[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
S-ar putea sa mananc bors, dar tin minte ca e posibil ca guppy sa isi schimbe sexul, cand sunt tinuti in grupuri de acelasi sex.
Adica femelele pot dezvolta gonopodiu, iar masculii sa se transforme in femele (sterile)
Pentru Valisneria si Parvula/Accicularis faceam un "gard" in sol. Din ce aveam, de regula fasii de plastic/komatex, ce se nimerea. Le separam solul in functie de locul unde vroiam sa creasca sau sa nu se extinda.
Nu stiu pe ce criterii le alegi, pentru ca ce ai enumerat sunt chestii diferite.

hobby bonalit e un sol decorativ
af natural substrate e un substrat care se activeaza biologic si se pune sub sol
dennerle quartz asa cum ii spune si numele, e un pietris inert din cuart.

Vrei sa experimentezi sau vrei sa ai plante? In caz ca alegi varianta 2, ia tropica soil sau dennerle scaper's soil.
Sunt sute pe piata, nu exista "cel mai bun" ci cel care ti se potriveste in functie de necesitati.
Te gandesti ce vrei sa faci, ce doresti de la substrat si il alegi.
DraCoNi wrote:Nu vreau pe interior, sincer mie imi place mult fara, dar am inteles ca ar fi mai ok pt pesti sa fie spatele acvariului acoperit, nu inteleg de ce, dar daca asa e bine, asa fac.
Nu ma vomplic acum pe interior pentru ca vreau sa ma apuc de acvariul nou, pe asta vreau sa l fac cu tot ce trebuie, substrat fertil etc.

Am zis sa fac o schimbare si sa bag spraybar ul sub apa, imi puteti spune daca acest nivel de valurire al apei ar trebui sa oxigeneze suficient va rog?
https://plici.ro/image/Jhk

E mai frumos cu background in spate decat sa vezi peretele, firele de curent, furtune, etc.
Da, valurirea pare a fi ok
Nu am avut asa ceva
Aratam imaginea de ansamblu..
Lampa e o bijuterie, cadou de la Rodo: https://shop.giesemann.de/201740000-en

Lava Soil.. cand a aparut, am avut orgasme multiple, semana foarte tare cu preferatul meu, Volcanit.
Loturile noi arata ca niste resturi nedorite de spartura vulcanica
Bine ca am apucat sa cumpar suficient cand a aparut. Asta e dovada ca orice minune tine 3 zile.
Nu stiu daca se macina, eu n-am observat asta in acvariu, dar e posibil.
Ca cam asa se vede:

sala asteptare
image

cabinet 1
image
Multam fain
CO2 nu mai bag.
Asta sa fie? Are si conectorii potriviti (16/22)
https://iazuri-acvarii.ro/prefiltru-sun-sun-hw-603a.html
Am si eu pompa de curenti, momentan o tin orientata in sus, sa sparg biofilmul (saptamana asta ar trebui sa primesc surface skimmer-ul, asa ca pot orienta pompa sa impinga jegul catre sorb. Singura problema e ca sorbul se colmateaza extraordinar de repede si ma scoate din minti.
Dozatorul a functionat ireprosabil, din momentul montarii pana la desfiintare. Singura problema a fost cu depunerile de la fertilizant (cred ca de la macro, cel care contine saruri), dar dupa ce am curatat furtunul a fost ok (asta e o problema care nu mai tine de marca dozatorului).
Acum ca am facut loc in dulapior, probabil ca o sa iau si eu un prefiltru extern. Ceva recomandari?
Eu nu vreau sa startez acvariul, vreau sa dizolv dejectiile pe care nu le pot aspira.
A folosit cineva Seachem Pristine?

Pristine™ uses bio-augmentation, a non-chemical and natural method, to improve water quality. It provides bacteria that break down excess food, waste and detritus in freshwater and marine systems. It will also reduce excess nutrients (e.g. ammonia, nitrates, and nitrites) that may fuel the growth of nuisance and disease-causing organisms. Pristine™ increases water clarity and promotes overall better health for the aquatic environment.

In instructiuni zice asa:

"Se foloseste in capacel (5 ml) la fiecare 40l de apa. Pentru intretinere de 1 capacel la fiecare 80l de apa."

Ok.. 5ml la 40 litri. O singura data? Zilnic, timp de x saptamani? Nu se specifica. Stie cineva? Eventual cineva din sectoarele 2,3,4,5 sau 6??????
Nu stiu cat ajuta sarea la gris.
Pune verde de malachit (sera costapur) si ridica usor temperatura apei.
Risti o usoara deciclare, dar nu e un capat de lume.
Plm, miercuri am facut 2 ore pana la cabinet, mama lui de itb..
Am curatat filtrul de 3 ori, am curatat furtune, tevile de in si out.. degeaba, filtrul avea debit anemic.
Pana la urma mi-a venit inspiratia si am eliminat (singurul) burete din filtru. Minune! Ma fut in ei de bureti, de acum inainte o sa folosesc doar matrix si siporax, ca #sarakii.
Normal ca acvariul era deciclat si pilaf, asa ca plm, am dat fuga la Hornbach si am luat un flacon de tetra aquasafe, unul de aquastart si un jbl filter start, pe care le-am folosit in totalitate, sa fie pe belsug si barosaneala.
Ma oftic ca tot aspir solul si in continuare e plin de rahatei, in 4 vizite la acvariu luna asta am schimbat apa in proportie de 600%
Am fost si azi, am aspirat iar, schimbat 50% apa, curatat, smotruit, am elimitat si sistemul de dozare (am zis ca il fac ca pe vremea lui ceasca), am adaugat niste pietris rio xingu, am pus 3 echinodorusi anemici, si cam atat.

image
Exista hranitoare speciale pentru hrana congelata (Gourmet Defroster)
alinutz80 wrote:Recomand din inima Bucur Gabos. Este foarte profi. Si e din Bucuresti.

Confirm. Am avut si eu niste lucrari facute de Gabos, super profi, nota 10+
Samy wrote:Poate aflam ce isi doreste si il rasplatim cumva daca ne adunam mai multi

Io nu-i dau nimic la fraer, sa munceasca daca vrea ceva
Samy wrote:Aici doresc sa pun din acvariul mare guppy si mai ceva ( inca nu stii ce),iar cel Mare tot cu ajutorul domnului Rodo il voi face din nou sper sa bucur cativa ochi .

Niste Otocinclus Affinis ar merge.

Rodo ne ajuta pe toti din umbra, si eu ii sunt dator vandut

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: