[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: RvN
Forum Index » Profile for RvN » Messages posted by RvN
Salut, nu stiu daca te ajuta dar iti zic, ca idee, ce am observat la mine.

Doi clovni in cubul de 30 litri (fara skimmer, doar cu schimb de apa saptamanal si perlon schimbat la 4 zile) nu stau foarte confortabil (motiv pentru care fac un upgrade la 60 litri, special pentru ei inclusiv cu skimmer)

Am avut o perioada un clovn + un goby (cam aceeasi situatie, plus ca goby-ul era cam stresat si haituit de clovn).

Un goby yellow okinawae este perfect pentru un cub de genul, eventual cu un cleaner shrimp. Cand este singur nu mai este timid si te poti bucura de el pentru ca devine foarte activ si este un peste foarte haios.

Sau daca vrei cu adevarat actiune iei o domnisoara (blue damselfish), zbarnaie aia prin tot bazinul.

Bafta cu proiectul!
Incepe sa se vada progresul. Am trecut de prima tura de lipituri si am pus geamul despartitor in bazin sa vad cum a iesit, momentan ma declar multumit. Il voi scoate azi sa il dau cu silicon negru pe tot si dupa ce se usuca trec la ultima etapa de lipituri.
Teoretic, saptamana viitoare fac mutarea din cel mic. Practic, cred ca mai degraba in weekend :D.

Atasez si 2 poze din prima etapa.
donpisote wrote:Salut. Ai gasit sticla fumurie ? Si daca da unde ? Multumesc anticipat.

Salut, nu am gasit nicaieri pe unde am fost. Un bun prieten m-a ajutat cu o bucata ce o mai avea si el ramasa de la alt proiect, altfel luam pana la urma sticla normala pe care intindeam un strat generos de silicon negru.
M-am convins inca o data (desi eram precis dar cred ca nu eram sigur) ca ne meritam soarta, ca si natie, din multe puncte de vedere.

Am fugit in pauza de masa, cu geamul pentru aio sa decupez o bucatica din el, pentru pieptenele corespunzator. Dupa ce m-am perindat la cateva geamgerii, unde am fost intampinat cu aceeasi atitudine sictirita si scarbita la culme.....aaaa? doar atat? nu se poate, nu facem, nu avem cum, nu se poate doar cu diamant, nu merge.....am ajuns pana la urma pe la piata 1 Mai la un atelier....aceeasi atitudine, privire, scarba......macar mi l-au decupat, 20 ron, 2 taieturi imprecise si grosolane, am zis multumesc si pentru atat. Ca am intarziat la serviciu, ca am stat in traficul demential murmurand din buze, ca am ajuns plin de spume si nervi nu mai conteaza, am decupat geamul dupa o alergatura si o experienta pur romaneasca.

Dupa job, daca mai am un strop de rabdare, finisez putin taieturile alea si trec la lipit.
Un bazin extraordinar!

Am avut un imbold sa fac plantat proaspatul cub de 60 litri :D si am de fiecare data cand mai arunc o privire pe la tine :).
Se poate inchide, multumesc pentru gazduire.
Ca sa fiu in ton cu sarbatorile ca tot se apropie Craciunul, pretul scade la 300 ron :)
dan.pavelescu wrote:Daca la acvariul mare imi permiteam sa fac un schimb de apa partial o data la 6 luni, la ala mic daca saream o saptamana schimbul se umplea de balarii nedorite..
E ok si bazinul mic, daca nu esti putoare

Corect, la bazinele mici am respectat cu sfintenie mentenanta si schimburile de apa (fara exceptii).

Dar......recunosc, visez la un bazin de 200-300 litri echipat corect si corespunzator, cum ne place noua, pe barosaneala.
Se vinde skimmer Tunze 9004, pret 350 ron.

Stare foarte buna de functionare, din pacate este mult prea mare pentru ce am eu nevoie.

0734.302.364, Stefan
calin wrote:Asa ca m-as bucura daca ai pune poze din spate cu sumpul si cu echipamentele puse. Ma gandesc ca daca el este lipit(acvariul) sa il fac din plexi lipit.
Succes!Desi am vazut ce ai facut inainte, si sunt sigur ca va fi foarte frumos.

Apropo, azi sper sa reusesc sa ma duc repede, in pauza de masa, la o geamgerie din cartier sa vad daca gasesc sticla fumurie pentru geamul despartitor. Nu de alta, dar as vrea sa il mesteresc si eu pana vine vara .

O sa pun si poze pe masura ce avansez cu mesteritul, sper sa fie de folos.
calin wrote:Ma mira ca te duci catre acvarii marine de dimensiuni din ce in ce mai mici

Nu esti singura persoana care spune asta, dar.....pur si simplu asta este liga unde ma pot juca. Din foarte multe motive, nu numai financiare, pentru mine nu exista optiunea unui bazin mare (indiferent ca e dulce sau marin).

Multa bafta si tie cu proiectul si multumesc pentru cuvintele frumoase , sper si eu sa iasa ce mi-am propus, dar vedem .

Mai bag o fisa :)
Gabi C wrote:O poza la doua saptamini de la start. Sper sa va placa.

image

Superb! Abia astept poza de la doua luni
Dar sa lasam in urma momentele palpitante din viata mea de acvarist :D.

Am pus bazinul pe pozitie.
Pai, avem asa:

a) era in functiune bazinul, dar scosesem un sfert de apa din el.

b) da, chiar am stat o gramada de timp pe langa el sa imi fac bine planul. Lasand gluma deoparte, era o piatra masiva, o coloana inalta care ocupa tot centrul bazinului. A fost uda, avea si corali pe ea, nu am vrut sa ii ranesc, putina neatentie si aia a fost, mi-a alunecat din maini. Si da, chiar am impins-o imediat cum am putut, sa nu imi atinga bazinul in cadere, aia mai lipsea. S-a facut tandari si aia a fost. Am recuperat bucatile mai mari din ea si adio. Dincolo de partea amuzanta, chiar puteam sa o comit grav.
:)))))))))))))))))) adevarat! :))))
:lol: :lol: :lol:

Nu am cum sa uit momentul ala magic cand m-am urcat pe scaunel, cu piatra intre cele 2 maini stangi din dotare, m-am rasucit spre acvariu si cand am realizat, cu stupoare ca a disparut dintre maini, din reflex am impins-o cu cotul, cu genunchiul, daca aveam coada cred ca o bagam si pe aia in functiune, ca sa nu imi loveasca acvariul in cadere.....iar in urmatoarele secunde a urmat deflagratia, constatarea, reconstituirea si procesul verbal. Pfoai de capul meu, si cat ma pregatisem pentru introducerea in bazin, cate planuri, cate idei, organizare, repetitii, etc.

Ce nu pricep eu din toata manevra asta, cum si cand a ajuns sotia in dreptul usii la 1 secunda dupa impact :))))). Nici daca primea alerta pe telefon ca la dezastre, nu ajungea asa teleportata. :D
Partea principala a scape-ului. Pun acum o poza sa imi fac datoria, ma gandesc ca daca o manevrez precis si pe asta cum am mai facut cu o bijuterie de piatra in trecut, nu o sa mai am la ce sa fac poze :D.
Pai cred ca ajunge sa ma prezint o singura data :D. :))), sau daca vrei ma duc intr-o zi la cabinet sa vad bazinul :)))), iau pustiul cu mine ca acoperire.
Salut, raspund aici ca e locked acum anuntul vietii. Stiu ca am promis :)))), rad si acum singur prin casa cand imi aduc aminte de episodul cu piatra :D, dar dupa ce am razuit algele verzi de pe ea, am dat-o frumos cu spirt, curatat si micile urme ramase cu un burete abraziv iar la final, multumit de rezultat am lasat-o jos, pe parchet dar efectiv am uitat de ea. Am avut ceva de facut la calculator si cand am terminat si m-am dat cu scaunul in spate, am auzit-o si simtit-o cum pleaca in lumea lampilor drepte si curate :D.
Vedem ce iese cand ma apuc de mesterit la cub sa il fac AIO, sper sa nu il fac Aoleu :).

Forum Index » Profile for RvN » Messages posted by RvN
Go to: