| Message |
|
|
|
Incepe prin a cumpara NO2 & NO3 si incearca sa aduci nitritii aproape de zero.
|
 |
|
|
|
pH, KH, NO2, NO3 sunt minim necesare. Urmeaza GH, NH4 si daca vrei sa faci fertilizare sunt utile Fe, PO4
|
 |
|
|
Frumos inceput si sunt sigur ca si continuarea va fi pe masura.
Asa domnule, incet ... dar cu amanunte si poze relevante 
|
 |
|
|
|
Daca te duci la un atelier de sticlarie ti-o taie pe loc, daca vrei sticla taiata si slefuita se da comanda si se asteapta...
|
 |
|
|
In acvaristica circula vorba "mai mare mai bine"  Cu cat este acvariul mai mare cu atat va arata mai bine si va fi mai usor de administrat. De ce te-ai oprit la adancimea de 30cm? Eu l-as face cu adancimea de 50cm daca perimite mobile/camera... Si inaltimea de 50cm este cea recomandata 
|
 |
|
|
Am schimbat titlul topicului 
|
 |
|
|
alex08 wrote:Incep sa schimb pe rand neoanele actuale cu Giesmann, cate un neon la 1-2 saptamani, sa nu aiba vreun soc.
Poti sa le schimbi pe toate odata - fluxul luminous (cantitatea) va creste un pic, schimbarea majora se produce in calitatea luminii 
|
 |
|
|
alex08 wrote:Avand ocazia sa fac pasul cel "mare", o sa trec pe iluminarea Giesmann (3xMidday si 3xAquaflora).
Asta da investiie  o sa vezi diferenta imediat
Felicitari!
|
 |
|
|
Donatiile se pun aici. Asa iti creste sansa ca anuntul tau sa fie citit de doritori 
|
 |
|
|
Nu stiu filtrele, dar stiu foarte bine principiul pompelor si alte produse asemanatoare (Hagen, Eheim, etc.): nu scrie pe undeva ca acel debit este debitul maxim al pompei (acest debit maxim se da la inaltimea coloanei de apa zero)? Nu mai da si o inaltime maxima de pompare? Ei bine, la inaltimea maxima de pompare debitul scade aproape de zero (de asta este maxim pentru ca peste nu mai poate ridica apa  ). Intre cele doua inaltimi debitul pompei variaza dupa o curba pe care unii propducatori o si publica.
Cum ai masurat debitul?
|
 |
|
|
|
Atentie ca Otto creste mare in timp daca are spatiu si papa. Nici Otto si nici ancistrusul nu deranjeaza plantele (poate ancistrusul sa incurce putin la inceputul plantarii plantelor de covor dar nesemnificativ) si nu au treaba nici cu crevetii.
|
 |
|
|
reefer wrote:Fara a denigra sub nicio forma calitatile si priceperea lui @Lucian , dar Dragos , bazinul tau(cel putin poza cu bazinul d-ntregul) are alt aspect/alte culori , sincer mult mai faine in realitate , decat ce ati reusit sa prindeti voi in poze .
Pesemne spectrul ledurilor tale dau asa de mult de furca ? Sub T5 , pe pielea mea am vazut , ca treaba e mult mai usoara
Asa este, in realitate arata mult mai bine  . Am spus ca aparatul nu mai vroia sa faca setari de alb. Am crezut ca este de la LED-uri dar chiar si la lumina soarelui refuza asa ca faca setarea de alb...
|
 |
|
|
|
Incearca din nou acum...
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
stefanp wrote:
Ma pui la griji
Nano = instabil + planta cu pretentii = reteta succesului
dar si daca iti iese?
|
 |
|
|
|
Sorry, nu mai stiam ce contine Ferropolul... Oricum daca este printre micronutrienti este clar ca este intr-o concentratie mica.
|
 |
|
|
|
Feropolul din cate stiu eu nu are K. EL ProFito, Fosfo si Nitro au K.
Tintele de macro sunt: K: 10-30ppm; NO3: 5 - 30 ppm; PO4: 0.2 - 2.0 ppm; Fe: 0.2 - 0.7 ppm
|
 |
|
|
stefanp wrote:Am gasit de cumparat Elatine hydropiper, la 10 RON potul de 5x5 cm.
As fi tentat sa inlocuiesc cuba cu elatine...ce ziceti?
He, he... Stefan, credeai ca luam noi hotararea in locul tau?  ei bine noi am luat hotararea ...  sa asteptam decizia ta  si sa carcotim
|
 |
|
|
teddy2k wrote:Si nu cred ca ar trebui sa folosesti Easy Life Kalium - Potassium daca puii ferropol.
 Nu are nicio legatura Ferropolul si EL Potassium
@cingo171179:
- nu am inteles de cand am citit pentru prima data ce doresti tu sa corectezi? Ne intrebi pe noi daca ce vezi tu cu ochii tai este corect  Nu este corect ca cei de la firma de utilitati din Constanta nu trateaza apa si o livreaza cu 25ppm NO3 si 0.5ppm NO2. Nu este corect nici daca testele nu sunt bune... In general testele pe betisoare au un coeficient de eroare foarte mare.
- daca testele sunt bune singurul parametru care te poate ingrijora este NO2-ul, in rest ok (in functie de ce vrei se poate scadea si NO3-ul prin schimburi de apa)
- Cu ce scazi ph-ul de la 8.4 la 6.8 cu KH-ul 20?
- Cu Ferropolul este ok (nu am acum pe langa mine flaconul ca sa verific dozarea/cantitatea). Nu inteleg de ce ai ales sa pui doar K? Pentru a face o schema completa de fertilizare si a nu produce dezechilibre mai ai de pus si EL Fosfo (pentru ca NO3 ai destul) si Easy Life Pro Fito pentru micronutrienti (si Fe)... si revin de ce ai ales sa pui doar K?
|
 |
|
|
McDrive wrote:
inca o intrebare...am uitat prima...
daca apa e putin colorata (tanin daca nu gresesc) de la lemne are vre-o influenta asupra pestilor ce pun acum (guppy)
Daca nu gresesti, nu are nimic.
|
 |
|
|