[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dolly
Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
aris wrote:Ce peste este acel peste cu partea de jos a cozii lungaaaaa??? Femela lui este ca un platy cu o forma super la coada nu?! :newbie:

Masculii de xifo au de obicei coada alungita, in forma de sabie.
attilio wrote:tare ... cand o afla nevastamea sa vezi ce-mi trage ...
dar nu spun nimic iar de azi incep sa-i strang ! cu ce sa-i prind ?
cum ma apropii de apa cum se dau la fund

Nu poti sa mai versi din apa ? Si repede, repede cu congelarea, ca o sa te trezesti cu roiuri... :sic:

P.S. Ce desen sugestiv ai facut...
ciumurel wrote:Am niste melci galbeni cu ochii roz, care cresc destul de marisori dar nu stiu cum se numesc,dar ei nu se ating de algele alea.

Daca zici ca sunt mari si galbeni, probabil pomaceea.
ciumurel wrote:
Algele nu au aparut decat pe marginile frunzelor,nu pe geam sau casuta de ceramica sau pietre.Si nici pleco nu le consuma.Albastrul de metil nu ajuta?

Albastrul de metil e doar un dezinfectant. Nu prea cred ca are treaba cu algele.
ciumurel wrote:As vrea sa folosesc ceva fertilizatori pentru plante ,puteti sa-mi spuneti ceva denumiri,nu prea scumpe?

Eu nu as pune ingrasaminte deocamdata. Risti o explozi a algelor de toata frumusetea. Despre instalatii de CO2 s-a scris la sectiunea Atelier (DIY) & Hardware din belsug. Arunca o privire si daca ai nelamuriri intreaba.
ciumurel wrote:.Mai o intrebare,care s-ar putea sa sune stupid , daca sunt in acvariu comunitar , destul de aglomerat ,nai depun icrele?.

De depus, poate, dar pui nu cred ca o sa vezi.
ciumurel wrote: Va multumesc ca ma suportati.

De asta e forumul. Pune intrebari fara teama, ca o sa existe cineva care sa te ajute.
MARELE ALB wrote:[Parca am vazut cindva o chestie de la Tetra: un cubulet de mincare care sa pune in acvariu cind pleci in concediu.

Tabletele se cheama Tetra Weekend. Zice despre ele ca se pot folosi ca hrana pe durata vacantelor, dar nu am vazut specificata si perioada. :o O vacanta poate fi o saptamina, dar si o luna. Cam ambiguu...
Citeste articolul acesta si Volumul acvariului si numarul de pesti. Solutiile impotriva algelor nu sunt intotdeauna eficiente si risti sa faci mai mult rau plantelor si pestilor deopotriva.
ciumurel wrote:Acum am unul de 90 litri ,probabil vreo 75 litri apa si schimb cam 25 % din apa o data pe saptamana.

Si cam citi pesti? :o
Daca vrei sa scapi de alge nu mai le da multa mincare si fa schimburi mai dese de apa.
ciumurel wrote:Adevarul e ca acvariul e cam aglomerat si le-am dat cam mult de mancare in ultima perioada....

Uite si explicatia aparitiei lor. Prea multa mincare, prea multi pesti si algele atita asteapta.
Iepurica wrote:Mai acum 5 saptamani ne-am trezit cu 16 puiuti de la o platy. I-am mutat bine mersi, dupa o saptamana, intr-un acvariu mai mititel, unde mai am si doi Botia macracanthus. De la un timp, tot dispar, din treisprezece cati supravietuisera, am ramas cu sase. Am dat vina pe pompa de filtare la inceput, am reglat-o la minim (asta dupa ce am avut surpriza ca in acvariul cel mare sa descopar un puiut turtit in interiorul filtrului). Acvariul are 18 l, apa de aici nu este dura si este foarte curata (nu tu clor sau alte cele), temperatura este de 23-24C. Nu stiu ce gresesc, ma poate ajuta cineva cu vreun sfat?

Acvariul este bine plantat? Daca nu au avut unde sa se ascunda, e posibil ca Botia sa se fi delectat cu ei.
andrei79 wrote:E vreo sansa sa fie compatibili si sa poata convietui in acelasi acvariu? Eu cred ca scalarii o sa fie suparati pe agitatia gold fish-ilor dar am nevoie de parerea unui expert.

No way! Scalarii sunt pesti de apa calda, pe cind carasii de apa rece. In plus, este mai bine sa tinem carasii fara alti pesti. Pentru un caras e nevoie de cel putin 50l de apa, teoretic... Si dupa cum ai si spus, carasul i-ar cam agasa pe scalari. Deci iti trebuie doua acvarii diferite si destul de mari.
White wrote:Am cumaparat 3 betta eu ii am cerut vanzatorului 1 mascul si 2 femele da se pare ca am 2 masculi si o femele parerea mea .Din cate stiu eu femelele nu isi ridica branhiile ca masculu voi ce ziceti?

Faza cu ridicatul branhiilor n-am mai auzit-o pina acum. Da' tu cind le-ai cumparat, le-ai luat cu ochii inchisi? Nu te uiti ce iti pune nenea ala in punga? :o Daca se iau la bataie, e clar ca sunt 2 masculi.
ibis wrote:
sa inteleg ca va trebui sa renunt la cel de-al doilea mascul...

Doi masculi de betta se pot tine doar in acvarii mari si foarte bine plantate. Astfel, fiecare va avea teritoriul lui. Sa inteleg ca de fapt ai 2 masculi si o singura femela? Daca e asa, pe unul din ei da-l, ca nu prea ai de ales. Si ramii cu o pereche. E chiar mai bine.
Nu intelegi de ce te complici atita? Cu un filtru canistra bun si cu schimburile de apa necesare si obligatorii nu vad cum ai putea sa ai probleme. Degeaba bagi intr-un acvariu o groaza de filtre care mai de care, daca nu schimbi apa si nu aspiri substratul. Iar cu cel de substrat, daca nu stii cum se foloseste, parca vad ca o sa-ti prinzi urechile si mai rau o sa te incurce decit sa te ajute.
Allen_g30 wrote:
he he, de parca ai fi singura!!! eu il am de 2 ani si ....

Cred ca l-am asezat amindoi intr-un colt de Feng Shui prost!
Multumesc frumos! M-am luminat! :-) Si voila ce zice aici ".. order a Lucky Bamboo .... the luck and fortune will always be there with you."

Pe Bamboo il am deja, astept sa vie si restul!
Nu cumva a avut apa prea rece?
Temperatura apei trebuie sa fie in jur de 27-30 de grade, altfel raceste! Si conjunctivitele de cele mai multe ori apar din acest motiv. Spune-i prietenei tale sa-i cumpere si o lampa UV, care este necesara pentru asimilarea vitaminei D. Lampa se foloseste de 2-3 ori pe saptamina 10-15 minute.
Imi sta pe creieri! Poate ma dumireste si pe mine cineva...
Eu am acasa ceva ca acesta. Si despre el ziceam eu ca este Lucky Bamboo. Gresesc? :o
johnny6600 wrote:As vrea acum sa-mi spuneti ce sa fac cu icrele , pentru ca deja s-au albit 4 si nu vreau sa mi se albeasca toate?

Pune albastru de metil.
White wrote:ok sefu gata sunt ingeras si imi pare rau

Si ai face si mai bine daca ai renunta la expresii de gen sefu', expertu', etc. Sper ca intelegi de ce!
Dragosman wrote:
Banuiesc ca tu te-ai gandit la Dracaena marginata

Da' eu mai stiu la m-am gindit? Ca aia care vind habar n-au si le dau denumiri stiintifico - fantastice de ma ia cu dureri de ficati...Stupid people! :sic:
Na, ca mi-ai dat tema de cercetare acusi... Bambusica al meu nu e de fapt bambus... :o

Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Go to: