[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lucian
Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
Succes!
M-am abonat
La noi nu se poarta zicala ”cine nu e cu mine, e impotriva mea”
Daca pe cineva nu intereseaza un subiect il evita... Cine vrea sa spuna ceva, spune, isi da cu parerea... dar fara ”flame”.
Deci: liber la program
si... si...
Depinde mult de temperatura de culoare (cu cat este mai rece randamentul este mai mare), de IRC si de filtrele care acopera tubul - pentru a filtra spectrul de lumina pe care un neon o emite se utilizeaza fel de fel de straturi depuse pe tubul de sticla. Aceste straturi pe langa ca au un efect bun (lasa sa treaca doar spectrul dorit) au si un efect de reducere a randamentului tubului.
Eu as lua informatiile de pe ambalaje doar informative/ de curiozitate. Marketingul a ajuns asa de agresiv ca pana si cele mai mari firme pluseaza (vezi cazul Volkswagen) ca sa nu spune furt, pentru ca pana la urma asta este - este ca si cand la piata ti-ar spune ca iti vinde 2200 lumeni de rosii si cand colo sunt doar 1600
Va spun eu, primul filtru al usuletului calator este de 5 um
In functie de calitatea apei, numarul si tipul etapelor de filtrare si de debitul de trecere se alege si primul filtru. In general 5um este foarte bun in cam toate aplicatiile. De obicei dupa primul filtru urmeaza un filtru bloc de carbune care este de 1um dupa care ... ne dam doctorate
Silviu Man wrote:Nu stiam unde sa postez stirea care imi umple ziua de azi.
Si mi-am amintit ca am aici un loc'sor in care am adunat, usor-usor, aproape doi ani!

Am facut 50, dragilor!
CINCIZECI !

La Multi Ani si la mai multi ani alaturi de pasionatii de acvaristica!

Liv wrote:Ce pesimist esti.
Mai avem vreo 30 de ani de discutii.

Unii dintre noi au trecut de 16 ani de cand suntem "forumisti"
koala wrote:Plm, cum e aia cu "Omu' cand n-are ce face isi cauta de lucru?"

- bagabontii au crescut simtitor, asa ca se caca ca la Vadu Lat.
- sunt nevoit sa le fac curatenie saptamanala, cu aspirat si schimbat apa.
- azi m-a apucat pofta de munca si am demontat bateria de filtre, ca se facuse aproape un an de cand nu inlocuisem cartusele...
- dupa multa munca si nervi si mui si plm (cacaturile alea de recipiente nu s-au desfacut "de buna voie" ), am reusit sa o fac bucati-bucati.
- aveam rezervele necesare (bumbac si carbune), asa ca aici n-am avut probleme.
- am frecat cartusul de Sterasyl cu un burete d-ala de bucatarie (cu pasla aia aspra)... l-am facut "nou"!
- am montat furtunul de la dus si-am zis sa schimb niste apa la acvariu.
- evident ca unul dintre robinete era "pe inchis", asa ca presiunea apei mi-a SPART furtunul de dus si-a udat toata baia.

Acu' muncesc sa adun apa de pe pereti.
Tre' sa ma duc la Dedeman sa cumpar alt furtun "de dus"... nevasta rade manzeste, copila rade de-a dreptu' cu toata gura, iar soacra-mea se uita la mine ca la un retardat.
Plm, firu' vietii!

In pozele de mai jos aveti bateria de filtrare... cartuse noi, totu' "boboc".

Vaz ca-ti merge fitingaraia luata. Dupa un an, cat a stat la mine, ma gandeam ca i-a trecut termenul de garantie
Vezi ca aia cu furtunul de dus se poate repeta daca inchizi din greseala iesirea
Silviu Man wrote:
Artur wrote:Eu stau si ma intreb de ceva timp deja, ce mama masii cauta topicul asta la coltul incepatorului? ))

Pai ... aici s-a nascut si aici a crescut.
Daca credeti ca merita sa stea in alta parte, la "Jurnale" de pilda, il rugam pe Tata-Mare sa faca miscarea, nu-i asa?

Dorinta v-a fost indeplinita
Intre timp am ajuns la alt proiect. Inca mai rumeg dimensiunile 1400 sau 1500, adancimea de 600 sau 700 iar inaltimea de 500. Ma gandesc sa-l fac rimless deci trebuie sa ma gandesc la peste 15mm. daca tot nu am timp de facut macar sa fac planuri
rodoselada wrote:imi pare rau nu am vrut sa te necajesc eram doar o baba curioasa.

oricum trebuie sa pui niste poze cu bazinul, anul trecut ai luat substrat si de aici am intele ca s-a facut un reset si acum ar trebuii sa fie cam in plina forma

Anul trecut am luat substrat, am facut sump, inceput o noua lampa, facut overflow, etc. pentru noul bazin care nu a mai aparut...
rodoselada wrote:
Chiar ma gandeam cum iti functioneaza lampa, ai avut probleme de adaptatare a plantelor.

Nu ma necaji... Nu am mai facut nimic de pe la ultimele posturi de la topicul ala Nu am avut niciun pic de timp liber
Ce-ti mai place sa te balacesti
Deci bazinul nu este chiar asa de "tinerel", par alegele tineretii unui acvariu. Ai facut schimbari in luna care a precedat aparitia lor (schimbari de orice fel - plante, populatie, mod de hranire, iluminat, nutrienti)?
Daca poti scoate o planta fa-i o baie 10-15 secunde in apa cu spirt medicinal (eu puneam o sticla de 500ml intr-o galeata de apa) dupa care o speli bine in apa curenta (daca nu poti o planta poti sa faci un test pe o frunza). Vezi ce culoare are alga dupa cateva ore dupa ce o reintroduci in apa.
Cum este alga la pipait: moale-gelatinoasa sau aspra?
De cand ai dat drumul la bazin?
parca astept sa apara un dragon in zbor intre cele doua varfuri, din lumina
Frumos
Matur, sanatos si frumos.
atat timp cat se mentine valoarea pH-ului constanta, discutia referitoare la consumul de CO2 zi/noapte este inutila.
@Silviu - eu nu as reduce debitul filtrului... intr-adevar valurirea apei reduce "pierderea" de CO2, dar scade si cantitatea de oxigen din apa, nu mai vorbesc de afectarea ciclului azotului si toate complicatiile astea pentru o economie de 5 lei pe luna costul...
Porcu wrote:... sau invers .

Merge si invers, nu vezi ca nu pune apa in bazin

Frumos!
Doar DA!
Am vazut ca unii au mai inventat niste cartuse ceramice cu mai multe straturi, bla, bla = marketing = bani mai multi acelasi efect

Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
Go to: