[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Fujito
Forum Index » Profile for Fujito » Messages posted by Fujito
sorin_arad wrote:Acvariu are 180 de litri si ii pe colt...pesti am asa:3 leeri, 5 rasbora, 3 neoni, 2 coridoras, 3 xipho, 2 hoplo, 2 gibiceps, 2 gyrinocheilus si ceva pui de guppy rataciti prin acvariu . Mai am 2 creveti, 2 melci pomacea galbeni si 2 melci negri mari...cam atat
Daca ti se pare ceva in neregula te rog sa imi zici...
Oricum melci nui pot elimina asa usor...cand ajung la o marime suspecta ii scot ca sa nu mai apuce sa depuna alte oua

inereguli nu sunt mai deloc sa-ti traiasca ;)
Daul la schimb pompa aer Resun AC-9602 2 iesiri , buton de reglare presiune aer . pe Pesti (ex: gurami albastri , moly , Colisa ) , Plante (cu frunze late si rosii nu le prea le am cu numele ) astept oferte ;)
sorin_arad wrote:Pai vreau sai scot pe toti...dar tot apar...de prin nisip cred ca ies...da ii rezolv eu incet incet

din curiozitate ce pesti mai ai in acvariu si de cati litri este ;)

P.S. : poti pastra cativa melci (mananca algele de pe geam) sau poti scapa de ei toti deoarece ai gibiceps (face luna tot) ;)
dogibeer84 wrote:Update foto:
Am adaugat in coltul stang Rotala wallichii si am mai mutat si un fir de Blyxa. Tin sa ii multumesc lui Sergiu aka RSV pentru Wallichii. ;;bj
image

ce planta este aceeia pe care ai folosit-o pe post de gazon ?
alber wrote:Neritina natalensis. Asta e melcul tau

Neritina natalensis sunt mai rezistenti ca cei galbeni ? la mine cei galbeni nu au rezistat (cika din cauza lipsei de calciu din apa) ;)
sorin_arad wrote:Fujito - te referi cumva la ceva de genu?http://www.drpez.org/albums/Gyraulus-acronicus-fotos/aag.highlight.jpg - ca dinastia am destui...zilnic scot din acvariu si astia chiar au treaba cu plantele si se inmultesc exagerat de repede...

da fratioare exact dastia sunt niste mici paraziti daca nu ii raresti
sorin_arad wrote:
Neritina natalensis. Asta e melcul tau

Alber scuza-ma ca te contrazic dar am cautat pe google poze cu neritina natalensis si nu seamana deloc cu ce am eu...sincer miar fi placut sa ai dreptate ca sunt chiar frumosi si deosebiti... a mei au talpa neagra si altfel cochilia...

da cochilia este turtita in parti nu cred ca este ce a postat Alber dar trebuie rariti ca altfel iti devoreaza plantele ;)
alber wrote:Nu se inmultesc in captivitate. Uite si un articol, aici la noi pe forum.
Inca odata rog un admin sa unesca acest post cu anteriorul..
Multumesc si nu mai fac

frate eu sa fiu sincer nu mai scapam de ei (poate ii confund dar aratau aproape sau exact la fel cu cei care iam avut eu)

P.S. hint : plantele + acesti melci = plante
sorin_arad wrote:Am cumparat 2 de la un petshop cu 6 lei bucata...nus melci comuni si maro ca la aia nu le stiu numaru ...tot apar si io tot ii raresc...
Poza de mai sus nu te ajuta?

am specificat mai sus ca se inmulteste foarte spre exagerat de repede . Am avut si eu si iam adunat pe toti intr-un borcan momentan nu mai am ;)
sorin_arad wrote:Multumesc mult ca m-ati lamurit cu gibicepsu...cu melcu ma poate ajuta cineva?
Sa scoti acel coral repede pe langa ca durizeaza apa nu da bine deloc intr'un acvariu cu apa dulce

Si pe mine ma enerveaza coralu ala...oricum nui adevarat si nu cred ca afecteaza calitatea apei...

nici mie nu mi sa parut real dar am zis sa nu zic vreo prostie apropo cate exemplare de melci dinaia ai ? de unde ii ai ?
alexthe1 wrote::bgalben: Am fost mai rapid ! )

Da intradevar cand am vrut sa raspund nu era ce ai scris tu oricum ma bucur ca e activ forumul
sorin_arad wrote:Aproximativ in cm cat creste?

20 - 25 de cm ;)
sorin_arad wrote:
Melcul poate fi o "neritina" (poza e destul de neclara): http://shell.kwansei.ac.jp/%7Eshell/pic_book/img27/r002606.jpg seamana cu vreunul ?

Nu seamana cu niciunul ...
melcul din cate stiu se inmulteste foarte repede
pestele este un gibiceps (un pleco dar cu piele de leopard )

Nu ii melc din ala comun maro...ii mai mare si are altfel cochilia...
Cam cat creste gibicepsu asta?

creste cat un Pleco (eu le spun Plecomani )
sorin_arad wrote:Salutare tuturor!!!
1.Mi-am luat saptamana trecuta 2 melci negri de la petshop dar nu stiu ce specie sunt...poate ma ajutati voi...
[img]http://img211.imageshack.us/img211/6699/pic012.th.jpg" alt="image" />[/img]
2.Cand am cumparat pestele asta mi s-a spus ca ii ancistrus...dar nu stiu de ce am senzatia ca am luat tapa ...
[img]http://img211.imageshack.us/img211/1219/pic003y.th.jpg" alt="image" />[/img]

melcul din cate stiu se inmulteste foarte repede
pestele este un gibiceps (un pleco dar cu piele de leopard )
adriancalotescu wrote:Scuze Gabi, intai trebuia: Bine ai venit!!!!

multumesc pentru urate , cu pietrisu am ramas masca (alti avand rosu sau albastru) verde am ales cu gandul la natura . Am considerat luand ca exemplu ca acele albe se murdaresc , se depun alge , pe cele verzi nu se observa .

P.S. ce plante imi recomandati , binenteles sa fie mai usor de intretinut si la un pret mai accesibil ;) multumesc anticipat astept raspunsuri
vampirex wrote:
chrissy wrote:...timp in care pestisorii mei au fost hraniti dimineata si seara de catre iubitul meu...

Nu vreau sa-l acuz pe prietenul tau, dar nu cumva i-a facut el o "inmormantare" pestisorului tau ? Eu stiu .. o fi murit si ca sa nu suferi tu l-a "ingropat" el ???
(glumesc)

da sar putea sa fie adevarat doar sa nu te mai intristezi mai tare ;)
Felicitari sa-ti traiasca ;)
am 4 guppy (2 masculi frumosi si 2 femele) ii dau la schimbi pe plante in Pitesti ;)
alexthe1 wrote:Pai pui un autocolant negru sau albastru

O sa mai plantez acvariul si nu o sa se prea mai observe colantul , astept in continuare sfaturi si pareri . Sunt curios daca e cineva aici din Pitesti (lasati mesaj )
alexthe1 wrote:Trei sfaturi am :
1. Scoate autocolantul ala cu flori :redcard:
2. Pune un pietris de culoare mai naturala
3. Corydoras sunt pesti de card

PS:Guramy se fac mari daca nu sunt pitici! (stiu ca suna aiurea :-) )

In legatura cu colantul de pe spatele acvariului , eu consider ca arata mai bine decat peretele alb si firele de la incalzitor , pompa aer , capac
Cu pietrisul am ales verde cu gandul sa para mai natural
Corydoras sunt intradevar pesti de card dar in nr mare tulbura apa deoarece sunt pesti foarte activi ;)

Forum Index » Profile for Fujito » Messages posted by Fujito
Go to: