[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dolly
Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
ibis wrote: initial facea "renumitele" bule si zgomotul specific. dupa ce l-am spalat prima oara (adica in urma cu vreo citeva luni, l-am asambalt (culmea, exact asa cum trebuia) si nu mai face nici un zgomot. sau mai face, dar un simplu zgomot de fond, pe care daca nu esti atent nici nu il bagi in seama... dar chiar vreau ca filtrul sa scoata acele sunete obisnuite. ce ar trebui sa ii fac, care este secretul?

Daca isi face "datoria" si curata apa cum trebuie, eu zic sa il lasi in pace. Daca nu, parca te vad cumparind un altul...
giostana wrote: astept orice sugestie... design artistic.

Tu vrei suport sau opera de arta? Pentru un acvariu de 100l cred ca un dulapior cu 2 usi si 2 sertare e suficient. Cit despre dimensiuni,
hotaraste-te mai intii asupra celor pe care le va avea acvariul. De obicei, asa se face...
giostana wrote: erau :
2 xifo(unul mort-unul in acvariu de carantina cu aripioarele zdrentuite rau)
1 moly
2 sanitari
3 neoni
4 gupi (+4 pui de gupi i-am pus de o sapt )
1 pomaceea
100 000 de melci mici si negrii...
poate o sa ziceti ca acvariul este suprapopulat.dar in combinatia de mai sus este de cateva luni.acum am bagat gupisorii si am scos xifo

Pentru 20l - mult prea multi. Efectele le vezi abia acum, dar asta nu insemana ca pina in momentul de fata le-a fost bine.

giostana wrote:fiindca a crescut temperatura am mai adaugat apa racita in prealabil in frigi.nu lasam sticla in acvariu,turnam direct.am observat eu ca vin spre jetul de apa rece si am incercat sa-i feresc ....dar eu tot se bagau.
am bagat si cheata....

deci......cred ca am vacut prea multe schimbari prea repede......dar....cei 2 xifo erau bolnavi inainte.....dela socutile termice...???

Dupa ce ca erau slabiti, i-ai mai stresat si variatii de temperatura. La astfel de socuri, sa nu te mire daca se vor imputina in ritm alert.
Nu stiu de ce, dar am impresia ca va chinuie caldura asta rau...
Ia cititi domniile voastre aici, ca s-a dezbatut problema pe larg. Se pare ca doar varianta cu un chiller ramine cea mai rentabila.
Iepurica wrote:Am cinci gurami pitici. As vrea sa mai cumpar o pereche de gurami perlati si m-ar interesa sa stiu daca se impaca. De ce intreb, pentru ca am avut unul galben, maricel, care mi-a fugarit pe ceilalti, de a trebuit sa il mut in alt acvariu.

Depinde de volumul acvariului si de cit de bine este plantat. Masculii sunt destul de rai si nu se prea agreeaza. Si tine cont ca gurami perlati sunt si mai mari ca dimensiuni. Sa nu se lase cu victime...
mihai20005 wrote:Ma refeream la ce trebuie sa ii faca masculul femelei ca sa ramana "gravida"...

...sa ii faca un cadou, o atentie, sa o roage frumos, chestii d-astea... :sic:
mihai20005 wrote:De ceva timp masculii de guppy nu mai sunt asa tentati de partenerele lor, mentionez ca inainte c-am cu 2-3 saptamani erau foarte "activi", iar acum fiecare isi vede de treaba lui. .

Or fi sleiti de puteri, cine stie...
b0gDaN3l wrote:Fundalul de la Juwel este 570.000 lei dar o sa-l iau ptr ca este deosebit.

Cum adica deosebit? Cel mai bine ar merge un fundal negru si pe care ti-l poti confectiona din diverse materiala, si scapi mult mai ieftin.
b0gDaN3l wrote: si iau si un sanitar alb-am uitat cum se numeste

Corydoras cumva?
Eu ti-as sugera urmatorul lucru - lasa acvariul sa se cicleze singur, adica fara sa ajutorul substantelor. Lasa plantele sa mai creasca. Pune cite putina mincare la 2-3 zile, citiva melci, pomaceea sau din aceia mici si negri. Dupa ce trec cam 3 saptamini, pune vreo 2-3 corrydoras si/ sau 2-3 guppy - sunt pesti foarte rezistenti si care suporta si valori mai mari de pH. Schimba cam 30% din apa saptaminal. Si fa testul de PH in fiecare saptamina. Cred ca vei observa o oarecare modificare a pH. Si sa nu opresti nici o clipa filtrul.
Bafta!
AtoM wrote:

1 x Anubias Barteri (nu are nimic - - si culmea am inteles ca e destul de pretentioasa)

Nu are nimic tocmai pentru ca nubiasul nu este deloc o planta pretentioasa. Creste destul de greu, e adevarat, dar nu are nevoie de prea multe in comparatie cu altele.

Acum sa stii ca nu toti membrii acestui forum sunt "savanti". Marea majoritate sunt doar pasionati. Si cu toate acestea gasesc timp sa se informeze si sa mai citeasca cite ceva... Ca asa inveti.
Consulta site-ul www.tropica.com. Acolo gasesti informatii despre plante si poze cu acestea. Iti va fi mult mai usor sa le identifici. Iti trebuie insa rabdare. De data asta chiar trebuie sa citesti, daca vrei sa stii cam ce ai prin acvariu. :-)
Succes!
Eu zic sa nu te descurajezi.
Apa poate fi albicioasa din cauza ca acvariul nu este inca ciclat. Solutiile minune care grabesc ciclarea nu sunt intotdeauna chiar atit de bune precum se zice. Pentru o apa crstalina si curata schimburile sunt absolut necesare si indispensabile + un filtru performant.
E posibil ca plantele sa fi suferit vreun soc de pH, mai ales ca zici ca la tine in zona acesta este destul de mare. Important e sa alegi plante mai putin pretentioase pentru inceput, care se adapteaza mai usor conditiilor unui acvariu nou.
Rabdare si curaj!

P.S. Incearca sa aflii ce plante ai, ca sa poti fi ajutat.
b0gDaN3l wrote:Hei am zis mai devreme pe prima pagina cateva detalii ~60x30x36(Llh) de ~65l

Ai dreptate, nu vazusem... Cit despre substrat, poti sa pui foarte bine si nisip de riu. Dupa ce se cicleaza acvariul si se prind plantele, adaugi si fertilizanti daca e cazul.
Incearca in Obor. Eu de acolo am luat. Dar iti spun din propie experienta ca 2 masculi se cearta urit de tot. Daca acvariul nu este foarte bine plantat si destul de mare, e mai bine sa tii doar o pereche.
E un inceput promitator! :-) Care sunt dimensiunile?
razvan wrote: beta - calm, "pasnic" , pe cind carasul - zabauc, scormonitor dupa mancare, etc.

Si sa il vezi pe betta cum o sa-si piarda tot calmul si toata stapinirea de sine cind o vedea aripioarele carasului fluturindu-i prin fata ochilor...

razvan wrote: asa ca.. zî-i ( cum ii zice costel lu' leana ) asteptam o iecsplicatie

Asta e chiar imperios necesar! Daca ai de gind sa ii tii all together, nu ii vad bine nici pe ei si nici pe tine...Sa nu zici ca nu ti s-a spus!
FLORI AN wrote:
E vreo metoda universala de eradicat alge indiferent de tipul lor ?!
Algele sunt niste paraziti intr-un acvariu. Daca ai timp, arunca o privire aici.

FLORI AN wrote:
Deci melcii indiferent de specie sunt benefici? Auzisem ca aia negrii ar fi daunatori... E vreo specie recomandata?

Daca ar fi daunatori, crezi ca i-ar mai tine cineva in acvariu? Nu-i elimina chiar pe toti, ca pe urma o sa plingi dupa ei.
b0gDaN3l wrote: Ma abitionati sa iau unu mare zilele astea ca vroiam sa o mai aman, dar acum...Nu trec la fapte

:bravo2:
Si inca ceva...Bogdanel nu e Miruna... Asa ca din punctul asta de vedere putem sta linistiti. :sic:

Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Go to: