| Message |
|
|
Blue14 wrote:E super nasol curentatul la 220, am patit-o acum un an:
Aveam un amplificator care facea semnalul la tv mai bun (nu decodor) si nu se mai vedea bine, nu m-am gandit sa il scot din priza si pun mana pe el: am simtit ca imi trece curentul prin coloana si prin toate oasele ca un junghi puternic, nu am lesinat si n-am patit nimic dupa....
Asta explica multe.
Atasez instructiunile de siguranta de la pompa skimmerului meu:
|
 |
|
|
Vine sotul de la servici si ii spune sotiei, insufletit de o anume speranta:
-Stii iubito, l-am auzit pe portar cum se lauda ca s-a culcat cu toate femeile din blocul nostru. Si am auzit ca a facut o singura exceptie, o privi el cu subinteles.
Nevasta ii raspunde:
-Aaa!!! Precis e mototoala aia de la etajul trei!
Mai multe bancuri: http://www.mioritice.com#ixzz3cz7m9bDg
|
 |
|
|
Un vampir intra intr-un bar:
- O cana de sange fierbinte, va rog! Apoi plateste si se aseaza la masa.
Intra alt vampir:
- O cana de sange fierbinte, va rog! Plateste si el si se aseaza.
Intra al treilea vampir si zice:
- O cana de apa fierbinte, va rog!
- Apa??!...Tu nu vrei sange? intreaba barmanul.
- Nu, raspunse vampirul, scotand o pereche de tampoane folosite. O sa-mi fac doar un ceai...
Mai multe bancuri: http://www.mioritice.com#ixzz3cz78Irx6
|
 |
|
|
Din categoria cafea fara cofeina, bere fara alcool si cola fara zahar, prefer spritul fara apa.
Mai multe bancuri: http://www.mioritice.com#ixzz3cz6PV3fy
|
 |
|
|
Jurnalistul inflacarat incercand sa descopere pasiunile truditorilor patriei ajunge la o stana izolata in crestet de munte.
- Bade, ce pasiune ai mata? Cu ce iti mai imbunezi sederea departe de lume?
- N‘apoi dom‘le draga, mie imi place sa fumez!
- Si puteti fuma in crestet de munte cu toate treburile pe care le aveti de facut?
- Da‘ ba bine ca nu! Doara cand ploua mi se stinge tigara, ca altfel ii tare fain sa sezi la o tigare si sa privesti mioarele.
- Alte pasiuni mai ai bade?
- N‘apoi dom‘le draga, mie imi place pyzda! Da‘ ii asa de faina de m-as arunca cu totul in ea, numai capul mi l as lasa afara.
- Dar de ce?
- Ca sa fumez!
Mai multe bancuri: http://www.mioritice.com#ixzz3cz5WyfBe
|
 |
|
|
Vine o fata de 17 ani la popa, sa se spovedeasca. Trista, de tot in lacrimi intra in confesional.
-zi-mi fata mea, ce ai facut?
-Apoi, parinte, eram acasa, in camera si a venit la mine Vasile.
Popa, plictisit:
-Si?
-Si a inceput sa ma sarute, pasional...
Popa, putin mai interesat:
-Si?
-Si a inceput sa ma pipaie peste tot...
Popa, inflacarat:
-Siii?
-Si m-a dezbracat...
Popa, in culmea extazului:
-Siiiiiii?
-Si s-a urcat peste mine...
Popa, inebunit:
-SIIIII?
-Si a intrat mama !
-FI-RA-R MATA A DRACULUI !!!!
Mai multe bancuri: http://www.mioritice.com#ixzz3cz2Vo7ak
|
 |
|
|
Ce sa fac, doctore? Casatoria mea e in impas.
- Cum asa ?
- Pai, sotia mea nu ma poate suferi cind sint beat, iar eu n-o pot suferi cind sint treaz…
Mai multe bancuri: http://www.mioritice.com#ixzz3cyv52Hft
|
 |
|
|
Nu am trebuinta ca altfel as profita de acest chilipir (nu-mi trebuie pentru ca am lumini pe acvarii si unitati de rezerva pentru redundanta). Va aduc atentiei lumini LED dimmabile.
http://www.ebay.co.uk/itm/111689380235?_trksid=p2057872.m570.l4456&_trkparms=gh1g%3DI111689380235.N8.S1.M701.R1.TR6
|
 |
|
|
|
Daca ai un echipament care curenteaza din cauza ca firul este deteriorat, atunci producatorul recomanda inlocuirea pompei.
Daca e vorba doar de piscaturi suportabile, cel mai probabil este vorba de curenti indusi de asezarea realtiva a anumitor echipamente, curent general de campul magnetic al echipamentului folosit. Ideal e sa nu impamantezi acvariul decat atunci cand lucrezi in el. De asemenea, prezinta interes folosirea unei prize care decupleaza la schimbari de intensitate a curentului.
Daca decizi ca nu e sigura pompa, extrage rotorul si ce se mai poate folosi din pompa, unii producatori vand statoare la preturi mai mici decat pompa intreaga.
Pentru pompa de schimb, iti recomand Tunze Silence sau Sicce (e aceeasi pompa).
Alternativa: Eheim Universal.
|
 |
|
|
|
Cand nu-i nervos.
Vezi ca am rezolvat video ala unde poti sa-l vezi in actiune.
|
 |
|
|
|
Buna!
Eu as face asa:
- cumpara-ti unitate de osmoza, tds metru si o galeata de sare cat sa te tina macar sase luni;
- scoate tot ce e piatra, nisip etc. si pune-le in inalbitor neparfumat concentrat (clor) cu o pompa de valuri (Hydor Koralia Nano 1600 e perfecta pret/calitate si suficienta pentru acvariul tau, ideal doua). Dupa o baie de 12-24 ore, scoti tot si pui in apa cu otet alb pentru cateva ore, de asemenea cu pompa de valuri;
- arunca tot ce ai in saculetii din filtru, curata bine filtrul AC50 si acvariul cu clor si apoi otet (dezinfectare si curatarea depozitelor de calciu);
- daca ai posibilitatea sa dai gauri, fa un overflow beananimal la acvariul mare si foloseste acvariul mic drept sump. Daca nu, foloseste acvariul mic pentru apa de osmoza, sau pentru carantinat ce vrei sa bagi in acvariu;
- cumpara pompa de recirculare de 2000 lph daca mergi pe sump + overflow;
- cumpara JBL BioNitratEx, JBL PhosEx/RowaPhos/Antiphos etc, daca mergi pe AC50 pentru filtrare;
- cumpara fiole Prodibio StartUp pentru apa sarata;
- cumpara un protein skimmer (cel mai ieftin e pe baza de piatra de aer si pompa, din cele venturi Tunze 9001 e ok;
Cand ai cele de mai sus, iti spun ce tre sa faci mai apoi.
Si incetati sa mai cereti/dati detalii de contact ale altor membri de pe forum pentru FB.
Discutiile ar trebui purtate pe forum ca sa beneficieze toata lumea. Altfel eu ma retrag.
Bleu, credeam ca s-a stabilit deja ca e Elven, nu Eleven si nici Elvan.
|
 |
|
|
|
E fain proiectul, cam ce-mi doresc si eu.
Pot sugera cateva idei in prepararea pietrei?
Daca o pui in sump, sporii de alge si pui de Aiptasia vor ajunge in display.
Parerea mea e ca trebuie sa o omori si apoi sa o re-insamantezi.
Cel mai simplu si eficient mod este folosirea de clor concentrat, care arde tot ce e viu, cu o baie ulteriora in otet ca sa cureti piatra si porii de calcificare contaminata cu organice si fosfati.
Eu am mai facut un pas suplimentar, lasand piatra afara expusa la ploaie. Asta a albit si ce nu s-a albit cu clor si otet. Banuiesc ca ploaia are un pH suficient de acid ca sa dizolve carbonatul de calciu.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:Tocmai mi-am amintit un banc, pe specific
Un tip aratos intalneste o tipa, la fel de buna, si vrea sa o ia de nevasta pe loc, orbit de frumusetea ei.
-Dar nu stim nimic unul despre celalalt, spune ea...
-Dar nu-i nimic, aflam pe parcurs, ne descoperim incetul cu incetul, o linisteste el.
Asa ca ea a acceptat, s-au casatorit, si au plecat in luna de miere la mare. Intr-o dimineata, pe cand erau la plaja pe marginea piscinei, el se ridica de pe sezlong, se catara la trambulina de 10 metri si executa o saritura surub cu 2 intoarceri la 90 de grade si o rotatie completa, apoi o intrare perfecta in apa la aterizare. Dupa inca vreo cateva demonstratii, se intoarce inapoi pe sezlong ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.
-Ai fost incredibil, iubitule, il intampina ea, inca surprinsa de reperezentatie.
-Am fost campion olimpic la sarituri. Vezi, ti-am spus ca ne vom cunoaste incetul cu incetul.
-Ea se ridica de pe sezlong, intra in piscina si incepe sa inoate. Dupa 50 de lungimi de bazin, fara pauza, se intoarce inapoi pe sezlong, nearatand niciun fel de oboseala.
-Ooo, incredibil, te pomenesti ca si tu ai fost campioana la vreo proba de rezistenta la inot.
-Nu, spune ea, am fost curva in Braila, dar lucram pe ambele maluri ale Dunarii
Nu vad legatura. Eu sunt din Galati, dar am stat jumatate de an in Braila si nu vad unde putea saraca femeie lucra pe malul celalalt
LE. ma prind mai greu. Te refereai la abonamente 
|
 |
|
|
|
Alta haioasa: sfatul de la nevasta-mea de cum l-am pus in acvariu:
- da-i draga ceva de mancare.
Acum eu am aplicat regulile de la stopul respirator: dai oxigen si tii caile respiratorii deschise.
Eu n-am pomenit sa fie importanta hranirea pacientului post arrest.
Acum singura grija e daca a pierdut neuroni sau nu. Daca a pierdut, ramane cu deficit cognitiv, risc crescut de epilepsie etc.
|
 |
|
|
|
Si varianta pentru D-l Pavelescu (plm/ccm, stie de trenul galben fara cai, e mai senior decat am crezut initial). E cu crevete inclus.
|
 |
|
|
|
Hint:
|
 |
|
|
|
Hai sa va zic una faina, si on topic.
Azi am ajuns acasa in acelasi timp, eu cu Noemi cu Vectra si nevasta cu masina ei (Volvo ales dupa doua criterii: verde cu tapiterie de piele ;) )
Intram in casa si ghici ce gasesc pe jos? Gobyul nou.
Il ridic de jos si vad ca da din coada si se chinuie sa respire.
Il arunc inapoi in acvariu si opresc pompele.
Aterizeaza in Sarcophyton-ul mic, dar oarecum cu burta in sus.
Il intorc cu un bat acrylic, apoi dau drumul la pompe (pentru oxigenare adecvata).
A mai respirat o perioada cu gura larg deschisa si urechile larg desfacute, apoi incet a revenit la un respirat cu un aspect mai normal.
Desigur ca si clownii s-au bucurat cand a ajuns in zona lor, si l-au pupat cu boticurile lor dragastoase. Cu cateva bete (acrylic again) in cap s-au calmat si gobyul a ajuns intr-o zona safe langa goby-ul micut.
Ulterior nu am mai urmarit ce se intampla ca mi-era foame, dar nu il vad nici pe nisip cu burta in sus, nici in vreo pompa.
Si nu ma intrebati cum a ajuns pe jos, ca habar n-am. Era la un metru de acvariu, asa ca teoria mea e ca s-as-a ridicat in aripioare la marginea bazinului si de acolo a sarit cat de departe a putut. Ultimii pasi i-a facut prin zvarcolire. Evident n-a gasit conditii mai bune.
Primul meu gand cand l-am vazut a fost: oh no, not yet another goby on the floor. L-am luat in mana sa vada pe care l-am pierdut, suspectul no1 fiind Amblyeleotris diagonalis din pico, nici gand unul din threesome.
Learning points to take home: cand gasesti un peste pe covor da-i o sansa. La fel si daca il gasesti pe parchet.
Voi ce ziceti, supravietuieste sau nu?
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:
Anca, Andrei.. sunteti oameni maturi, ce D-zeu..
Dupa cum am mai zis, eu m-am saturat sa fiu matur pe la 18 ani, asa ca tin sa intaresc ca imi plac glumele puerile, nu vreau sa renunt la ele si mi le asum.
Acu' la faza cu cucoanele isterice chiar nu ma refeream nici la Anca, nici la Faye.
Pe forum imi permit sa zic ce-mi trece prin cap si daca deranjez suport consecintele.
Va asigur ca nu-mi bat copiii daca imi zice Anca de bine pe forum. Nici macar nu-mi pierd apetitul. Si dorm la fel de bine noaptea. Din fericire, cam tot ce citesc ma face sa zambesc.
|
 |
|
|
|
Nu degeaba a devenit acest forum favoritul meu.
Abordarea acvaristicii se face holistic.
|
 |
|
|