| Message |
|
|
|
Foarte multi pui pe sticla acvariului. Cred ca voi avea curand acvariul plin de creveti.
|
 |
|
|
|
Au mai crescut. Au aproape 5mm.
|
 |
|
|
|
Mersi. Am observat ptr a doua oara un exoschelet cu oua in el.
|
 |
|
|
|
Am inceput deja de ieri sa aspir mai des farfuria si in jurul farfuriei, eventualele fragmente scapate din farfurie.
|
 |
|
|
|
Mersi de ajutor. M-am uitat pe net si am gasit detritus worms care par a fi ceea ce zici tu. Ai mei sunt ff mici. Doar cu lupa iti poti da seama ca se misca si nu-i pot prinde in poza. Sper sa fie totusi ceea ce zici ca sunt. Detritus la mine exista in farfuriuta de hranire. Probabil ar trebui sa curat resturile mai des. De obicei stau cateva zile, 2-5 pana le aspir si curat farfuria.
Am vazut si un pui de crevete, primul descoperit. Foarte mic, noroc ca se misca si are antene. Avand in vedere ca are o coloratie usor galbuie e usor de confundat cu un mic fragment de frunza ofilita.
|
 |
|
|
|
Pe geamul acvariului si buretele filtrului sunt de ceva timp un fel de viermisori albi de 1mm lungime si foarte foarte subtiri. Am crezut initiali ca sunt ceva reziduuri din sol dar am vazut ca misca.
Ce sunt? Sunt periculosi?
|
 |
|
|
|
Am citit ca timpul pana la eclozare depinde de temperatura. Teoretic ar trebui ca la mine puii sa apara dupa 4-5 saptamani.
|
 |
|
|
92fox wrote:
Dr Nano wrote:Cam cat mai dureaza pana cand gravidele vor descarca ouale? Nu am vazut inca oua.
Acum o saptamana am observat si eu doua femele cu oua. Dar mai avem de asteptat pentru puii, caci intradevar dureaza in jur de 4 - 5 saptamani pana apar puii.
Un lucru interesant observat la crevetii Amano este ca de fiecare data cand le dau mancare cu granulatie mai mica, fiecare isi i-a cate o bucatica si se retrage undeva pe o planta sa-si ia masa in liniste.

La ce temperatura?
Eu mine in perioada asta e la 24 de grade.
|
 |
|
|
|
Mai bine. Te va ajuta sa scapi de alge (lipsa hranei ptr pesti). Avand in vedere ca nu ai CO2 cred ca reducerea timpului de iluminare la 5h pe zi va ajuta foarte mult. Cei de la nevertebrate mi-au spus sa reduc lumina la 5h/zi si a mers la setup-ul precedent.
|
 |
|
|
|
Nu se mai vad ruinele. Cum zicea cineva mai sus anubias bonzai (& radacinile de anubias) ar putea sublinia conturul ruinelor.
|
 |
|
|
|
Cam cat mai dureaza pana cand gravidele vor descarca ouale? Nu am vazut inca oua.
|
 |
|
|
|
Asa arata acvariul, in ansamblu, dupa aproximativ 1 luna.
|
 |
|
|
|
Arata bine. Al tau are o culoare mai visinie. Ai mei sunt rosii. Poate facem niste schimburi cand vei avea pui si heat pack disponibil. Si eu voi comanda cu prima ocazie si cateva heat pack.
|
 |
|
|
92fox wrote:
Dr Nano wrote:Foarte utile graficele. Mersi fox92
Cu placere! Esti norocos sa poti gasi creveti la tine in oras la pet-shop. La noi in Constanta doar un pet shop are ceva insa sunt numai Low Grade Cherry.
Si la mine din cei 14 pe care ii am in acvariu toti au coloritul diferit. Azi am prins unul care intradevar arata "bloody mary"
Pai nu e transparent.
|
 |
|
|
|
Am mai cumparat 3 astazi. I-am ales in functie de coloratia burtii si a picioarelor.
|
 |
|
|
|
Pare mai mult Fire Red decat Sakura, al meu (cel din prim plan)
Foarte utile graficele. Mersi fox92
|
 |
|
|
|
Diferenta dintre Sakura si Bloody Mary
Sakura e cel din prim plan
|
 |
|
|
|
Al meu, cel cumparat acum, e clar Sakura. Are si picioarele rosii
|
 |
|
|
92fox wrote:
Dr Nano wrote:Au inceput sa apara ouale Bloody Mary.
Felicitarii ! Eu am de mai bine de o luna 14 bucati de Bloody Mary in acvariu si nici urma de icre a ei.....
Am facut azi prezenta si am 3 masculi si 7 femele. Majoritatea femelelor sunt purtatoare de oua. Ieri am cumparat un mascul de local fish store. Teoretic e RCS dar nu vad nicio diferenta. Coloratie completa si transparenta.
Poti incepe totusi prin a verifica daca ai nevoie de masculi sau femele. Gasesti aici pe scurt cum sa faci diferenta: https://www.youtube.com/watch?v=cpB0cBb_ML0
Lucru interesant, cum l-am scos din punga a si sarit pe o femela. Am crezut ca e crevete killer dar m-am documentat si asa se imperecheaza.
|
 |
|
|
|
Mancatorii de alge sunt buni daca ai probleme cu algele, restul cred ca vor agrava problema.
|
 |
|
|