| Message |
|
|
|
eu bag jbl korallfluid o data pe zi, comform retetei de pe bidonas. (10 picaturi). practic ar trebui sa bag vreo 5, dar no.
|
 |
|
|
|
a ajuns la mine, l-am aclimatizat si l-am bagat intr-o scobitura pe masura lui in piatra.
multe multumiri si pentru bonus !
|
 |
|
|
|
de ce 3-4 peperminti ? nu am citit nicaieri ca ar necesita grupuri, si sunt maricei. eu am unul singur si s-a obisnuit cu mine, vine sa manance din palma, dar in rest nu iese la iveala. sta cu un banded starfish intr-o arcada, doar antenele i le vad. si da, face treaba buna, mi-a ras aitpasia. bine, si eu l-am tinut putin flamand la inceput.
am si eu alga din aia, nu e cyno (cred) parca e catifea la atingere, fara bule, nu o poti lua de pe piatra. eventual ar merge razuita, dar si mie imi place. nu pare sa creasca mult/repede, acopera zone specifice.
|
 |
|
|
|
de vreo 2 zile la hranire, din nisip iese un manunchi de filamente, rosii parca, subtiri ca firul de par, lungi cam de 1-2 cm. spaghetti worm ? pe asta chiar nu stiu de unde l-am mai prins, ca nu am bagat nimic in care ar fi putut sa se ascunda in ultima vreme.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
e pentru mine  , multumesc.
daca nu apare nimic neprevazut o sa bantui prin brasov la 2 noaptea dupa el  )
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/38929.page
pe primul loc in "wishlist".
|
 |
|
|
|
pai da, dar cred ca am citit ca mananca o gramada, termina foarte repede asterinele, si le trebuie o colonie de chocolate starfish la care sa le tot amputezi brate.
|
 |
|
|
|
de curiozitate, cum aveti de gand sa ii hraniti ? cand ma uitam la tropheus pe site ar fi fost primul crevete care l-as fi luat, dar dupa aia am citit ce mananca de fapt si m-am calmat (stele de mare).
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
tbh, eu as vrea cativa, dar nu ma indur sa dau atatia bani sa fac un peppermint fericit.
am avut si eu, si peppermintul ii lua in clesti, se baga dupa o piatra si ii facea ferfenita. nici macar nu sunt convins ca ii manca.
|
 |
|
|
|
pe mine m-a cam enervat, mi-am luat un hidrometru.
teoretic ar trebui calibrat sau verificat, am umblat la surub fata de default. acuma e reglat aproximativ ca si hidrometru.
pret 100 lei + transport. avand in vedere ca e cam maricel nu cred ca pot sa il trimit cu posta romana ca si plic, asa ca diferente de pret mare fata de curier nu cred ca sunt.
|
 |
|
|
eu am un fightning conch, e la fel de harnicut ca ai tai, dar e mai micut si mai urat  un avantaj e ca se mai si ingroapa in nisip.
|
 |
|
|
timrelu wrote:Salut
Ar fi o idee dar nu acest controlller scoate numai voltaj constant ar mai trebui si un LDD ca sa fie totul ok si eu am nevoie de mai mult de 24 de volti sa alimentez ledurile pentru ca am 10 in serie . Momentan mai studiez piata vedem . MS
tbh, daca ai 10 leduri de 3w e cat de cat normal sa le alimentezi la 24v.
|
 |
|
|
|
ca un mic update, am comandat cei 2.
m-am apucat de raschetat sticla de la display. cu "bucurie" mi-am dat seama ca in partea de jos nu sunt alge ramase de la nisip, ci e coralina verde. in 15 minute am reusit sa razuiesc cam 1cm^2, mama ei. nici nu stiam ca exista coralina verde. de al naibii, pe geamurile care nu ma intereseaza nu e nici de samanta, in schimb a aparut si pe pietre.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
deocamdata am bagat in lista foxface unimaculatus (s) si yellow wrasse. tot caut informatii de cat cresc pe an, dar nu am gast nimic.
dan, am un mithrax, dar e ocupat cu algele "normale".
eu mi-a luat preventiv un sheet de nori, dar nu e nevoie inca  ).
|
 |
|
|
|
3. Tare fain ca ai o pereche de Ecsenius stigmatura
din pacate nu stiu daca sunt o pereche, la inceput au fost agresivi unul cu altul, dar acuma si-au gasit fiecare cate o guara in piatra in colturile opuse ale acvariului, stau in ea si se vad numai ochii. imi place cum se deplaseaza, asa controlat. imi pare rau ca nu prind sa le fac un filmulet cand se baga in gauri dand in marsarier la perfectie.
fox face si wrasse.
de wrasse am vazut ca e calificat ca semiagresiv, mai studiez. in plus o sa iau niste creveti thor, si s-ar putea sa atenteze la ei, anemona in care o sa stea e o minimaxi carpet si nu cred ca o sa ii poata proteja, nu are tentacule lungi.
un foxface cat de incet creste ? anul viitor o sa trec cel mai probabil la un acvariu de 300l.
|
 |
|
|
|
m-am uitat si eu la mandarin, dar copepozii sunt minusculi vs amphipozi. am ceva exemplare ce se apropie de 1cm. in plus nu as vrea un pestan cu tendinte specializate de hrana.
m-am uitat pe net si pare ca yellow goby ar manca amfipozi. de mandarin am citit ca numai copepozi.
|
 |
|
|
|
chiar cand credeam ca sunt pe calea buna, scapat de cyno de la sine, green hair algele dispar usor usor cu un aport substantial si din partea celor 2xecsenius stigmatura care au fost in extaz cand i-am bagat prima data de nu mai stiau de unde sa manance, acu m-am ales cu alge bubble. am un crab mithrax dar nu pare sa le atace, probabil e inca satisfacut de algele "normale".
cum scap de ele ? merge cu bisturiu si atentie ? o piatra care are cateva as putea sa o scot din acvariu, dar inca una pe care au aparut nu.
si inca ceva, stiu ca amphipozii ar trebui sa fie ok, dar deranjeaza polipii. misuna pe ei non stop, inainte stateau deschisi toata ziu, acuma sunt inchisi cel putin juma de zi si nu par sa fie atacati. e vreun pestan care e usor de introdus care ii mananca (in 100l am 2x stigmatura + 2 x "nemo") si mic ? yellow clown goby ?
|
 |
|
|
4
IUN 2017
duminic?
CHECK-OUT
17
IUN 2017
sâmb?t?
skala prinou.
care sunt plajele pentru snorkeling ?
penati eu am vazut unii la juma de m, exista ceva si pentru nano ?
caracatita prind la undita, e pe meniu, nu pentru acvariu  )
de rest ce sa zic, e ceva nano reef safe ? vreau sa iau barem niste hermiti si creveti.
|
 |
|
|