| Message |
|
|
|
Salut!
Simbata intentionez un reset al actualului setup care are deja 18 luni de functionare si la noua freza a lui Baby Shaq as avea nevoie de urmatoarele plante:
HC- Hemianthus cuba- vreau sa fac un "canal" cit toata lungimea acvariului, 125 cm, deci am nevoie de o cantitate cit mai mare
Amania bonsai- maxim 20 de fire
Pogostemon helferi- maxim 20 de plante
Fissidens moss- indiferent de cantitate.
Asadar fac apel la colegii acvaristi care poseda plantele enumerate sa isi rupa dintr-a lor pentru a ma ajuta si pe mine, contra cost, evident.
PS: Putem face si schimburi, daca cineva isi doreste ceva din plantele existente in bazinul meu, este foarte ok pentru mine
|
 |
|
|
desi banuiesc ca pretul te-a facut sa alegi varianta testelor x in 1 trebuie sa sti ca ele nu sunt deloc precise, si pina la urma, daca doresti sa sti exact cum stai cu amoniacul si descompusii sai, ai nevoie de teste dedicate. iti recomand pe viitor sa cumpreri doar produse testate si analizate de altii, pentru a evita o cheltuiala inutila. daca ai nelamuriri, foloseste forumul cu incredere. 
|
 |
|
|
Mie imi plac gardurile acelea. Pune te rog si o poza cu un cadru general, ca-s curios ce ai facut acolo. 
|
 |
|
|
|
Plantele s-au dat. Rog adminii sa nu inchida topicul. O sa revin cu noutati.
|
 |
|
|
|
O alta reducere: 60 ron+ taxe postale pentru tot pachetul.
|
 |
|
|
|
Reducere de pret pentru tot pachetul: 70 ron+ taxe postale.
|
 |
|
|
|
Actualizare stoc:
1. Rotala macranda green- 10 fire- 20cm- 2 ron/fir
3. Ludvigia cuba- 15 fire- 25 cm- 2 ron/fir
4. Staurogyne repens- 25 buc- 2 ron/buc
5. Proserpinaca palustris- 3 fire- 30 cm- 4 ron/buc
7. Blyxa japonica- 16 buc- 1.5 ron/buc
Pret pentru tot pachetul: 100 ron+ taxe postale
Comanda minima: 30 ron+ taxe postale
|
 |
|
|
Scot la vanzare urmatorul pachet de plante:
Pachetul este format din:
1. Rotala macranda green- 10 fire- 20cm- 2 ron/fir
2. Rotala vietnam- 15 fire- 25 cm- 2 ron/fir
3. Ludvigia cuba- 15 fire- 25 cm- 2 ron/fir
4. Staurogyne repens- 25 buc- 2 ron/buc
5. Proserpinaca palustris- 3 fire- 30 cm- 4 ron/buc
6. Didiplis diandra- 40 fire- 30 cm- 1 ron/fir
7. Blyxa japonica- 30 buc- 1.5 ron/buc
8. Eleocharis vivipara- 1 pot-20 fire- 35 cm- 3 ron
Pret pentru tot pachetul: 200 ron+ taxe postale
Comanda minima: 30 ron+ taxe postale
|
 |
|
|
Pentru ca, comanda noilor tuburi Giesemann intirzie din Germania, iar cele actuale sunt pe cale de a-si da obstescul sfirsit, mi-am achizionat si montat azi 4 bucati reflectoare JBL solar reflect la care astept sa le vad efectul in zilele ce urmeaza. Cantitatea de lumina pare ochiometric mai mare acum, era si cazul cred, de aceea am scazut putin ph-ul la 6.4. Ma duc sa fac si o serie de teste sa vad cum stam cu fertilizantii....
PS: M-am decis sa va povestesc ce am patit asta noapte in jur de ora 4. M-am trezit din somn cu un zgomot de bataie in camera, asemanator cu lovitul unui perete cu ciocanul. M-am ridicat buimac din pat si am constatat ca zgomotul provenea de la filtrul JBL, care suna ca dracu si nu mai pompa deloc apa. L-am scos din priza si l-am desfacut. Am vazut capacul care tine rotorul cazut pe mediile filtrante, de aici provenea zgomotol destul de puternic. M-am chinuit ulterior sa-l bag la loc pret de 1 ora si n-am reusit decit dupa ce l-am uns cu ulei din tigaia pentru cartofi prajiti a lui maica-mea. Deci aviz celor care isi doresc curatarea rotorului, sau macar desfacerea acelui capac... 
|
 |
|
|
|
lucrurile evolueaza spre bine. imi place ce vad, dar ar fi o discutie si mai interesanta daca ne-ai da detalii despre filtrele cele noi, lumina..
|
 |
|
|
|
poti baga linistit co2 de la inceput mai ales daca ai controler, si sa incepi cu micro cam la 4-5 zile de start si dupa 14 zile poti baga si macro. macro iti recomand DIY si micro de firma (jbl, easy life, ada, tropica),
Ca si tuburi nu am decit o singura recomandare: Giesemann
|
 |
|
|
|
Plantele s-au dat. Rog adminii sa nu inchida topicul, o sa revin cu noutati.
|
 |
|
|
|
imi permit sa iti dau un sfat, ca si conduita pe forum: incearca sa te exprimi mai literar in scris, mai pune si tu o virgula, cratima, ceva ca sa inteleaga si omul care citeste ce vrei sa spui.
|
 |
|
|
|
Pentu a evita moartea plantelor: 20 ron + taxe postale
|
 |
|
|
|
Actualizare stoc si pret:
1. Limnofilia aromatica- 1 fir- 15 cm - 2. 5 ron
2. Proserpinaca palustris- 1 fir- 30 cm- 4 ron
3. Blyxa japonica- 22 buc- 1.5 ron/buc
Pret pentru tot pachetul: 30 ron+ taxe postale
|
 |
|
|
|
Am purtat adineaori o discutie cu colegul Claudiu care a descoperit in lungile sale ore de studiu mai multe afirmatii ale lui Takasi Amano si a doamnei Christel Kasselmann care combateau intr-un mod destul de vehement introducerea pauzei in perioada de iluminare la acvariile plantate. Dupa logica mea, aceasta pauza ar fi necesara pentru a simula perioada de timp de penumbra din timpul ploii amazoniene. Pina acum foloseam aceasta perioada de intrerupere, dar cum acvaristica este tot timpul plina de provocari am zis ca nu-l pot contrazice pe Amano si mi-am schimbat programul de iluminare dupa cum urmeaza: 14-22 -2 neoane, 15- 23- 2 neoane. In total 9 ore, dintre care 7 la putere maxima. Voi fertiliza micro dimineata si macro seara, dupa stingerea luminilor. Sa vedem ce va urma!
|
 |
|
|
|
1. Ludvigia glandulosa- 10 fire- 40 cm- 2 ron/fir
2. Didiplis diandra- 1 pot- 10 fire-40 cm- 1 ron/fir
3. Limnofilia aromatica- 1 fir- 15 cm - 2. 5 ron
4. Proserpinaca palustris- 1 fir- 30 cm- 4 ron
5. Blyxa japonica- 22 buc- 1.5 ron/buc
Pret pentru tot pachetul: 55 ron+ taxe postale
Comanda minima: 25 ron+taxe postale
|
 |
|
|
|
1. LUdvigia cuba - 3 fire- 20 cm- 2.5 ron/fir
2. Ludvigia glandulosa- 10 fire- 40 cm- 2 ron/fir
3. Didiplis diandra- 1 pot- 10 fire-40 cm- 1 ron/fir
4. Limnofilia aromatica- 1 fir- 15 cm - 2. 5 ron
5. Proserpinaca palustris- 1 fir- 30 cm- 4 ron
6. Blyxa japonica- 45 buc- 1.5 ron/buc
Pret pentru tot pachetul: 70 ron+ taxe postale
Comanda minima: 25 ron+taxe postale
|
 |
|
|
Ca tot am promis o sedinta foto de sarbatori, am profitat de prezenta la colindat a colegului Clau Truta si l-am pus la treaba. Daca tot a venit sa se simta si el util; iata ce a iesit:
Plan general:
Nasurile rosii si blyxa
Parvula pusa la indesat:
Padure de didiplis:
O Domnisoara gingasa: bacopa caroliana

|
 |
|
|
Scot la vinzare urmatorul pachet de plante:
1. Ludvigia repens- 10 fire- 40 cm- 1ron/fir
2. LUdvigia cuba - 3 fire- 20 cm- 2.5 ron/fir