| Message |
|
|
furnici wrote:nu sunt asesuaţi când sunt pui, ca molly de ex.,
Opaaaa!!! aflam lucruri noi!  Eu ramin totusi la parerea mea - cind nu stie cineva intelesul unui cuvint sau ortografia acestuia, nu e nici o rusine sa consulte un dictionar.  E chiar indicat.
|
 |
|
|
Citeste pentru inceput Ghidul incepatorului.
Uite ca mai exista si oameni care mai intii intreaba si se informeaza, care nu inghesuie o multime de specii intr-un borcan doar pentru ca asa da bine.
Daca tot esti incepator, as zice ca 2-3 perechi de guppy ar fi numai bine. Iar despre marimea acvariului, cu cit il faci mai mare, cu atit va fi mai bine. E adevarat insa ca aici intervin si alti factori - spatiu disponibil, buget, etc...
Daca mai ai nelamuriri, nu ezita sa pui intrebari. Cu siguranta vei fi ajutat. 
|
 |
|
|
jumbo wrote:Am citit da-s cam neclare pozele de la Despre Bolile Pestilor, cred ca ar fi necesare unele mai bine facute.
Acum stau si ma intreb si eu...cind ti se imbolnaveste un peste, ce faci mai intii? Pui fuguta mina pe aparatul de fotografiat sau...te straduiesti sa iti dai seama ce are si sa-i aplici imediat tratamentul corespunzator, tinind cont de simptome?
In articolul acesta, asa cum este el facut, mai bine sau mai putin bine, macar vor fi grupate majoritatea bolilor...In caz de doamne fereste, macar stim unde sa cautam si nu mai trebuie sa scotocim netul...Daca boala este identificata corect, se pot gasi si poze si alte explicatii suplimentare.
Este doar un articol informativ, nu o teza de doctorat.
|
 |
|
|
razvan wrote:
dar stie lumea ce-i ala dimorfism  ??
....cine nu stie, sa caute in DEX, care teoretic ar trebui sa fie la indemina tuturor... 
|
 |
|
|
furnici wrote:ca stie ce zice. io am avut parte de o experienta ff trista
anul trecut am colindat cu soata prin statiuni cautand tot felul de scoici interesante, pietricele si corali, care mai de care mai colorati si mai aiuristici. surpriza, de care fusesem totusi avertizati inainte: corali într-o lună s-au făcut nisip, pietrele de mare s-au înnegrit, iar scoicile s-au dizolvat de tot, până şi cele mai groase.
aşa că judecî şi tu dacă merită.
în plus duritatea a fost atât de mare că au murit destul de mulţi peşti ce nu s-au putu adapta
Daca "s-au dizolvat" scoicile, atunci pestii, saracii, ce sanse ar mai fi avut sa supravietuiasca?...De pesti morti din cauza conditiilor mizere in care sunt tinuti am tot auzit, dar de cochilii de scoici dizolvate in apa, marturisesc cinstit ca nu. :o Si zic asta gindidu-ma la cit de poluate sunt apele in ultima vreme.
|
 |
|
|
BLeeD wrote: Si eu daca i-as vedea asa capcauni pe unii le-as turna un kil de xipho si o broasca testoasa.
*De muscat nu musca nici unu 
Sper ca nepotica nu are acces la forum. Nu de alta, dar poate ii vine vreo idee si vrea si o testoasa mica, ca sunt tare dragalase.  Si inca ceva - sa stii de la mine ca astea musca, ciupesc...nu stiu daca din greseala sau din afectiune pentru cel care o hraneste, dar daca iti apuca degetelul, e vai si amar de el... :sic:
|
 |
|
|
giostana wrote:
hai mai Dolly ca nici as avarza nu sunt.daca era asa acuma facem un post de genul "mor pestii-am pus scoici nisip de mare in substrat"...
Te rog nu ma intelege gresit. Nu se pune problema ca ar muri pestii, dar nu se recomanda scoicile intr-un acvariu de apa dulce. Iar nisipul provenit dupa plajele de la mare este alcatuit in pare parte din fragmente de scoici. Si apoi am vazut o gramada de acvarii decorate cu scoici, corali, etc. Ceea ce in mod normal nu se face.
|
 |
|
|
Mai bine folosesti sare neiodata sau sare de muraturi, asociate cu albastru de metil. Din pacate, sarea o sa-ti distruga plantele, dar din doua rele, o alegi pe cea mai putin "rea"...Ramine la alegerea ta. Si citeste link-urile recomandate de Koala, te vor ajuta. 
|
 |
|
|
Join wrote: I-as da pe amandoi dar nu cunosc pe nimeni atins de microbul asta.
Un pet shop, piata de la Obor... daca tot vrei sa scapi de ei se gasesc solutii. Si daca ii mai dai si moca, ai sa reusesti in mod sigur. :sic:
|
 |
|
|
giostana wrote:
acum va intreb: Merge?
Din pacate, nu merge. Pentru ca modifica duritatea apei. Asta in cazul in care nu te reprofilezi pe Africani sau Oscari. Daca ii faci testul cu otetul - o picatura de otet peste un pumn de nisip, o sa vezi ca incepe sa "fiarba". Cel mai bun este nisipul de riu sau cel care se foloseste in constructii. Decit sa te fi carat cu el tocmai de la mare, mai bine faceai un tur prin Bucuresti si precis gaseai ceva nisip pentru acvariul tau.
P.S. Sper ca n-ai adus si niscai scoici pentru acvariu...
|
 |
|
|
gremlin wrote:
A, si inca ceva, cei care statzi pe langa obor imi putetzi zice daca sunt de incredere vanzatorii de pe acolo ?
De incredere sunt...dar e mai bine sa studiezi cu atentie ce-ti pun in punga inainte de a ajunge acasa...  Asta indiferent daca e vorba de plante, pesti sau orice altceva.
|
 |
|
|
Acvariu olandez. Cit despre pesti, si eu cred ca un cird de neoni ar fi ideal. Sunt foarte frumosi si contrasteaza cu verdele plantelor. 
|
 |
|
|
zmeus wrote:nu credeti ca in cadrul galeriei foto ar fi util sa existe fotografii
cu pesti bolnavi (in detaliu) pentru ca si incepatori sa poata invata cum sa recunoasca diversele boli
Cine are probleme, sa faca bine sa citeasca Despre bolile pestilor, ca sunt si poze si tratamente si medicamente recomandate.
|
 |
|
|
serban1992 wrote: multi ar prefera sa isi cumpere pesti si sa-i intrebe pe altii cum sa amenajeze un acvariu.(parerea mea)
Mai bine ar face invers - sa intrebe cum sa amenajeze un acvariu mai intii si apoi sa-si cumpere pesti...
|
 |
|
|
gremlin wrote: "Copacul" acela e pentru acvarii, am zis ca e ca un copac pentru ca seamana cu scoartza unuia, ai zice ca e o scoartza facuta tub cu 2 ramificatii sus doar ca e din piatra (cred)  -daca nu aberez as zice ca e coral, dar nu am vazut unul in realitate asa ca . . . - .
Probabil e facut din ceramica. Poti renunta la el sau poti sa-l inlocuiesti cu un mopan (buturuga) pe care sa prinzi niste muschi de Java sau un Anubias, care e mai potrivit pentru un acvariu. Asta ar merge mai ales in bazinul mai mare pe care o sa il faci, pentru ca in 20l nu prea e loc. Se gasesc la pet shopuri sau in piata la Obor.
gremlin wrote: Cat despre nepoata-mea  e o vipera mica si daca m-as lua dupa ea nu ar mai ramane vreun animal necumparat prin piatza..
...acum, totul e sa mai si aiba grija de ele... :sic:
|
 |
|
|
BLeeD wrote:Acum cateva zile m-am "capatat" cu o astfel de cichlida abandonata 
Sa-ti traiasca!
BLeeD wrote:As vrea sa ma ajutati sa identific daca este mascul sau femela. Momentan nu am o poza cu ea, dar daca puteti sa-mi dati un link ceva cu poze male - female. Nu am gasit decat descrieri in engleza..dar din descrierile alea nu-mi pot da seama
Uite aici o poza cu un mascul si una cu o femela. Poate iti este de ajutor. :-)
|
 |
|
|
Sandu wrote:
mai ales daca mai pui si un geam deasupra acvariului pentru a se pastra un anumit grad de umiditate indragita de frunzele plantei :-)
...cam greu...ca sta intr-o...fructiera  Da' o sa ma stradui sa gasesc ceva mai adecvat
P.S. Sa nu care cumva sa rideti....  ...e rezerva pentru pentru mincaciosul de caras...
|
 |
|
|
abodium wrote:Va rog sa i-mi dati o idee,un sfat,am acvariul de 11 luni,are cam 75-80L,dupa ce l-am populat cu pestii,la vreo 6 saptamani mi-a murit prima femela de xifo,la cateva zile si a doua femela si de atunci ori de cate ori introduc alta femela in 24-48 de ore imi moare.Am pus in apa verde de malachit,permanganat de potasiu.Masculii nu au nimic.
abodium wrote: Mai am 4scalari si 2 gurami,in75 deL puneam cam un sfert din flaconul de20 ml...
E foarte posibil sa fi fost atacate. Si apoi, nu-ti fie cu suparare, dar scalari si gourami nu au ce cauta in 75l. Si nu inteleg de ce ai turmat verdele de malachit in dusmanie. O fi medicamentul pe care multi vinzatori il recomanda cu caldura, dar asta pentru ca presupun ca habar n-au cu ce se maninca.
Pe forum exista sectiunea Boli/tratamente unde gasesti informatii despre medicamentele folosite in acvaristica si despre bolile pestilor.
Acum, daca esti incepator, ai o scuza.  Pe viitor, cind mai ai de gind sa aplici un tratament "soc", pune o intrebare mai intii si pe aici, se va gasi cineva sa te indrume. Si vezi ce faci cu scalarii si gouramii pe care ii ai acum, ca o sa se lase cu niste batai crunte. Mai bine pastreaza doar xifo, sau daca nu, atunci fa/cumpara un acvariu mult mai mare. 
|
 |
|
|
Mordax wrote:Stii ceva de ea? E pretentioasa la lumina?
Eu o tin in acvariul in care am un caras  si pot spune ca e destul de rezistenta....In schimb, la soare, pe balcon, ii merge excelent. :sic:
|
 |
|
|
serban1992 wrote:Atunci as vrea sa-mi pun Astronotus, dar nu stiu la ce dimensiune ajung.si stie cineva sa-mi spuna cam la ce pret ajung?
Asta e o gluma? Daca da, e una extrem de proasta. Cu 72 de litri la dispozitie, eu zic sa nu te arunci la pesti despre care nu stii mai nimic si care nu sunt deloc potriviti cu bazinul tau.
|
 |
|
|