de salcie il prepari ca pe orice alt lemn.
Pentru alge (mai precis pentru "apa verde") pui mladite tinere, pur si simplu le pui in acvariu ca intr-o vaza.
|
 |
|
|
|
Probabil ca e cel mai longeviv substrat fertil
|
 |
|
|
cotro wrote:
M.Mihai wrote:Daca are perlon se curata saptamanal sau maxim la 2 saptamani
si care sunt beneficiile vatei de perlon? sa o scot sau sa o las?
Nu-ti complica inutil viata cu vata de perlon.. Filtrarea biologica e mult mai importanta decat cea mecanica.
Daca tii neaparat sa pui perlon, ia un filtru intern in care bagi doar perlon. Sau un prefiltru (ex. SunSun HW-602A) pe care poti sa-l cureti linistit ori de cate ori vrei.
|
 |
|
|
|
Exact. Si depinde ce bagi in el. Eu n-am fost adeptul buretilor/filtrarii mecanice, ci a filtrarii biologice
|
 |
|
|
|
Nu-ti poate raspunde nimeni fara detalii.. marimea acvariului, lista faunei, tipul filtrului.
Asa.. foarte orientativ si foarte speculativ, doar ca idee, cam la 6-8-12 luni. Dar asta depinde de detaliile de mai sus
|
 |
|
|