[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: andras
Forum Index » Profile for andras » Messages posted by andras
Crush te rog si eu sa nu mergi mai departe, nu merita. Daca ai numai o singura si mica fisura undeva sa scape UV-ul, te poti nenorocii, n-ai cum sa observi. Vad ca te pricepi la technica si ai incredere in sine, dar din pacate toti gresim.

Daca descrii algele cu care te confrunti, poate reusim sa te ajutam. :-)
Nici nu astepta sa se termine. Precis le-ai introdus cu plantele. Dar sa nu-ti fie frica, pe langa putinul rau, fac mult bine.
Mediul de provenienta la zebre si neoni difera, dar nu asa de mult sa nu poata convietui impreuna.
N-am experienta proprie cu Beta, aici nu ma bag.
Ce volum (eventual dimensiuni) va avea acvariul?
Imi place ideea. Inca odata

Sa stii ca e interesant sa te uiti la pesti in timp ce mananci. Iti trece tot stressul. Cred ca in Bucuresti va prieste un astfel de peisaj.

Glumind putin singura problema ar fi ca eu ca peste as fi foarte pofticios :-). Daca ati manca un tort de exemplu, sau o pizza, as da cu capul de "pereti" (sticla).
Stiam eu ca romanul s-a nascut inventator
Macropodus opercularis (paradise fish) e cam artagos.

@Zebre, neoni, scalari, ancistrus?
1. Fara zebre ar merge combinatia. Sunt pesti foarte iuti, in miscare continua, ii enerveaza pe scalari. Daca lungimea acvariului este de peste 1m, atunci fiecare is alege locul (first scalarul) si asa ar merge. Conditia in acest caz: sa ai o singura pereche de scalari.
2. Scalari trebuie crescuti de mici impreuna cu neoni, altfel le percep ca harna.
3. Intr-un acvariu sa nu fie doua perechi de scalari (se bat continuu). Sau ti o pereche, sau daca volumul permite 5-8 buc. Pt un scalar ai nevoie de 25-35l apa, depinzand de tipul scalariului (unele-s mai mici altele mai mari ca statura)

Ti-as propune o combinatie>

o pereche de scalari
7-10 neoni
1 ancistrus
pt un acvariu min. 120l

sau
un banc de Barbus tetrazona
cu un ancistrus sau vreo 5 cory

Aici gasesti ceva tabele de compatibilitate.

Succes
Ar mai incape ceva plante acolo. E pacat sa ai sol fertil si asa de putine plante.
adriancalotescu wrote:... dar o sa mai studiez problema cu strangulatul furtunului.

Ai grija cu stangulatul, sa nu chiar o bomba de drojdie. Referitor la bule, cel mai important este sa fie ceva stabil, sa nu fie fluctuatii. Da e bine sa fie o bula pe secunda, dar depinde si de dispersie. Daca nu e bine dizolvat, pot sa fie si 10 bule.
Acvariul tau nu este inca ciclat si multa mancare> de aici mirosul. Scimburi de apa mai dese.
Scoate anubiasurile din substrai fiindca se putrezesc. Rizomul (partea plantei din care ies frunzele si radacinile) trebuie tinut deasupra substratului.
De obicei anubiasurile se prind de pietre si lemne decorative cu nylon de pescuit pana ce se prind singuri de aceste obiecte cu ajutorul radacinilor.
andras wrote:Ar fi bine si un substrat, JBL Aqua Basis plus nu-i prea scump si merita sa pui. Poti sa reti apa intr-un recipient, sa lasi filtrul sa functiuneza in recipientul asta, si poti sa pui substratul. Asterne pietrisul peste acest substat. Cand pui apa inapoi poti sa pui o coala de hartie peste substrat sa nu-l spele.

Mai poti sa incerci floredepot de la Sera.
Cam astea se gasesc la noi. La urbanpets trebuie sa aduca Dupla in curand, e scump dar merita. Referitor la modul de folosire s-a scris mult, cauta cu search, precis gasesti.
Scuza-ma, am citit postul tau la sectiunea "Characidae" si atunci mi-am dat seama ca nu "alarga" ci "se alearga"
Se mai intampa, dar sa fie asa de perseverenti inca n-am vazut (sau auzit)
Atunci s-ar putea sa ai ceva nociv in apa.
In 3-4 zile ar trebui sa se acomodeze in mare.
Daca zici alergatul este asa intens, s-ar putea sa ai ceva in apa, metale sau de la decor... n-ai pietris colorat? Schimba din apa 3o%.

Daca nu esti in aproprierea acvariului tot asa de intens alarga?
Donez 9 zebre mature de 1,5 ani, 3 rosii 6 albastre.
Eu n-as pune intaritori, as incerca prima data fara, si daca face burta (ceea ce nu prea cred) as pune ulterior.
Nu este un comportament chiar normal al neoni, dar cred ca e din cauza stresului, precis ca-i priviti des impreuna cu fetita, si pesti vad miscarea di fata acvariului. O sa se acomodeze ei. :-)
Te-ai grabit putin, ai grija sa schimbi apa mai des din trei in trei zile fara sa provoci prea mult stres.
Tind sa cred ca nu acvariul.
Poti sa dublezi sticla de 6m pt intaritori dar s-o taie precis la aceasi latime si ai grija sa umli bine rosturile dinspre interior, intre sticlele lipite, fiindca cu timpul se aduna murdarie, alege si se innegreste.
Pana la urma nu stiu care sunt dimensiunile acvariului tau, cum te-ai decis (poate n-am fost prea atent), fiindca daca ai ramas la 200l si n-ai inaltime prea mare (max 50cm) si sticla este de caliate, s-ar putea sa nu-ti trebuieasca intaritori.
Totusi daca vrei sa pui sticla deasupra, l-ai putea face din sticla de 6mm.
Daca ramai la inaltime si volum mai mare, ar fi bine intaritorul de 10mm, numai sa ai grija cum il taie fiindca daca n-au echipamentul necesar s-ar putea sa ai surprize, a nu-ti iasa taietura de 90 de grade (ma refer la sectiunea in grosime) si astfel sa fie dificil de lipit de laterale.

Nu ti-am inteles ultima intrebare, acvariul vrei sa-l faci din sticla de 6mm dubla sau intaritoarele?

Forum Index » Profile for andras » Messages posted by andras
Go to: