| Message |
|
|
Hai sa fiu eu circotasa sefa ca de obicei.  Mie imi place chiar asa cum este dupa 5-6 zile. Felicitari!  :-)
|
 |
|
|
ashavodaz wrote:
ps. va rog sa nu imi spuneti ca un acvariu in contact direct cu lumina nu e bun , ca apar alge, etc etc etc. cred ca nu e problema la asemenea dimensiuni, pentru ca lejer pot goli intreg acvariu, curata foarte bine, shi pe urma pusa apa din acvariul meu cel mare 
Pentru chestia asta, zau de nu ai merita sa fi banat. Esti de citva timp pe forum, daca nu ai inteles chiar nimic din ce se tot discuta aici despre ciclarea unui acvariu, e problema ta. Si nu inteleg de ce ne tot bati la cap cu idiotenii de genul acesta. Scoate linistit pestii la fiecare schimb de apa, muta-i, fa-le ce vrei. Si cu asta punct.
Daca ai cumva intentia sa-mi raspunzi, in secunda urmatoare :redcard: forever.
|
 |
|
|
MARELE ALB wrote:
Poate un cutit infipt in git  ....... daca nu, macar un cirnat afumat sau o slanina :paperbag: .......
Esti sinistru de-a binelea.  Gasesti tu ceva mai vesel si mai optimist, daca vrei musai sa iti schimbi avatarul. Un clopotel, ceva... :sic: Ei, cum "suna"?... :bverded: :brosu:
|
 |
|
|
vyrussu wrote:In Cluj la cateva magazine de animale am vazut o specie de pesti la care ii zice Rechinul Pitic. Imi puteti careva spune numele stiintific, pentru a afla mai multe despre acest peste?
Este un articol si pe forum - Pangasius hypophthalmus.
|
 |
|
|
|
Daca este hidropizie, atunci poti folosi Sera bactopur direct. Asta cu conditia ca boala sa nu fie foarte avansata.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
alix wrote:O SA INCERC SA EVIT.....SI...ORICUM NICIODATA NU MI-AU PLACUT AMENINTARILE.......SI POATE CA NICI MACAR NU AI AVUT MOTIV...NU CREZI? 
1.Nu era o amenintare, era o atentionare.
2.Nu mai scrie cu majuscule.
3. Nu, nu cred. Inainte sa fi pus intrebarea, puteai sa cauti pe site.
4. Nu suntem help on-line la dispozitia nimanui.
5. Nu astept replica si iti multumesc daca ai inteles si de ce.
|
 |
|
|
alix wrote:CORY UL MEU S-A INGRASAT EXAGERAT. SA FIE O FEMELA GATA SA DEPUNA?
CAM LA CE INTERVALE DEPUNE ?

De ce tipi asa? Prea multi nervi...ia vezi sa nu te coste treaba asta.
Despre pestii din genul Corydoras.
Mai bine te informai mai intii, ca aveai de unde!!!!!! Mai postezi si aiurea.... Si te rog sa nu mai deschizi mai multe posturi cu acelasi subiect.
Mutat de Dolly
|
 |
|
|
sonyk wrote:e sticla prea subtire?exista un risc foarte mare sa crape cu zgarieturile alea?
Deci rezista?
Daca ai vazut ca are sticla zgiriata si acesta, de l-ai mai luat? Mai e si subtire pe deasupra si te poti trezi cu o "surpriza" cind ti-e lumea mai draga.
|
 |
|
|
|
Eu am propus sa nu inchidem acest topic. Acum insa, cu voia dumneavoastra, tot eu propun inchiderea lui. Este mai elegant asa. Parerea mea.
|
 |
|
|
sonyk wrote:eu am luat o planta din obor iar la radacina avea o bucata de plumb,bucata aia de plumb o tine la fund!sa inteleg ca trebuia sa scoat plumbu?
Ce fel de planta e? Daca este Elodeea - asta e planta de suprafata si nu trebuie sa stea "la fund". E drept ca merge si plantata, dar pt pui o poti folosi ca planta de suprafata fara probleme.
PS Cind mai cumperi plante sau pesti, intreaba si denumirea lor. Daca se poate, cea stiintifica. Atunci se va gasi cineva sa te indrume care sunt cerintele lor. 
|
 |
|
|
sonyk wrote:am inteles ironia.......
Nu era nici o ironie.  MA a vrut doar sa te sfatuiasca, pentru a nu avea surprize neplacute. Nu cred ca ti-ar place sa ai o planta ca cele mentionate de MA si sa vezi ca nu ii merge absolut deloc. Mai bine e sa stii de la inceput cum stau lucrurile, corect?
Sa stii ca multi isi doresc acvarii ca cele ale lui Amano, de exemplu, acvarii care in mare parte sunt doar de expozitie si sunt facute sa reziste doar citeva zile. Ia-o incetisor, mai citeste si dupa ce vei capata si tu putina experienta ai sa ai un bazin asa cum iti doresti.
Si inca ceva - nu mai fi atit de susceptibil, ca oamenii de aici vor doar sa ajute, nimic altceva. Nu avem nici un interes sa facem rau nimanui. 
|
 |
|
|
sonyk wrote:vreau si eu gazon in apa.unde se gaseste acea planta?cum se numeste?
Pai nu vazusi? Ca doar s-a mentionat mai sus - lilaeopsis sau Micranthemum sau Hemianthus micranthemoides . Problema e ca se gasesc cam greu pe piata. Poate faci rost de la cineva care sta in Constanta.
|
 |
|
|
Ia priviti aici un articol cu adevarat interesant. Merita studiat. 
|
 |
|
|
MARELE ALB wrote:Sper ca va este clar unde e originea cutremurului    ?
Preaslavitu', incomensurabilu' faraon, atoatestapinitoru' l-a poruncit  , profund suparat pe unii din supusii sai care nu se conformeaza regulilor forumului  sau refuza sa-si faca acvarii lungi de 130 cm    .
Da' restul cu ce ti-am gresit, Stapine?  Eu una eram in plina sedinta la serviciu si mi s-a taiat fraza bruc...  Despre pesti nu stiu nimic, dar presupun ca s-au comportat ce de obicei, ca prea erau vioi si infometati cind am ajuns eu acasa. 
|
 |
|
|
Am citit cu ceva timp in urma un artcol pe net destul de interesant. Era vorba depre cineva care avea un acvariu ce parea relativ "bine intretinut". Si intr-o zi, primeste o vizita de la un prieten, acvarist si el. Acesta ii admira bazinul, dar ii atrage atentia ca pe fundul bazinului se acumulase foarte multa mizerie si il intreaba cind si cum face schimburile de apa. Persoana in cauza face ochii mari si ii raspunde ca nu a facut in in 5 luni - de cind avea acvariul - nici un schimb de apa si ca doar completeaza ce se evapora.
A doua zi, se apuca si scoate toata apa din acvariu si o inlocuieste. Dezastru...
Am scris asta pentru a scoate in evidenta cit de importante sunt schimburile de apa, facute regulat, nici prea mult, nici prea putin si mai ales nu toata apa odata sau facute la "n" luni de zile...
Cit despre mincare, nu pot sa cred ca nu gasesti si altceva in afara de tubi uscati...Da-le si fulgi, da-le si spirulina tablete - pe aceasta o gasesti in mod sigur la un plafar sau la o farmacie.
Si daca pentru moment nu dispui de Aquatan, pune in acvariu citeva picaturi de albastru de metil cind le schimbi apa - e un dezinfectant foarte bun. 
|
 |
|
|
manyaku wrote:.Altceva nu mai comentez ca mentalitatea mea de 18 ani nu se compara cu a dumneavoastra...iar replicile mele pot fi considerate "nepotrivite".  ..
Bine faci. 
|
 |
|
|
cubu_b wrote:salut,
nu contest decizia ta ... dar ...
nu cred ca ar trebui sa o iei ca o injuratura... la urma urmei SUNT puii lui ... la ei s-a referit.
best regards.
Pacat ca nu te-ai putut abtine. Asemenea comportamente nu mai sunt acceptate pe acest forum.
:ycard: Asta e in loc de "bun venit".
Best regards.
|
 |
|
|
sonyk wrote:ce pui mei sa fac cu ei?
Se pare ca ti-a scapat Regulamentul forumului, ca sa nu mai zic ca nu citesti nimic din ce s-a scris pe aici.
"Respectati userii acestui forum si folositi un limbaj civilizat"
Inca o "perla" ca asta si ne parasesti urgent. Si fara nici un alt avertisment.
|
 |
|
|
Allen_g30 wrote:dolly, am observat ca acele cubulete (de fapt niste trunchiuri de piramida) se dizolva doar atat cat e nevoie...
Este vorba cumva de Nutrafin? Pe eticheta scrie ca "imbunatateste culoarea si purifica apa" si, intr-adevar, scade aciditatea apei.
|
 |
|
|