| Message |
|
|
Frumosilor.
Ptiu ...
Va sta bine impreuna
Dragos e un sufletist si va trebui sa recunoastem asta cam multi de pe aici  inclusiv tu Caline.
|
 |
|
|
|
Nu stiu cand ajung.
Daca-mi confirma expeditia atunci nu-i nicio problema.
Astia de la AquaMedic sunt imprevizibili. E posibil sa spuna ca nu-i mai fabrica sau ca vor intra pe stoc in 6 luni.
|
 |
|
|
|
Bah nu dati gaurile in acvariu pana nu am confirmarea lui nea Neufeldt ca a trimis flansele.
|
 |
|
|
Domnu' Logistic Manager trebuia sa te faci.
Multumiri eterne si tie si lui Dragos[te]
|
 |
|
|
Eu as fi numic topicul "Reloaded"
Daca tot te gandesti sa umbli si la sistemul de iluminat ti-as sugera sa adaugi si alte culori de led-uri [rosu, verde, royal blue si violet].
In rest vad ca totul merge "conform planului" [a sau b nu conteaza  ] desi mi-ar fi placut sa vad un bazin nou, cu un stand reproiectat sa tina un sump
"normal"
|
 |
|
|
|
Eu as pune 14k/15k in loc de 20k la halida pentru crestere. Cred ca bazinul o sa arate prea albastru cu combinatia de tuburi sugerata de Seba + 20k la halida
|
 |
|
|
|
Lucian,
Si eu as pune electrovalva inainte de instalatie - nu stiu cat de bine este ca o astfel de instalatie sa stea tot timpul sub presiune desi cred ca cele alimentare [care
se monteaza sub chiuveta] asa stau.
Ca membrana sa stea umeda cred ca poti sa faci un U undeva pe traseul din membrana catre vasul de stocare.
|
 |
|
|
Update
La aproape o saptamana sixline-ul ignora tomentosus-ul iar tomentosusul si cu mine ignoram aiptasiile
Cred ca mi-ar fi mai usor sa dresez unul din tangi sa manace aiptasia
In ritmul asta o sa pun curand anunt de donatie cu exemplare superbe de aiptasia
Daca in primele zile i-am trimis mancare cu pipeta mare ca sa fiu sigur ca apuca de ieri se baga "cu gloata" cand arunc cubul de mysis sau se artemia [se pare ca ii place
mai mult artemia].
|
 |
|
|
|
Nu sunt fan si nici utilizator exclusiv de T5-uri dar am citit de bazine care folosesc exclusiv Coral Plus si Blue Plus.
Parerea mea este ca aceste doua tipuri de tub trebuie sa fie in numar egal deasupra bazinului pentru ca se completeaza foarte bine.
Purple Plus iti va intensifica culorile dar bazinul va avea o tenta rosiatica daca lumina acestui tub nu este contrabalansata de un tub mai rece si
cred ca Aquablue Special face tocmai acest lucru.
Din cate am inteles nu sunt multi care folosesc tub actinic in combinatie cu Blue Plus si Coral Plus.
Una peste alta cred ca ai facut o combinatie buna care acopera tot spectrul dar, asa cum spunea si Cristi intr-un mesaj mai vechi, va trebui ca aceast lumina
sa placa si coralilor nu numai tie.
|
 |
|
|
Baba din mine zice ca s-a ales cu inca un mancator de artermia si mysis
Pentru un peste ca inoata mai tot timpul "la punct fix" mi s-a parut incredibil de rapid si agil cand a vazut mancarea.
A mancat cot la cot cu "greii" bazinului - cei doi chirurgi.
Sixline-ul il ignora acum total
|
 |
|
|
kirucd wrote:Sinteti pe langa subiect ca sa zic asea
Da da. Pune-ma la punct.  De unde stii tu ca Ricardo nu vrea sa-si ia asa ceva in loc de pompe de curenti huh???
In plus raspunsesem colegului um02122.
|
 |
|
|
um02122 wrote:Exista un dispozitiv care se ataseaza la retur si care foloseste debitul din retur ca sa antreneze apa suplimentara din display, crescand circulatia de 3-4 ori.
Se numeste eductor. Blau aquaristik au unele interesante care daca nu ma insel pot produce un jet turbionar dar nu cred ca Blau mai este importat in Romanica.
Alternativa este pe fishstreet.
|
 |
|
|
|
Dragos + Ricardo,
Vad ca toata lumea isi ia o cutie intreaga [2 x 5l] asa ca va rog sa ma treceti si pe mine cu inca un bidon de 5l. Nu cred ca se strica si nici nu vreau
sa mai deranjez curand.
Evident asta doar daca se poate si daca colegul lui Ricardo o sa poata sa aduca in Constanta totul.
Multumesc mult.
|
 |
|
|
Multumesc mult roni pentru sfaturi.
Chiar acest aspect al hranirii l-am discutat ieri cu un coleg si am cazut de acord ca este necesar.
Prin urmare l-am hranit si pot sa spun ca a reactionat imediat la artemia alergand chiar dupa cateva bucati bune
Sixline-ul am vazut ca il lasa in pace. Mai trece doar ocazional, se indreapta cu viteza catre el dar nu-l mai atinge si nici nu-l mai ciupeste.
Ii aduce aminte intr-un fel cine e de acum seful
Pestele vad ca se plimba prin tot acvariul studiind cu atentie anumite zone si ciugulind continuu dar nu apitasii
|
 |
|
|
In ritmul asta distribuitorii or sa creada ca a crescut brusc cererea pe piata si or sa faca exact ceea ce au facut si alti distribuitori/importatori ... vor mari pretul
|
 |
|
|
Nu vreau sa ma bucur inca dar treburile s-au imbunatatit putin.
Il mai ataca dar numai cand inoata in treimea superioara a bazinului si nu atat de agresiv.
Are inotatoarea caudala rupta in doua locuri dar nu are alte semne de agresiune pe corp.
A incercat sa "guste" dintr-un pui mic de kenya three [il mancase viermele dar a reaparut], dintr-un polip ratacit de zoanthus si unul de parazoanthus.
Nu le-a mancat ci doar le-a ciupit usor, nici macar nu a muscat efectiv din ei [corali/polipi]. Este in cautare activa de hrana dar ignora in continuare aiptasiile
de toate marimile
|
 |
|
|
Lucian  exact asta patesc si eu.
Am fost pe acasa ca-mi uitasem un token si am zis sa arunc o privire sa vad daca au disparut aiptasiile  .
Fix in momentul ala il bumbacea sixline-ul.
Stiam ca pestii astia sunt tampiti de fel, stiu ca mai ciupeste mandarinul, mai incearca cu yellow tang-ul dar nu ma asteptam sa loveasca asa.
Tomentosus-ul si-a activat acum un desen cu maro intens si sta intre crengile unei gorgonii si se pare ca sixline-ul nu-l dibuieste pentru ca l-am vazut cautand peste tot.
Sper sa nu trebuiasca sa fierb un sixline - ca asta ii va fi soarta daca tomentosus-ul o mierleste. Il prind si-l fierb
|
 |
|
|
Alo - domnu' - tocmai ce am si eu nevoie de un bidon de asta de 5 litri.
Ia zi cum facem?
Imi scade ph-ul noaptea la 7.7 iar pe zi nu urca mai sus de 8.20/8.25 desi stau cu un geam de langa bazin deschis continuu.
Asa ca e clar - imi trebuie un CO2 scurbber.
|
 |
|
|
|
Salutare tuturor!
Am reusit pana la urma sa cumpar un exemplar de tomentosus. L-am primit aseara si dupa 45 de minute de aclimatizare a avut o scurta perioada de dezorientare [normal din moment
ce a calatorit ieri non stop din Spania pana ala Constanta].
Intrebare! Ciuguleste de pe geam, de prin gorgonie dar nu l-am vazut sa muste vreo aiptasie si am PADURI intregi. Trece pe langa ele ca si cum nici nu ar fi.
De la Radu am inteles ca la el a inceput imediat sa le manance. Din moment ce au trecut 12 ore si el ciuguleste dumnezeu stie ce am vreo sansa sa dea
de gustul aiptasiilor sau trebuie sa ma cam resemnez? si sa mai cumpar inca unul?
Multumesc.
|
 |
|
|
|
Asa am citit si eu.
Unii le aspresc / zgarie cu o perie de sarma inainte de a le folosi.
|
 |
|
|