| Message |
|
|
Najas guadalupensis pare sa fie 
|
 |
|
|
|
Nu am si eu bafta de o cioata asa... Eu pun saptamanal frunze si conuri de arin si in 3 zile se limpezeste. De ancistrus eu as zice nu, desi cresc destul de incet o sa ii ramana acvariul mic, mai repede melci. Din experienta proprie preferatii mei sunt melcii de substrat. In acvariile cu melci nu am avut niciodata planarii sau hydre, nu ramane mancare neconsumata si nici nu se inmultesc in exces (decat daca dai prea multa mancare).
|
 |
|
|
|
Ciudat ca nu a rezistat cryptocoryne. Eu o tin fara substrat fertil, nisip/pietris inert, fara fertilizare sau alte beneficii. In schimb am observat ca se topeste cand creste temperatura (pe la 28-30 grade se ingalbeneste). Cat despre apa taninoasa stiu ca betta o prefera asa. Acum depinde si estetic cat te deranjeaza.
|
 |
|
|
cirotariu wrote:Setupul pare ca s-a stabilizat. Cryptocorina, cum era de asteptat, fara lumina, fara substrat si bagata intr-un pietris cu granulatie 2-4, a sucombat, s-a ars, cum se mai zice. Am luat un alt filtru mai mic, tot Nubios, care arata ca in pozele de mai jos. Nu face valuri, e tip "cascada", sa zicem. Apa s/a limpezit, pistia de la "vecinu" (multumesc inca o data, Raul) pluteste nestingherita. Cioata face setup amazonian, dupa cum se vede in poze... Lui "Jack" ii place, se pare, aceasta viziune sumbra a biotopului sau. Intre timp insa am scos cioata si o mai fierb (inca de maxim 3 ori) apoi schimb apa 40% cu apa tratata si lasata 3 zile la declorinat. Apoi revin cu poze. Pana aici pare ok...? Intreb aici exclusiv "profesorii" in ale betanilor. Ma refer la filtru, biotop... Multumesc anticipat pentru eventualele pareri.
Cu placere, dar din ce vad in poze ai folosit Eichornia, era si niste pistia in punga, ceva mai mica si putin "paroasa" 
|
 |
|
|
Parerea mea ca poti sa faci din profilele de plase de tantari - le gaseti la dedeman, inclusiv elementele de imbinare la 90. Ca plasa as alege ceva cu ochuiri mai maricele, cea de tantari va estompa lumina (poate plasa de tencuiala textila). Sau daca vrei ceva " de firma" uite aici https://coralfarm.ro/amenajare-and-intretinere-acvarii/accesorii-acvaristica/plasa-acvariu-60-cm-net-cover-personalizabila-diy-red-sea/
|
 |
|
|
|
Cred ca mai degraba ar fi important sa gasesti cauza care ii face sa sara - fie se sperie de ceva fie parametrii apei nu sunt ok. Am avut si eu problema asta in trecut, banuiesc ca era stresul datorat imaginilor de la TV-ul aflat in apropiere, poate si zgomotul. Dupa relocarea acvariilor nu am mai avut nici un incident.
|
 |
|
|
 Mersi
|
 |
|
|
|
..
|
 |
|
|
|
.
|
 |
|
|
Update dupa 2 saptamani de concediu: din puii prinsi intre balarii au rezistat 5 fara hranire, dar au crescut destul de mult (probabil s-au mancat intre ei  ), cel mai mare are cam 1 cm. Par sa fie Nanostromus. Astazi mi-am facut in sfarsit timp si am dat restart la acvariul vechi, l-am populat cu niste endleri black bar (pe langa pestii existenti). In continuare caut ciclide si nu gasesc nicaieri. Urmatorul transport de la nevertebrate ajunge la jumatatea lui septembrie. In rest toate se dezvolta in parametrii.
|
 |
|
|
|
Cumpar 1-2 familii de endler black bar sau ofer la schimb diverse plante sau vietuitoare.
|
 |
|
|
|
Eu am scapat de Hydre cu Physa marmorata, am bagat 2-3 mai maricei de cam 1 cm si in cateva zile au disparut toate hydrele. Nu stiu daca functioneaza in toate acvariile (daca au de ales sa se hraneasca cu altceva posibil sa ignore hydrele), la mine era acvariu nepopulat, se facusera multe hydre pentru ca aveau infuzori la discretie sa manance.
|
 |
|
|
|
Bafta man, asteptam sa ne uimesti din nou!
|
 |
|
|
|
@ lampa chihiros
Eu o am de aprox 1 an, wrgb dimabila fara telecomanda. O tin la 3/5 putere pentru ca am plante mai nepretentioase (marsilea, bucephalandre, ferigi etc), majoritatea au ajuns emerse si le ardea la varfuri. In prima parte a perioadei de folosire cand bagam si carbon am tinut-o la 4/5, plantele cresteau f bine si mi-a facut o impresie buna. Momentan acvariul respectiv e neglijat, urmeaza restartul, s-a umplut de alge, dar nu cred ca are legatura cu lampa, mai degraba cu mentenanta. Singurul aspect care nu imi place este ca se incinge destul de tare.
|
 |
|
|
|
Da, am incercat sa il contactez, nu mi-a raspuns. Mai gasisem un crescator dar care momentan a terminat stocul. Cred ca singura varianta ramane sa comand la nevertebrate si sa astept pana importa.
|
 |
|
|
|
Frumos planul de atac. Baga mare!
|
 |
|
|
|
Pestii par sa fie Hemigrammus erythrozonus, 2 molly sau platty, 1 corydoras albino (probabil aeneus). Asa cum spun colegii " borcanul" respectiv nu este de loc potrivit pt ei. Ar fi bine daca reusesti sa ii muti intr-un acvariu clasic sau sa ii donezi. Cat despre recipientul respectiv il poti folosi la alte lucruri mai interesante (un wabi kusa de exemplu) populat eventual cu melci, poate creveti daca reusesti sa transformi teava din mijloc intr-un filtru burete.
|
 |
|
|
 mersi.
|
 |
|
|
|
...
|