[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alexnbv
Forum Index » Profile for alexnbv » Messages posted by alexnbv

Deschid acest topic in speranta ca ma voi lamuri 100% de felul in care sa folosesc produsele pentru fertilizare de la JBL:

- Ferropol
- Ferropol24.

Producatorul recomanda urmatoarea dozare:
- Ferropol, 5 ml la 20 l de apa saptamanal sau in urma controlului continutului de fertilizant.
- Ferropol 24, in completarea lui Ferropol cu o picatura pe zi la 50 l de apa.

1. Nu prea inteleg care este metoda prin care pot face controlul continutului de fertilizant.(primul lucru care imi vine in cap ar fi testul de Fe - dar nu sunt sigur).

2. Din cate am citit este recomandat ca fertilizarea cu ferroppol sa fie facuta zilnic pentru a nu creste brusc continutul de fier, impartind doza pe care o adaugam saptamanal la 7, adaugata zilnic.

Cam astea ar fi informatiile pe care la stiu despre aceasta schema de fertilizare. Rog pe cei mai experimentati sa vina cu completari sau corecturi la ceea ce am scris mai sus...as vrea sa stiu cum este cel mai bine sa folosesc schema de fertilizare pentru ca plantele sa se dezvolte fara probleme.
De 5 zile functioneaza sistemul de CO2. Am plecat de la un PH initial de 7.8 si un KH de 7.

Dupa 4 zile am adus PH-ul la 6.6 si as vrea sa il mentin aici, avand in vedere realtia KH-PH-CO2, cred ca este ok asa(teoretic este cam mult CO2). Ma gandesc sa nu fac vreo prostie si sa-l scad prea mult, din acest motiv am ales sa raman la valoarea asta.

Am observat ca la suprafata apei se formeaza mai multe grupuri de bule...este normal? De ce au aparut?
Am manual de utilizare...l-am pus in functiune dar nu eram convins ca totul este ok, si din acest motiv m-am gandit sa intreb aici persoanele care au acest model.
Daca are cineva acest model sunt foarte curios sa vad niste pareri legate de functionalitatea lui. ;)
Bine ai venit...frumoasa prezentare ;)
am sa folosesc ata din bumbac....cu privire la celalalte aspecte sa inteleg ca totul este ok..ma refer la firele de moss si la anubias
Salutare,

In acvariul meu exista 2 mopani. Unul este cu java moss iar celalalt este simplu.
Ma gandeam sa tai din firele lungi ale mossului de pe primul mopan si sa le prind pe celalalt + un Anubias.

Nu sunt prea sigur cum se face acest lucru...din cate am vazut se taie firele de moss si se prind cu ata de mopan.

Acelasi procedeu cred ca se foloseste si pentru Anubias, doar ca acesta trebuie prins si cu radacina.

Va rog sa-mi spuneti daca este corect ceea ce am scris mai sus, si sa ma completati sau corectati daca am gresit.

Multumesc.
Acvariul este ciclat?
Bun vent, este de apreciat ca te-ai gandit sa citesti acest forum, avand in vedere cate greseli ai facut la primul tau acvariu.

Mult succes si sa "apa cristal"!!
Cory se fac destul de mari...si ma gandesc ca nu se vor simtii bine 35 de pesti intr-un acvariu de 126 de litri.
Desi am citit toate articolele despre popularea acvariului, totusi cred ca am gresit un pic....in acvariul meu de 123 litri brut am pus 29 neoni si 2 cory.

Credeti ca este prea mult? Ar trebui sa renunt la o parte din ei?
Ma puteti sfatui cum sa-l fac sa functioneze corect?
Revin cu o intrebare legata de PH-controller.

Ieri am pus in functiune instalatia de CO2, dar nu am prea inteles cum setez valorile intre care vreau sa ramana PH-ul.

Imi poate explica cineva cum sa fac setarile pentru butoanele Hi-A si LO-A. pentru PH-controllerul din imagine:
image
Pentru plante CO2 este binevenit oricand
Aceeasi nedumerire am avut-o si eu la testul de KH al celor de la JBL.

....la mine scria sa pun cate o picatura pana apa isi schimba culoarea din albastru in galben - orange.

La final rezultatul era = cate picaturi am numarat=KH apei - cel putin eu asa am inteles si cred ca asa este si in cazul tau.

Daca nu am dreptate va rog sa ma corectati...
Bine ai venit...mult succes in continuare si "apa cristal"
Daca as avea 2 sau 3 exemple...m-as putea orienta...dar asa habar nu am!

M-am gandit la JBL, care ar fi produsele ce formeaza schema completa de fertilizare?
fipilica wrote:In principiu majoritatea plantelor o duc foarte bine la un ph de 6.5, cu mentiunea ca trebuie sa le asiguri o lumina si fertilizare corespunzatoare

La volumul brut de 126 litri al bazinului, iluminarea o pot aduce pana la 0.7W/litru, momentan fiind la 0.5W/litru. Cat despre fertilizare as vrea sa folosesc o schema completa, dar nu stiu exact ce produse trebuie sa cumpar. Poate ma ajutati cu un exemplu de schema completa(eu folosesc momentan JBL Ferropol si JBL Ferrotabs).
ketamina wrote:rolul ph-controlului este sa-ti mentinta constant o setare care tu o alegi (ex: 6,6)

Dupa ce criterii aleg aceasta valoare?
Val wrote:Daca totusi vrei tabelul, ca pana la urma e bun daca ai pH controller, ca sa retii valoarea optima pentru acvariul tau si sa poti regla controller-ul, vezi ca undeva acolo, spre sfarsitul discutiei, am dat si o formula pentru Excel si poti avea propriul tau tabel cu ce intervale si valori vrei tu.

Interesant acel topic....din cate am dedus de acolo, pot afla concentratia de CO2 din apa in fct de PH si KH.
PH-ul practic este variabil in functie de cantitatea de CO2 introdusa.
....dar tot nu imi dau seama cum sa incep....

Forum Index » Profile for alexnbv » Messages posted by alexnbv
Go to: