Message |
|
|
 |
|
De acord cu @narcis in privinta nitratului, probabil ca @samy se refera la azotul organic.
Nici eu nu as creste cantitatea de azot deocamdata. As continua cu schema de fertilizare aleasa si as observa plantele pentru simptome specifice carentei de nutrienti(azot in cazul nostru).
|
 |
|
Incepe distractia...
|
 |
|
Cum mai merge treaba?
|
 |
|
Lucian L wrote:Asa vroiam, dar a fost cu peripetii transportul. Desi au fost ambalati bine cu heat pack si polistiren au murit jumatate din ei. Mi-a parut rau de cei care nu au ajuns in viata.
Amano sunt okay de tinut in acvariu open top? Deocamdata in primele zile de cand au sosit am pus capacul decupat doar in dreptul prinderii lampii si a furtunelor de la filtru. M-am gandit sa-i las sa se acomodeze asa si sa nu aiba loc sa sara. Dar pe viitor as vrea sa il scot pentru ca arata mai bine acvariul fara capac.
Nu ar trebui sa ai probleme cu oto si amano daca nu ai capac. Dar nu stiu care e parerea pisicii. O sa vezi tu...
Cat despre pierderi , ia-le ca un fel de selectie naturala. Este normal sa se intample asa atunci cand intermediarul nu tine pestii in carantina. Este un drum lung pana ajung la tine si multe lucruri neprevazute se pot intampla.
|
 |
|
Cam la asa ceva m-am gandit  .
Bine, in nici un caz la capsuni, dar sper sa-ti reuseasca experimentul.
In principiu, indiferent de plantele pe care le folosesti sistemul este eficient in eliminarea nitratilor daca observi o crestere masiva a plantelor. Deaceea se prefera plante cu crestere rapida.
|
 |
|
Nu stiu daca as fi incercat sa-l repar cu apa inca in el. Dupa mintea mea l-as fi detensionat complet si l-as fi tinut strans cu menghine("clamps") pana cand s-ar fi intarot siliconul.
|
 |
|
Nu cunosc acvariile Juwel si nici nu prea imi dau seama din poza unde e intaritura, dar de obicei acvariile de peste 1m lungime au o intaritura (cel putin) la mijlocul ramelor de plastic. Altfel fetele acvariului se curbeaza.
Ca exemplu eu am acvariu de 1.20 m a carui intaritura s-a rupt. Ca rezultat diferenta dintre latimea acvariului la mijloc si cea de la colturi este cam de 1cm cand acvariul e aproape plin. Il am asa de foarte mult timp dar nu sfatuiesc pe nimeni sa incerce asta( eu il am in garaj, nu mi-e frica de ceva apa pe jos). Daca acvariul a fost siliconat cum trebuie si sticla este decalitate ar trebui sa reziste pana faci eventualele reparatii.
|
 |
|
La varsta lor eu i-as heani de 6 ori pe zi(in nici un caz sub 4). O sa ai ceva de munca
|
 |
|
Frumosi, dar daca ar fi fost dupa capul meu i-as mai fi tinut vreo juma de an intr-un acbariu steril sa mai creasca.
|
 |
|
narcis wrote:Mda, lipsa nutrientilor. Ai marit cantitatea de lumina iar ele nu au ce manca.
+1.
Daca ai posibilitatea eu as creste doar cantitatea de potasiu, vezi ce se intampla. Din pacate testele de potasiu nu prea se gasesc ori sunt foarte scumpe, asa ca efectele dozarii suplimentare de K se vad la ochi, observand plantele.
|
 |
|
Samy wrote:
Esti sigur ca ai destui nutrienti?
+1
|
 |
|
EverSad wrote:
Intrebare: Plantele astea, consuma NO2... (nu raman flamande`/ se diminueaza, Nitrobacter? )
Faci tu ce faci si incerci sa deschizi cutia Pandorei. Exista dezbateri "incinse" daca plantele consuma azot si sub forma de nitriti. La naiba chiar si amoniacul/amoniul este pus la indoiala.
|
 |
|
Bafta! Arata bine,un start up promitator!
|
 |
|
Ai caini sau pisici in casa? Daca da ti-as recomanda sa citesti despre toxicitatea unor plante si efectele pe care le au in cazul in care cainii sau pisicile se dau la frunze.
Eu am avut pothos, dar de cand am luat si o pisica am renuntat. Acum ca pestii au fost mutati in garaj, probabil in curand voi reintroduce niste pothos. Poate voi folosi si niste bile de argila(de alea ca ale tristului, daca tot le am) sa vad ce iese.
|
 |
|
Arata bine! Ascute foarfecele ca in curand trebuie sa le folosesti!
LE: tabelul cu CO2 nu e eronat. Este folosit in mod gresit! Daca as fi curios de cat CO2 este in apa cred ca as folosi metoda cu fenolftaleina si titrare cu solutie de NaOH. Cred ca Hanna are un kit la un pret cat de cat rezonabil.
|
 |
|
Ma tem ca am fost inteles gresit in ceea ce am afirmat. Mai incerc odata  :
1. Am spus ca pH scazut nu se datoreaza DOAR aditiei de CO2. In afara de CO2 si kH sunt si alti factori care influenteaza pH-ul. Din acest motiv eram curios cam cat CO2 injectezi(cantitatea de bule) ,si daca faci pauza noaptea.
2. Exista o modalitate sigur gresita de a citi tabelul CO2-kH -pH. Avand in vedere ceam spus la pct(1), daca faci o singura citire de kh si pH si cauti valoarea CO2 corespunzatoare in tabel vei obtine un rezultat complet eronat. Cazul particular cu valorile postate de samy sunt o dovada clara. Deoarece ai vietuitoare care inca traiesc, sub nici o forma nu injectezi 247 ppm CO2. Eu zic ca injectezi destul de mult astfel incat sa-ti afecteze intr-o mica masura vietuitoarele ,dar in nici un caz ceea ce citesti din tabel.
Cei de la 2hr aquarist au un articol foarte bun in aceasta privinta.
3. Sub nici o forma nu sugerez ca ai facut ceva gresit si mai ales nu sugerez sa faci o schimbare sau sa faci vreun experiment pentru a ne comunica cat CO2 injectezi. Ai muncit destul pentru a aduce acvariul la un echilibru si esti multumit de cum merge. Nu trebuiesa iti modifici rutina doar pentru a da un raspuns la intrebarile mele.
Mult succes in continuare, astept cu nerabdare savadcum evolueaza.
|
 |
|
|
 |
|
Banuiesc ca pH scazut nu se datoreaza numai prezentei CO2, caci altfel toate vietuitoarele ar fi pe spate.
De aici vine si intrebarea: cam cat CO2 bagi?(bule/sec). Deasemenea ai incercat sa calculezi cati ppm(mg/l)CO2 ai?
|
 |
|
Mie mi se pare ceva ciudat: puncte albe care dispar relativ rapid de la aprinderea luminii. Daca ar fi doar puncte albe(statice) as putea zice oua de neritine. Dar asa, habar nu am ce ar putea fi. Melci albi ar putea fi ivory snails dar aia nu-s mici. Poate nu sunt melci ceea ce vezi tu.
Poti sa pui niste poze/video?
|
 |
|