| Message |
|
|
|
Sumpul l-am calculat cam la 70/ 45/30 pentru ca vreau neaparat sa integrez si cillerul in masa, vreau sa nu am decat masa si avariul, fara niciun fir pe exterior sau ceva furtune, ca a mica a mea e la varsta unde trage tot.
|
 |
|
|
|
Noul proiect incepe sa ia contur, probabil ca trebuie sa trec postarile pe acvarii medii si mari, ca dimensiunile par a fi 1000/500/500. Standul vreau sa-l fac din aluminiu cam pe forma asta:
Aveti ceva variante mai eficinete ,sau poate un stand gata construit!!!
Ce inaltine credeti ca e ok la stand ca de lungine suntcam decis???
|
 |
|
|
|
Ms, unde gasesc un tabel cu limitele minime si maxime ale fosfatului, el fiind marele meu adversar in acvaristica marina. Sper pe noul proiect sa scap de steesul po4.
|
 |
|
|
|
Ms, pentru sfaturi, si eu incerc varianta de 1 m din aceleasi considerente, dar spatiul nu ma ajuta. Acum sunt in negocieri cu nevasta ptr cel de 1 m.
In alta ordine de idei azi am primit Hanna pgosphorus url si daca valoarea la prima testare era 0, la a doua era 7. Am gasit un tabel pe aqua life dara inca nu stiu exact daca e ok ce valori am eu la posfor. Cat trebuie sa fie valoarea maxima pe hana ca sa nu mi fac griji.
Ms anticipat.
|
 |
|
|
|
De asta am si postat, incerc sa fac proiectul cu cat mai putine greseli. Incerc sa adaptez totul la experienta voastra si la problemele pe care le-a intampinat eu cu bazinul meu. El merge bine, dar vorba unui amic orice besina borcanul asta o simte!!!!
|
 |
|
|
|
Azi m-am hotarat sa-mi dau acvariul cu discusi si o sa-l dezvolt pe cel cu apa marina. Sunt inca confuz la dimensiuni si la ce volum de apa ar fi cel mai eficint si mai mulat pe posibilitatile mele finaciare.
O varianta de de 1000/500/500 iar a doua e de 800/600/500 plus stand si sump.
Ce varianta-mi recomandat si de unde pot gasi standul de aluminiu la dimensiunile astea.
|
 |
|
|
|
Dupa cum scriu in titlu, vand acvariu complet:
Acvariu 180 l
filtrare cu Tetratec 700
incalzitor eheim 200w
Vand la pachet absolut tot ca tine de acvariu, doar schimbi locatia si ai absolut tot la dispotitie, si am strins cate ceva in anii astia de acvaristica!!
Vreau sa-l dau deoarece renunt la acvariu dulce si raman doar cu marinul, fiica de cateva luni atenteaza deja la el!!!
Pentru cei interesati trimit orice detalii pe PM
|
 |
|
|
|
Ms baieti!!!
|
 |
|
|
|
Fac rau daca scot matrixul si-l clatesc cu apa de osmoza ,ca si ala pare incarcat cu aceeasi mazga, sau tot ca pina acum sa-l clatesc in apa ce o scot din acvariu ?
|
 |
|
|
|
Va salut,
Am nevoie de putin ajutor, nu stiu din ce motiv s-a deciclat marinul meu, am crezut ca e de la mancarea congelata, de la artemia ,scotand pe skimer o mazga rosiatica,dar nu le mai dau si e la fel. Toate acareturile mi-s pline de ea ,vad ca se depune si pe geam si nu sti cum sa scap de ea. Singura schimbare in ultimul timp e ca am schimbat phosguardul cu rowaphos. Apa e laptoasa,schimburile de apa le fac saptamanal ,10%.
|
 |
|
|
|
Salut, frumoas inceputul, se pare ca tu faci parte din acvaristii care au rabdare, ca ai mare nevoie de ea la inceput. Zi-mi te rog cat ai dat pe lampile alea doua ,si de unde le-ai luat ?! MS si spor la treaba !
|
 |
|
|
|
Stelutele, pleaca azi spre proprietari precum si 3 paguri. Sper sa ajunga cu bine si sa le fie cald.!!!
|
 |
|
|
|
Mai am un gobby de dat la schimb ca eu nu mai am nisip in acvariu si cam someaza saracul prin bazin. Daca e interesat cineva de el sa-mi dea un pm
Se hraneste ,nu are nicio problema, faza cu nisipul e singura problema a lui.
|
 |
|
|
|
Scot la Schimb pe alte vietati de prin acvariile voastre cateva vietati aduse de mine din Grecia
Am de dat :-2 stele de mare- SERPENT STAR- cam 20 cm diametru
-2 anemone SNAKELOKS
-3-5 PHAGURI
Nu le vand ci doresc ceva schimburi macar acum cat ne mai ajuta vremea si le putem transporta.
|
 |
|
|
|
Salutare,
Din lipsa de spatiu din sump si acaraterule destul de multe aseara m-am suparat si am decompartimentat interiorul sumpului.
Mai are cineva sumpul fara compartimente ca la mine era foarte greu de curatat in el si de umblat.
Am skimerul un filtru cu debit reglabil si o sa dau drumu saptamana asta la reactorul de Rowaphos. Am renuntant la biopeelet.
|
 |
|
|
|
am un reactor unde acum am ceva biopellet, dar cred ca renunt la biopellet si o sa pun in el rowapos, ca pina acum mergeam cu phos guardul in saculet. La ce perioade se schimba rowaphos-ul ca nu stiu deloc detalii despre el ?
|
 |
|
|
|
Va salut,
De ceva timp nu am mai postat din lipsa de timp dar azi doresc sa va intreb pe cei care le folosesc : care dintre phosguard sau rowaphos credeti ca e mai eficient. Eu am folosit phos guard pina acum dar se gaeseste din ce in ce mai greu si eu vreu in cantitate mai mare. As incerca si rowaphos.
Acvariul meu acum arata cam asa acum nici fantastic dar nici de aruncat!!!
|
 |
|
|
|
Va salut, am achizitionat un chiller Haileea ce nu are partea de fitinguri si unde pot gasi chestia asta la care am atasat o poza?
|
 |
|
|
|
Ce pret are chillerul hailea?
|
 |
|
|
|
Da, eu zic ca ptr inceput pina incepe sa functioneze sa fi pus jumatate din ce zice producatorul. Mie la inceput mi-a facut apa laptoasa si nu stiam de la ce, eram cat pe ce sa renunt definitiv la biopelet. Dar acum functioneaza bine.
|
 |
|
|