Message |
|
Salutare,
Se pun la vanzare urmatorii corali:
1. Montipora verde - 70
2. Montipora verde - 20
3. Montipora albastra - 100
4. Montipora albastra - 50
5. Montipora albastra - 30
6. Montipora rosie - 100
7. Montipora rosie - 40
8. Montipora rosie - 30
9. Montipora rosie 2buc - 30
10. Milka - 100
11. Caulastera - 80
12. Zoohantus - 30
13. Zoohantus - asta e bucata mare, daca sunt doritori ma apuc sa o sparg.
Toti corali sunt lipiti cu reefbond de pietre.
Prefer ridicare/predare personala in Bucuresti.
Nu am mai trimis in tara pana acum, si nu prea am in ce sa le ambalez, sa ajunga in conditii bune.
Pentru predare sunt disponibil azi, maine - toata ziua, daca nu incepand cu marti dupa ora 18.
Mihai - 0722516072
Multumesc.
|
 |
|
S-a rezolvat. 
|
 |
|
Salutare,
Pt stabilirea dimensiunilor cutiei exterioare pt "fasole", mai intai trebuie sa te hotarasti ce fitinguri vrei sa folosesti (filet sau lipire) daca sunt cu filet, mai intai le cumperi si dupa aia vezi ce dimensiune iti trebuie (H, L, l). Gandeste-te ca trebuie sa infiletezi niste T-uri, coturi, care ocupa spatiu.
Ceva de genu trebuie sa iti iasa:
Daca faci "fasole" iti trebuiesc 3 module ca in imaginea de mai sus.
Daca vrei sa pui si recircularea pe acolo, mai trebuie inca o gaura.
In total 4 gauri in fundul cutiei.
Totul depinde si de dimensiunile fitingurilor.
Ceea ce vezi mai sus sunt luate de la Romstal, si pt a le monta si umbla la ele a fost nevoie de o cutie cu dimensiunile: 50(L)x11(l)x15(h) cm.
Avantajul la "fasole", este foarte silentios, poti sa il reglezi cum vrei, poti interveni ulterior la cate o teava daca ai probleme.
PS: Iti mai trebuiesc si 2 robineti.
Sper ca informatiile sa iti fie de folos.
|
 |
|
Nu se mai deschid asa de mult polipii, stau inchisi, nu stiu de ce?
Schimbara s-a produs cand am schimbat satea si am inceput sa dozez NPX. Schimbarea nu a fost vizibila din prima zi, asa ca nu stiu care dintre factori a influentat asta.
Am schimbat sarea, sa vad ce se intampla in continuare.
Si am recurs la varianta cea mai simpla, sa ii mut, o sa incerc cu cate unul sa vad cum evolueaza.
Per total sunt multumit de bazin, cu toate ca sunt majoritatea moi in el, nu ma deranjeaza.
|
 |
|
Salutare,
Un mic update.
Cam asa arata bazinul mare.
Cea mai nou si mai interesant eveniment este ca mi s-a divizat anemona mediteraneeana.
Pt SPS a trebuit sa fac un bazin de carantina 30L, nu mai vor sa mearga in cel mare.
Scuzati algele de pe geamuri (incerc sa bag cat mai putin mana prin ele, iar cu buretele merge da nu prea, tot mai bine e manual).
Multumesc.
|
 |
|
Salut,
Iata pretul la sticla, pt acvariul meu, preturile sunt din august 2012. (la firma mai sus mentionata) - sa iti faci o idee de buget.
Pt silicon, daca nu esti meserias in a lipi acvariu, foloseste siliconul negru.
La siliconul transparent sunt vizibile toate greselile de lipire (bule, etc).
Sebi iti poate confirma treaba asta - l-a lipit de 3 pri.
|
 |
|
Se poate inchide.
Multumesc.
|
 |
|
Salutare,
De ce nu pui tu pompa in configuratia actuala, dupa acel gratar in partea de jos, e aceeasi chestie, ca tot de acolo tragea apa.
|
 |
|
Salutare.
La creveti peppermint, trebuie sa mai cumparam un modul de GPS nano, sa ii putem localiza. 
|
 |
|
|
 |
|
Multumesc.
Nu e flavescens, e un Orangeshoulder Tang (Acanthurus olivaceous) .
Am incercat sa fie cat mai multa armonie intre ei.
Daca inainte cand hepatusu statea si el in anemona langa clovni, acum are si el tovarasi de joaca.
|
 |
|
Salutare,
In weekendul asta daca nu aveti ce face va recomand Mihai Reef TV:
http://mihaitza.dyndns.org
User: demo
Password: demo
|
 |
|
Salutare,
Tavi - nu e nimic, vorbim dupa ce rezolvi problemele.
Gata si cea pt Koala - versiunea pt bazinul mare.
Daca vrei sa o instalam pe asta da un tarr, ai nr tel intr-un pm.
|
 |
|
Salutare,
Pt ca nu mai sunt contagios, am iesit pe afara si am mai luat cele ce mai trebuiesc.
M-am apucat de mesterit.
Pana acum am terminat-o pe a lui Tavi, inceput si la Koala.
Cam asa arata ce a iesit, pentru Tavi.
|
 |
|
Salutre,
Au venit pachetul de 10 senzori.
Ce am mai luat, si ce mai aveam pe acasa:
Partea proasta e ca m-am pricopsit cu o Varicela, sunt "arestat la domiciliu".
O sa ma apuc de mesterit automatizarile.
|
 |
|
ma abonez eu la una
o poti aduce maine la intalnire
|
 |
|
Eu unul voi fi prezent.
Sa stabilim ora. - ramane 10:30 - 11:00
|
 |
|
teguna - Arduino Mega 2560 - 224 ron
Ebay - 57.10
e cam mare diferenta
|
 |
|
koala wrote:- Ma uit la acest topic si ma minunez... nu inteleg nici 30% din cele discutate  , dar imi place sa vad ca avem si noi oameni care se pricep  .
- Daca se apuca vreunul sa faca asa ceva, eu m-as abona la o dracie din asta... imi trebuie doar pentru aprins/stins lumina + completat apa de osmoza + comandat ventilatoarele de evaporare atunci cand temperatura creste peste un anumit nivel.
Pai deja ne-am bagat.
Proiectul Lucian este aproape gata.
Al meu este in curs de desfasurare, azi mi-a venit shieldul pentru lcd, pompele.
|
 |
|
Salutare,
Poti folosi orice lcd, chiar si ala de 16x2, totul depinde implementarea de COD.
Daca esti un bun programator nu va fi nici o problema, daca nu esti, atunci iei ca atare codul ce l-au facut altii.
|
 |
|