| Message |
|
|
|
... pregatiri de plecare
revin, ce e safe de luat de acolo si de bagat in acvariu ? hermiti imi cam lipsesc si eventual un halitor de alge gen salarius.
are sens sa ma lipesc de o anemona, arici, creveti ?
|
 |
|
|
|
+1, foarte multumit.
|
 |
|
|
+1 la ricordeea si eventual si altii 
|
 |
|
|
nu as prea vrea sa las numarul asa public (sunt programe care le colecteaza)  e ok sa iti las un mesaj whassup pe numarul care il ai la site-ul de la www ? (0727...)
|
 |
|
|
p.s.
daca trimiti, iau eu pajama-ul, sper sa mai am spatiu si de el  ).
dar dupa marti saptamana viitoare, pana atunci am ceva treaba.
|
 |
|
|
|
posibil sa fie de la mine, imi tot dadea eroare. oricum, nu imi apar in send.
|
 |
|
|
|
daca trimiti in bv, un amic vrea foxface-ul.
|
 |
|
|
|
trimiti cumva si in tara ? (daca da, 3xXenia + 5x melci.)
|
 |
|
|
cazanradudaniel wrote:Oameni buni, ce bicarbonat de sodiu folositi voi?
Eu am luat de la Dr Oetker dar nu vrea sa se dizolve complet nici in ruptul capului.
Am incercat si cu apa la temperatura camerei, am umplut si chiuveta cu apa calda si am pus acolo sticla in care am facut solutia... tot nu se dizolva.
Nu este bun bicarbonatul de sodiu alimentar pentru cresterea KH-ului?
eu am folosit (pentru altceva) bicarbonatul de sodiu din lidl. se dizolva fara probleme. parca sunt pungi de 250 gr 
|
 |
|
|
https://www.nevertebrate.ro/Piatra-uscata-recif-Aquadeco-Coral-Tuff-1kg + 15 lei transport.
mie mi-a placut, e foarte poroasa si usor de spart, si nici pretul nu e rau.
daca vrei sa dai gauri in ea s-ar putea sa ai probleme, e destul de casabila.
|
 |
|
|
|
pot sa intreb de ce ai renuntat sa mai dai ? eu tot din asta dozez.
|
 |
|
|
|
ia alge marine special pentru acvariu sau nori pentru sushi + un clips cu ventuza in care sa le prinzi.
|
 |
|
|
nimic nimic  ) dar gaseam saptamanal cocoane de oua in cele mai dubioase locuri.
|
 |
|
|
eu am ratat discutiile alea, dar pot sa comfirm ca am gasit pomaceea in pat  ) iar nevasta nu se atinge de ei sa zic ca mi-ar fi facut o gluma proasta  ).
|
 |
|
|
aia e clar. daca aveam de ales intre o chinezarie si una "de firma" la preturi asemanatoare clar de firma, in cazul de fata dennerle.
am luat mars aquaul respectiv pentru ca in sistem diy ajungeam sa o fac cam la acelasi pret, fara sa am vreo sansa sa fac finisajele care le are  . cand am timp o sa o desfac si pun un jarduino in loc de potentiometre si switchuri, si o sa fie chiar ok.
|
 |
|
|
kirucd wrote: Sa inteleg ca Zetlight
face munca de caritate si nu ii intereseaza profitul?  Aici ai dat cu nuca in perete dupa parerea mea.
doar un "amendament".
iau multe chestii de la chinezi si am studiat piata, ei merg pe volum imens de vanzari cu profit minim ca sa te prinda in ecosistemul lor vs marja mare de profit. da, normal ca fac profit, mai ales ca nu dau bani pe patente si cercetare, dar este minim.
uite, de exemplu am luat : http://www.ebay.co.uk/itm/221705055181?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
78 lire cu transport inclus, a ajuns cu dhl sau ups ca ii tot confund, si transportul a fost minim 20 lire.
cat profit crezi ca au la ea ? tot ma chinui sa ii fac un review, dar mii lene. oricum, sunt foarte multumit de ea.
|
 |
|
|
sa nu mai fac topice aiurea, am avut niste atacuri de cord zilele astea. relativ vorbind.
pe langa wrasse si fox face am adus de la bucuresti si un hermit crab si un cleaner.
a doua zi am gasit carapacea de la cleaner (molt) + cleanerul in compartimentul matrix. l-am bagat inapoi in display, si de atunci nu l-am mai vazut, ii pusesem cruce. ma gandeam ca la cat are antenele e usor de vazut in acvariu, chiar daca sta in spatele vreun stanci.
tot a doua zi am vazut hermitul mort. vazand crabul afara din cochilie (nu era transparent, clestii era albastrii), cochilia aparent goala, l-am trecut si pe asta la pierderi.
azi vad cochilia de la hermit cu un hermit blue leg in el. ma gandesc ca e al doilea, care era mai micut ca s-a mutat in noua casa. incep sa dau de mancare, apare si hermitul 2 care s-a obisnuit sa cerseasca daca vede penseta in acvariu. deci nu il pierdusem, doar naparlise, si se pare ca pielea lui isi pastreaza culoarea.  .
ma incolo ma chinui sa dau o bucate de krill ricordeei, apare val vartej si cleanerul, imi smulge krillul din penseta si se cara la loc intre pietre.
happy ending pe toata linia.
|
 |
|
|
kirucd wrote:Ochiurile mi se par cam mari, e posibil sa ramana agatat in plasa. Iar daca e metalica, plasa va rugini
foarte repede. Orienteaza-te spre plasa de plastic, gasesti la magazinele de bricolaj, cu ochiuri mai mici
decat ce ai acum.
nu e metalica, e plasa antipasari (protectie care o pui pe copaci/vie samd). ochiurile sunt cam de 1 cm si ceva latura, problema e ca nu sunt fixe, se maresc pe diagonala daca fortezi.
plasa de tantari cred ca reduce lumina la jumatate, e mult prea densa.
multam arch, in dedeman se pare ca am vazut si eu, sa vad cand ajung.
aia de fibra de sticla, mult prea densa as zice, iti omoara lumina.
|
 |
|
|
|
aseara foxface-ul a avut o tentativa de sinucidere la stinsul luminii, din fericire a aterizat tot in bazin.
poate mai inspira pe cineva.
am facut rapid un capac din 1x canal de sarma de 2 m -5 lei (a ajuns la fix 2x60 + 2 x 40), 1/100 parte din plasa antipasari (12 lei tot sulul). cateva fasete.
stiu ca am vazut pe undeva plastic solid sub forma de patratele, dar nu am gasit. sper ca pana il gasesc sa nu cumva sa ramana agatat in plasa daca mai sare.
|
 |
|
|
|
update, wrasseul a iesit si studiaza tot (dar la vreo 4 ore dupa ce am aprins lumina), nu pare stresat de persoana mea.
foxface-ul s-a ingalbenit complet, are dunga alba pe cap (o avea cenusie ieri) si negrul e negru bine delimitat, dar tot ascuns sta, nu a iesit la masa.
crevetele a naparlit si l-am pescuit din compartimentul cu matrix, nu stiu cum a reusit sa ajunga acolo :/ sper sa nu se mai repete.
|
 |
|
|