[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: David Andrei
Forum Index » Profile for David Andrei » Messages posted by David Andrei
Gege wrote:Daca ai reusit sa omori guppy, e clar. Daca vrei pesti rezistenti, iti recomand sa faci totul ca la carte, filtrare, iluminare, curatenie, hranire etc. Macar atat

Inainte nu aveam chiar toate cele, aveam si filtru prost, intern, acum am un eheim 150 extern cu substrat biologic si mai multe. Dar am mai auzit pareri ca Guppy nu prea sunt asa rezistenti.. si mai vreau recomandari pentru ce as putea sa mai pun...
Salutare! Detin 5 pestisori , si un acvariu de 54L . Nu cred ca mai are rost acum sa zic filtrarea si restul. Ce pestisori mi ati mai recomanda sa bag in acvariu? Pestii: gourami 2 buc. / 1 peste transparent nu stiu exact cum se nume?te 1buc. / sanitari puiuti 2 buc. Tin sa zic ca as vrea sa adaug ceva mai rezistenti gen nu Guppy Molly sau nu ?tiu... ca am avut mai de mult si mi au murit... adica sunt ff frumosi dar nu prea sunt rezistenti, probabil ca oi fi avut si ceva boala in apa dar oricum, ca idee...
sorin800 wrote:Salut, am un peste betta intr-un acvariu de 12l, iar de la un timp am observat ca are o branhie umflata si pare mai decolorat fata de cum era inainte, se poate observa mai bine in poze. Multumesc!

Are probleme si cu coada? Mi se pare cam dubioasa ca si cum ar fi mancata de vreo ciuperca sau cv..
sorin800 wrote:Salut, am un peste betta intr-un acvariu de 12l, iar de la un timp am observat ca are o branhie umflata si pare mai decolorat fata de cum era inainte, se poate observa mai bine in poze. Multumesc!

Salut. Presupun ca este o bacterie in acvariu, poti incerca solutii pentru bacterii precum bactopur sau cv gen..
Ieri mi a murit un pestisor (molly), il tot vedeam apatic la suprafata intr una statea sa si ia aer... cred ca i o ciorba pusa pe foc in acvariu????... alte idei sa scap de temperaturile astea mari (29 grade am acum...)
Vreau sa ajung macar la 25-26 totusi... prea prea mult 29.., mai am 2 sanitari mici si un gourami care de asemenea nu cred ca se simt deloc comozi in ciorba aia fiind pesti de apa mai rece putin 22-23 grade cv gen...
Stii , problema cu apa tulbure , daca te uiti in poze e cristalina acum (probabil de la filtru)
Bayek wrote:Tot nu ai umplut acvariul si nici n-ai facut rost de plante naturale... Vezi ca mai doneaza lumea aici pe forum.

E aproape plin lol, umplu cu ligheanul si nu stiu cata apa mai ramane + ca cu timpul se mai evapora... cat despre plante inca nu m am hotarat, probabil ca o sa pun maxim 1 cu timpul, nu e de donat ca o cumpar eu , ci de ingrijit si am auzit ca poate sa murdareasca apa (nu stiu daca e real) , pestii oricum sunt foarte activi si cred ca le merge ff bine chiar si fara mai ales ca filtrul extern isi face treaba perfect.
Dar inca ii mai vad ca mai iau aer de sus uneori... totusi zic ca e destul oxigen naiba si 2 filtre si ditamai piatra de aer la maxim...
Oricum eu am doar 54L deci..
Daca las capacul deschis de tot nu vor mai avea asa bine lumina, intre timp am fost pe la Animax si le am luat o "jucarie de oxigen" mai mare (14.5 cm lungime) ??

poza: https://ibb.co/09Wr0Vy
Buna ziua! Am si eu o problema, nu stiu de ce s a f?cut chiar asa calda dar fierbe apa, m am speriat eu cand am bagat mana... i am facut un schimb de apa 30% s a facut 26 grade vreo 3 4 ore si dupa iar 28-29.. cv poza las acum (inca n am adaugat planta...?? macar e ala limpede si curata de tot acum , eheimu 150 + jbl micromecu si au facut trb de minune??
Poza: https://ibb.co/LgNGm1X
Vreau sa le cumpar o piatra de aer mai mare sa i mai ajut cu oxigenul ca saracii nu mai au oxigen atat de calda e apa desi e mult oxigen in acvariu cu 2 filtre + piatra la maxim.. nu am bani de racitor alte variante va rog. Mul?umesc!
alinutz80 wrote:Salutari tuturor!

De ceva timp ma gandeam sa fac eu o analiza detaliata pentru conditioneri folositi la schimbul de apa.....avand in vedere ca multa lume ii foloseste. Sunt colegi care nu ii folosesc si nu este nicio problema.

Asa ca, atasez o analiza cu cei mai importanti conditioneri de pe piata, unde am exemplificat dozajul necesar pt 200L de apa cat si pretul aferent pt 1ML de conditioneri cat si pretul aferent pentru dozajul la 200L de apa.
Primele locuri ca si raport pret/calitate/dozaj sunt Seachem Prime, Amtra Care si Aquaforest AF Water Conditioner.
Dintre cele 3 Amtra Care este cel mai ieftin comparand cu dozajul necesar, apoi urmeaza Seachem Prime si apoi Aquaforest, dar la Aquaforest este rentabil doar daca se cumpara solutia la 2000ml.
Eu personal folosesc Seachem Prime de destul de mult timp si nu am avut probleme.....dar am sa incerc acum si Amtra Care. Daca are cumva cineva pareri despre Amtra Care ar fi util sa le adauge aici la aceasta postare (pe site ul oficial Amtra nu am gasit informatii).

Astept pareri si sugestii de imbunatatire.

Tetra AquaSafe , mai era cv de la JBL unde sunt?
EduardB wrote:Ia un ghiveci care sa arate decent, bagi ceva pietris si plantezi plantele acolo. (firesc, plante mai putin pretentioase)

Alta varianta: Anubias legat pe lemn.

Acum, nu este oligatoriu sa faci tot bazinul sa arate natural pana Luni.

Este bine ca stii ce ai de facut si o sa le faci in timp.

Oricum, cel mai mare si critic pas, a fost facut. (cu filtrul extern)

Adica a fost cel mai critic pas? Cat despre plante , cum am zis , nu am bugetu ok acum, cu timpu poate oi incerca..
Cat despre apa o sa incerc sa l fac aproape plin si sper sa fie ok..
EduardB wrote:Pana nu scoti toate "jucariile alea' artificiale" din bazin, nu ai acvariu.....

Daca tot este apa tulbure, mai baga apa.... coloana mai mare de apa va ajuta la sedimentarea particulelor in substrat. (acum, doar faci ceva turbionare cu particulili' )

Intrarea si iesirea filtrului, ar trebui sa fie pozitionate in colturile din spatele bazinului. (nu, lateral dreapta)

Daca nu te hotarasti sa umplii bazinul, "spray-baru' " fa face mai multa galagie decat cotul de evacuare. Dar substratu ala e vreo 40 lei si fertilizantul am auzit ca poate aduce si alte minunatii...

In pricipiu, cotul ala de pe OUT, este absolut in regula ca functionare (fara "spray-bar") daca umplii bazinul pana la nivelul la care evacuarea cotului/tavii indoite, sa fie in apa.

Hai ca fac niste poze mai bine.....

https://img.plici.ro/image/Juo
https://img.plici.ro/image/Juv
https://img.plici.ro/image/Ju0

Te am inteles perfect, dar am fost si m am mai interesat (la Horbanch) cei de acolo mi au spus ca am 2 variante daca vreau o planta naturala, ori sa cumpar substrat special si sa l pun sub pietris ori fertilizant care poate aduce si verdeata pe geamul acvariului deoarece plantele trb si ele hranite. Si nu mai am bugetu / nu mai vreau sa investesc in acvariu decat mâncare... Am inteles perfect ca un acvariu trebuie sa fie un colt de natura si sa arate cat mai natural...
alinutz80 wrote:Scrie intr o singura postare toate intrebarile pe cat posibil nu face 100 de postari ......

E posibil sa fie lipsa de oxigen daca pestii stau mult la suprafata....poti pune iesirea filtrului extern sa bata la suprafata apei sa o valureasca si asa o oxigeneaza....sau pui o pompa de aer cu piatra.....sau pui filtru intern sa bata mai la suprafata

Am piatra de aer data la maxim, cat despre valvuit nu pot, ca am capac la filtru si nu pot sa il dau mai jos (nu merge)... o sa incerc alte solu?ii.
si apa e putin mai ok dar inca tot este destul de tulbure...
nu doar se plimba
Ce ma irita pe mine e ca pestii cum am mai zis se mai plimba si pe la suprafa?? si din cate observ mai trag si aer...
alinutz80 wrote:
David Andrei wrote:cat despre celalalt filtru, pot sa l scot, sau in timpul acestei perioade de 2 sapt. pana se acumuleaza bacterii mai trb lasat? Ma gandesc ca trb sa l las , luand-o logic...

Lasa filtrul celalalt acolo 3-4 saptamani. 2 saptamani nu e de ajuns...ti au mai explicat odata colegii mai sus.

Dupa poza ce am vazut o la tine, substratul acela nu e ce trebuie, cauta un substrat de culoare naturala si de granulatie 1-2 mm (si mai mic e ok).
https://www.hornbach.ro/shop/Nisip-de-acvariu-Beige-10KG/3882894/produs.html
sau
https://www.hornbach.ro/shop/Nisip-JBL-Sansibar-BLACK-5-kg/8731579/produs.html
sau altele naturale.....sunt multe.

3-4? Ok ms..

Forum Index » Profile for David Andrei » Messages posted by David Andrei
Go to: