| Message |
|
|
Multumesc si tie iti urez noroc, azi dimineata am numarat 4 pui :X au inceput sa prinda curaj si erau pe langa mop.. Sera Micro se numeste mancarea, le dau dimineata si seara, ca pe ziua sunt la munca. Sper sa cresca micutii  ...
|
 |
|
|
Guyyyyys :X, ma uitam azi prin:
Si am vazut un puisooooor :X, am fost atat de emotionat ca sunt "tatic". Nu am stat sa mai trag de mop, nu am vrut sa stresez mai mult.
Am cumparat mai demult mancare micro de la tetra, nush cum se numeste, are tot ce trebuie pt cresterea puilor in ea.
Acum astept cu nerabare sa se faca mai marisori sa ii pot baga in acvariu :X. Uhuuuuuuu
Nu prea imi place sa deschid 100 de topicuri, unul si sigur.
Am citit pe forum-ul respectiv un topic in care intreba un tip care este cea mai eficienta metoda pt inmultire, iar un altul (experimentat sau crescator) a facut un grafic. Eu am folosit metoda unde este P8 pentru ca nu aveam moss atat de mult, substrat din quartz natural (pietris) 4mm cu mop (100% acrylic, culoare verde, cu ajutorul unei carti am infasurat pe lungul ei de 100 de ori si dupa am prins un mijloc, iar in celalalt mijloc am taiat si a iesit mopul, l-am fiert de 2-3 ori ca sa iasa mizeria etc)
Aveti mai jos detaliile si rezultatele omuletului, eu inca sunt la inceput  , o sa mai incerc si mai spune ca in vasele din plastic a obtinut un numar mai mare de pui decat in acvarii, nu stie explicatia.
"
Explanations:
Tank (all are about 25 liters):
Ax - Aquarium number x
Px - plastic container number x
Bottom (type of substrate on the bottom of the tanks):
sand - fine sand
fine - fine gravel (about 2-3 mm diameter), 100% quartz
old fine - my old fine gravel (about 2-3 mm diameter), mixture of various rocks, raises pH and GH slightly
coarse - coarse gravel (6-8 mm diameter), 100% quartz
Substrate (type of spawning substrate):
moss - java moss, covering almost whole bottom
mop - mop of acrylic wool, 150 "circles", length about 20 cm
males, females - pretty obvious, letters A, B and C denote different sources of fish
fries - number of fries counted"
|
 |
|
|
|
Pai am citit pe un forum din afara despre ei, le-am facut un mop, le-am pus substrat scortos, forum-ul respectiv este numai despre aceste minunatii. Avantajul la mop este ca este des, multe fire, multe locuri pe unde sa cada icrele dupa ce este fecundat. Am cumparat un vas din plastic de 8L, cum spunea acolo pe forum etc.. I-am tinut 1 saptamana in vas, mascul femela si dupa 1 sapt i-am scos, acum astept sa vad daca iese ceva. Daca nu iese nimic, dau vina pe temperatura ridicata, peste 25 grade. Oricum treaba cu racirea apei ramane in picioare, este chestie de viitor si nu cred ca strica.
|
 |
|
|
Hello, revin cu poze.
si
Acum sunt in teste cu noua lampa, cea mai lata:
Daca da rezultate bune la ce plante am pe acolo, urmeaza sa ma ocup de gazon.
Acum am o problemuta, Microrasbora Galaxy se inmultesc la apa destul de rece, sub 25 de grade, eventual un 20 de grade ar fi super pentru ei.
Eu in acvariu am undeva la 26+, e vara  (, ceea ce nu e chiar ok pt ei, ma gandeam asa, am niste fan-uri de la un server, destul de mari, sa le pun in jurul unitatii externe de la filtru, 3 bucati, dupa daca da roade vad cum le programez.
Mai am optiunea asta, care mi se pare mai frumoasa ca e cu multe chestii si pare "profi" , dati copy paste si vedeti ce spun. Cu un controler de temp, pompa de apa, cand ajunge la 20 sa se opreasca etc..
https://www.aliexpress.com/item/DIY-kits-Thermoelectric-Peltier-Refrigeration-Cooling-System-Water-cooling-fan-2pcs-TEC1-12706-Coolers/32726378674.html?ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_5_10152_10065_10151_10068_10171_10084_10083_10080_10082_10081_10110_10136_10137_519_10111_10060_10112_10113_10155_10062_10114_437_10154_10056_10055_10054_10182_10059_303_100031_10099_10078_10079_10103_10073_10102_10096_10123_10189_10052_10053_10142_10107_142_10050_10051-10152,searchweb201603_13,ppcSwitch_5&btsid=06559109-57e9-483d-8a69-1612f1ec2115&algo_expid=153340bd-b91d-44ed-8eda-89219e6d288d-2&algo_pvid=153340bd-b91d-44ed-8eda-89219e6d288d " target="_blank" rel="nofollow"> https://www.aliexpress.com/item/DIY-kits-Thermoelectric-Peltier-Refrigeration-Cooling-System-Water-cooling-fan-2pcs-TEC1-12706-Coolers/32726378674.html?ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_5_10152_10065_10151_10068_10171_10084_10083_10080_10082_10081_10110_10136_10137_519_10111_10060_10112_10113_10155_10062_10114_437_10154_10056_10055_10054_10182_10059_303_100031_10099_10078_10079_10103_10073_10102_10096_10123_10189_10052_10053_10142_10107_142_10050_10051-10152,searchweb201603_13,ppcSwitch_5&btsid=06559109-57e9-483d-8a69-1612f1ec2115&algo_expid=153340bd-b91d-44ed-8eda-89219e6d288d-2&algo_pvid=153340bd-b91d-44ed-8eda-89219e6d288d
Am gasit in tara doar modulul Peltier, blocul de apa care este cel mai important nu am gasit  , decat pe amazon, nu livreaza in Ro, la chinez astept 2 luni, trece vara.
Restul pompa apa, furtune, fan-uri si radiatoare am. Daca aveti alta idee mai ok, rog sa ajutati.
Multumesc si o seara frumoasa,
|
 |
|
|
Oxigenarea apei se face prin simpla valuire a ei, Hong-on-ul o sa scoata apa si o sa valureasca, deci o sa ai oxigen, renunta la pesti, eu numarul ala de 11 pesti il aveam intr-un acvariu de 60L in trecut. Clorul iese in 24 de ore si pus in vase cu gura larga, nu inteleg de ce lasi apa 7 zile, sa se imputa?  . 30% din calculele mele matematice este 6L  si nu 4L la schimbul de apa. Ma repet, prea multi pesti, multa mizerie  = pesti morti, fa schimburi mai dese de apa si poate nu o sa iti mai moara.
|
 |
|
|
Salut, filtrul ala poti sa scapi de el, doar circula apa, nimic mai multe, incearca sa iti cumperi un filtru hang-on si sa il umplii cu siporax, e 7 lei saculetul. Ai o "supa" minunata, stiai ca neonilor le trebuie minim 5L de apa? asta inseamna 4 neoni, ai citit cerintele pestilor inainte sa ii bagi in acvariu? Parerea mea este ca este multa mizerie, nu are cine sa filtreze si iti mor. Imagineaza-ti ca stai tu cu inca 11 prieteni, va intelegeti bine (dar aparent va intelegeti toti bine , nu va luptati , nu va bateti pe mancare , etc), intr-un wc public  , cat o sa rezistati?... Mai scapa de pesti si cumpara un filtru Hang-on mai scade temperatura, este vara, schimba susbstratul ca e cam mare, tine mizeria in el si nu o poti aspira cum trebuie, nu ai zis nimic de mentananta. Spor
|
 |
|
|
Cum adica " sunt bune dar nu se aplica peste tot?". Acvariul este bine, apa este cristal, filtrul isi face treaba, numai am pic de alga de aprox 1 luna, am niste frunze verzi si frumoase la anubias, pana la urma o fac din placere, referitor la "incercari peste incercari:  , mi s-ar parea plictisitor sa am un acvariu la care nu am ce sa fac  . Si nu poti compara 20L cu 100L, se destabilizeaza f repede cel de 20L de aceea e mai greu cu ele. Intre timp am achizitionat inca o lampa Smart Leddy Plant de 6w, o sa revin cu poze. Pestisorii o duc foarte bine, dimineata le dau fulgi seara le dau tubifex congelat, zburda cu bucatelele in gura, sunt foarte comici.
|
 |
|
|
Filtru de tigara  infipt in furtun, iti scoate bule de face ceata in acvariu  . Trebuie sa il infigi bine in furtun. Asta daca iti place DIY. De ce nu incerci bomba cu bicarbonat? Pe mine la nano de 20L ma tine cam 1 luna bomba. Este mai sigura ca cea cu drojdie, nu ai pericol de "boom" se intretine singura pana se duce zeama cu sarea de lamaie, si se mentine presiunea. Salut,
|
 |
|
|
Nu inteleg de ce nu ti-ai cumparat filtru HangOn. Avea si skimmer surface, ocupa loc in afara acvariului in spate, in acvariu era doar in-ul. Te-ai complicat tare cu acel imens EHEIM, daca nu ne asculti deloc si faci cum te taie capul. Se vede f urat  , parerea mea. Cum Doamana e gravida odata, o sa fie gravida si a doua, sunt guppy, astia fac pui dupa pui, ce o sa faci cu ei? Lasa natura sa isi vada de treaba, care ramane bine care nu, nu, fara maternitate. Crezi ca mie mi-a facut placere odata sa curat tot acvariul de 60L la 3 dimineata cand am venit din oras? Curatat substrat, decor tot, erau toti pestii cu gurile pe afara, numai tin minte exact cauza! Asta ca tot vorbesti ca e prea mare bataie de cap  . Daca esti in hobby-ul asta, fii pana la capat  si cum trebuie. Salut
|
 |
|
|
|
Pai sa incep cu plantele. Daca ar fi mers totul ok, mai aveam blyxa japonica, dar s-a topit, eleocharis (care e planta ez) nu creste deloc. Acum se chinuie sa traiasca monte carlo, parvula si mossul, anubiasul nu are treaba.
- Lumina si sigur de aici e problema, 6W LED 8500K, 490lm, acvariu 20L, lumina a fost 8-10 ore pe zi si fertilizam, insa daca nu cresteau plantele, si-au facut de cap algele si am micsorat la 6 ore si am oprit fertilizarea.
am incercat sa aduc la viata plantele actuale, fara sa cumpar altele si oricum daca astea nu merg, de ce ar merge altele?
- CO2 1 bula la 2 sec non-stop (bomba bicarbonat).
- Fertilizarea era cu linia masterline micro si macro plus easy carbo, acum numai fertilizez ca nu am ce. Fertilizarea era zilnica - 0.6ml sau cat era doza pentru 20L, am calculat atent tot.
- Filtru EHEIM aqua compact 60 plin cu bile eheim 1 kg (daca dai mai in spatele postului, o sa vezi evolutia acvariului).
- ma gandesc sa mai cumpar o lampa smart leddy plant de la aquael tot de 6w (la fel ca asta cu care vine setul) si asa o sa am 980 lm si poate o sa fie ok.
|
 |
|
|
Hello guys, am scapat de alga aia, am cumparat solutie anti alga de la jbl, in 2 zile am scapat de ea, cu schimburi de apa etc.
Sunt foarte happy, am o apa curata si plante curate. Acum ca am scule, o sa am grija si de anubias.
Acum sa traiasca chinezul
Cam lunga asteptarea 1 luna jumatate, dar si 6$ si nu 70 de lei.
Dar nu cred ca se merita, plus stat la coada la posta.
Acum, vreau sa schimb substratul. Acum am Aquabasic JBL cu nisip negru. Nu sunt deloc multumit de evolutia plantelor.
Incerc sa dau vina pe lampa, are doar 6w, nici un 1w pe litru nu am. Ziceti sa iau o inca o lampa sau sa umblu la substrat?
Ce substrat sa imi iau, sa fie cat mai ok, "plant soil proscape jbl"? Am bomba CO2, cam 1 bula la 3 sec, am oprit fertilizarea ca degeaba o faceam, plantele nu se miscau.
Daca de abia creste mossul, clar nu am lumina sau ceva..
Help me nitel, mersi
|
 |
|
|
Sa opresti fertilizarea  nu are cine sa consume fertilizantul si de aici, bacteriile isi fac treaba de a manca si se inmultesc si iti albesc apa, daca gresesc sa fiu corectat. Nu ai zis nimic de plante, de lumina, o poza etc.
|
 |
|
|
|
Nimeni nimic?
|
 |
|
|
Oameni buni, pestii sunt sanatosi, asta e tot ce ma intereseaza.
Am inceput sa bag CO2, bomba bicarbonat, 1 bula la ~3 sec.
Multumesc colegilor Dan Pavelescu si Elven.
M-am oprit sa fertilizez de aprox 2-3 sapt, ca nu prea aveam ce sa fertilizez  , dar acum vad ca isi da drumul montecarlo de la CO2
Am adaugat niste RCS, 3 asassini, ca sa ma scape de melcii de substrat (numai am nici unul :X).
Mancare le dau f putina, ca sunt foarte mici pestisorii.
Acum va rog sa ma ajutati cum scapde asta, in afara de cules:
Am inteles ca e vorba de amoniac, nu este consumat cum trebuie si provine de la faptul ca acvariul nu este ciclat.
Cu toate ca il am de 2-3 luni, toata curatenia o fac in apa lui, aspirat substrat, sters geamuri etc.... Schimburi de apa 1 pe sapt, 30%, credeti ca e rar?
Vreau sa scap de mizeria aia de alga, imi acopera riccia sau ce e aia sa perleze cum trebuie  .
Astept pareri.
Mersi,
|
 |
|
|
|
1. schimba substratul ala, cu unul negru de preferat (unde ai vazut tu culorile alea in natura?)
2. Sacul ala minisiporax trebuie sa stea in filtru, nu afara, daca crezi ca poti sa il bagi in filtru existent bine, daca nu, cumparati un filtru hang-on, in care poti baga material filtrant.
3. Ca sa numai chinuiesti betta-ul si ceilalti pesti, ii donez, ori ii duci la cineva care ar fi dispus sa ii tina pana iti iei acvariu mai mare.
4. Cum a zis si colegul, cati bani ai? numai un filtru extern decent costa 300+ RON, asta daca vrei acvariu mai mare, daca ramai la asta de acum, un filtru hang-on, umplut cu siporax ar fi ok, dar nu indeajuns.
5. Mai bine vorbesti aici decat cu aia de la petshop.
6. Cand ti-ai facut bugetul, atunci mai vorbim.
|
 |
|
|
|
Mai dai tu drumul fara apa in el si o sa il ti pe post de bibelou, ca la garantie nu o sa ti-l primeasca.... trage pe out-ul lui (furtunul) cu gura si o sa vezi ca apa intra prin in (trebuie sa fie in acvariu), lasa sa curga 2-3 min si dupa incearca sa ii dai drumul. Salut,
|
 |
|
|
|
Ma gandesc sa creasca parvula si cu monte carlo, moss;ul are muguri si aia de pe crengi usor usor creste si ea, anubias creste, cam astea or sa fie plantele, nu imi plac altele, nu ma atrag deloc. Multumesc pentru aprecieri, o sa imi iau test pt apa dura sa vad de ce s-au dus, cine stie, inca ma gandesc cu filtrul de apa.. Mersi,
|
 |
|
|
Hello, cum am zis revin cu poze
Asa arata noua asezare in acvariu, mi se pare mai aerisit, a trebuit sa arunc tot mossul dinainte, avea alga in el si deja prindea viata, am aruncat tot, am fiert radacinile si piatra destul de mult, am aspirat cum trebuie si dupa am rearanjat tot. Sper sa va placa si voua.
si cateva poze cu locatarii, 5 microrasbora galaxy :X, 2 barbati si 3 femele, 1 femela este in plus in rest erau cupluri.
Cat am ravnit dupa ei, am gasit pe cineva in Cta care avea, a fost totul random :X:X....
Sunt niste disperati  ), foarte rapizi, de abia i-am prins in poze, scuzati claritatea.
Le dau fulgi mici mici, inca nu mi-am facut mana cu cata mancare sa le dau, inca le scap cam multa si a aparut biofilmul  .
Si odata pe zi le dau putin tubiflex congelat si maruntit, alearga cu bucatele in tot acvariu....
Sa speram ca o sa le asigur mediul care trebuie si ca o se inmulteasca, astept dopurile de la Dan sa bag si niste CO2 in acvariu sa inceapa si plantele sa creasca. Ape limpezi!
|
 |
|
|
|
Iti multumesc frumos Dan, un cost ceva? O sa ii dau pm lui elven ca sa ma intalnesc cu el sa le ridic. Mare om! Humbert, imi e asa, ma trezesc ca fac 3 bombe la 2 zile, nu imi convine, asa sa stiu ca fac o treaba buna. Multumesc inca odata pt amabilitate, o sa il bag sa zaca acolo.. seara frumoasa
|
 |
|
|
|
Hello guys, o intrebare pt cei din cta, gasesc pe cineva care are capace din alea pentru bomba co2? daca sunteti si din tara care aveti si trimiteti in cta, rog sa imi spuneti, dar nu cu preturi de imi sar banii din portofel, ca asa mai bine astept 30-40 zile din china sistem cu totul. Nu vreau sa imi fac eu, ca sigur nu lipesc cum trebuie si o sa scape. Trebuie ceva CO2 in acvariu, nu merg numai fertilizantii si ezcarbo. O sa revin cu poze mai pe seara, s-au produs niste schimbari si sa va arat noii locatari, . Multumesc,
|
 |
|
|
|
|