[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Pentru o mica spaga il pot invata pe koala sa embeduiasca pozele cum trebuie
Nu mai pieptanam nimic
Acvariul si-a revenit dupa o explozie de cyano sau dino sau diatome, dracu sa le ia, coralii s-au subtiat, ciupercile au disparut, plm.. exista doar sa existe, sa ocupe un loc in casa.
Oricum nu mai am nici o tragere de inima, ma multumesc sa privesc acvariile altora
S-ar putea sa fie cam rare si cam scumpe astea care merg pe uscat, probabil sa aiba si viata mai scurta.

Filtre manufacturate in regim propriu se pot face si cu pompa interna, deci cam orice powerhead e potrivit pentru asa ceva.
In ceea ce priveste ca vrei "orice" ca piesa de schimb pentru alte filtre.. trebuie sa iei piesa potrivita pentru agregatul respectiv, ca daca ai Dacie nu pui piese de Mertan

Eu folosesc pentru diverse manarii si improvizatii o pompa Jebao DCS (nu mai stiu daca e 100x sau 2000)
Sunt ok ca au filet si pe sorb si pe evacuare. Pe uscat n-am idee daca merg si nici nu vreau sa incerc.
Multumesc
Ce peste e ala galben, din ultima poza? Merci.
kmol wrote:Buna dimineata,
Am vreo sansa sa gasesc la noi o pompa de apa in genul celor de la filtrele Sunsun? Mul?umesc.

Specifica mai exact la ce vrei sa o folosesti, ca sa stim ce sa-ti recomandam. Vrei sa functioneze pe uscat sau scufundata?

Linuxu wrote:
Eu ma gandesc sa iau una careia sa ii pun robinet pentru aspirarea substratului si schimbul de apa, sa nu mai car cu galeata, dar nu stiu sigur daca impinge apa la 9m distanta, teoretic daca o ridica la 1.45m ar trebui sa o impinga, o ajuta si caderea

Nu-ti trebuie decat un furtun mai lung, in rest se ocupa gravitatia.
Nu aspiri cu pompa decat in cazul in care recirculi apa din acvariu.
Primul peste de apa sarata pe care l-am luat de acolo a fost cumparat (magazinul din Vitan).
Asta a fost acum ceva ani de zile, de atunci n-am mai calcat pe acolo decat o data si in alte scopuri pisicesti, n-am mai pierdut vremea pe la raionul de acvaristica.
Am luat eu o data un damsel de la ei, m-a costat cat nu face. De trait, a trait mult si bine pana l-a rapit pisica.
ugarit5 wrote:Nasol...
Si de unde mai luati voi pesti de apa sarata???

Ai de ales, nu e musai sa mergi personal la magazin.

Aqua-Life - Baia Mare, Tropheus - Bucuresti, ReefCenter - Oradea, Coral Farm - Chiajna, Nevertebrate - Cluj Napoca, Echipamente acvarii - Branesti

Si daca esti curajos si te alearga banii, MaxiPet
image
Asta ar fi cel mai simplu, ii da cu scoci, coca si scuipat dulce si gata
image
Da-mi-l la telefon sa-l binecuvantez vreo 20 de minute ca-n Colentina
Liv wrote:Am uitat ceva - sint interesat de subiect deoarece ma tot scarpin prin buzunare de vreun an - cum sa faca sa dispara 1000de lei fara sa ii trec prin contabilitate. Pe vreme asta n-am chef sa dorm la usa. Si nici caine nu am sa imi tina de cald.

Iti trebuie un filtru? Te coafeaza un SunSun? Nu stiu ce model e, e maricel si ii trebuie doar o garnitura.
Nu costa nimic, e cado'
Mie nu-mi place smilie (plm, m-am inverzit de invidie, hua!)
dan.pavelescu wrote:Am exact acelasi model de filtru.
Nu a curs niciodata, merge ca fularul, fara probleme.

Poveste. Miercurea trecuta ma duc la cabinet, sa mai mesteresc una alta. Printre altele, observ ca filtrul mergea a bou, abia picura pe out.
In fine, il scot cu tot cu furtunuri si ma apuc sa-l curat. Am scos ectoplasma din el, l-am facut luna, am clatit mediile cum am putut in galetusa, l-am montat cu mare atentie, gandindu-ma la tine cat esti de neindemanatic
Il pun pe pozitie, schimb si furtunul de out (aveam un atomizor co2 inline, am trecut pe difuzor din sticla, deci am pus furtun dintr-o bucata), il vad ca merge, apoi haipa, m-am apucat de ale mele. Vine nevasta-mea dupa o ora sa imi spuna ca e balta in sala de asteptare. Ma duc, picura filtrul. Morti, raniti, mame.
Il desfac iar, curat cu un servetel garniturile, una alta, il montez inchizand clapetele invers de cum le-am inchis prima data, il pun pe pozitie, mergea tzatza. Dupa jumatate de ora, m-a trecut o presimtire prin chiloti si m-am dus sa ma uit la el.
Standul ud, picuri de apa pe carcasa filtrului. Mame, surori, matusi si iar morti. L-am pus sa functioneze intr-o galeata ca sa ma intorc joi si sa-l schimb (aveam un SunSun pe balcon). Nu m-am intors joi ci sambata. Galeata pe jumatate plina, am scapat de inundatie. Scot ala, mut mediile in SunSun, il bag la produs.. morti, nepoate, mame, bunici. Se prelingea lin si constant. Il sun pe Dan (hadul), imi aduce un spray cu vasilica, dau pe garnituri la Oase, il montez.. pic-pic-mame-raniti-etc.
Ba, si imi da prin izmene in ultima clipa: bag un servetel in santul ala de la capul pentru furtunuri. Astept cateva minute si il vad cum se imbiba de apa.. bag lanterna de la aifon si astept. FMM DE FURTUN VERDE SI IEFTIN DE LA HORNBACH! De la furtunul care nu se pupa bine cu stutul picura usooor, se strangea apa in capac sau dracu stie unde apoi picura pe canistra in jos, dand impresia ca pe la garnituri curge.

In speranta ca te ajuta cu ceva baiguielile de mai sus, incearca sa schimbi furtunurile si vezi daca mai curge. Si nu uita, o treaba buna se face cu multi morti, raniti, mame si plm din belsug.
Super tare!
Daca fara o tavita tot curge, inseamna ca a fost o intamplare ca nu a curs fara tavite.
Daca tu zici ca il asezi bine si ca i-ai schimbat garniturile si nu vezi nimic infundat, nu mai am idei.
Cheama un popa sa-i faci o slujba
Deci fara tavite nu curge, inseamna ca nu are rost sa mai chinui garniturile, filtrul e ok.
Renunta la o tavita si vezi daca merge asa.

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: