[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: LUPmic
Forum Index » Profile for LUPmic » Messages posted by LUPmic
http://www.google.ro/search?hl=ro&q=microrasbora+galaxy&aq=0&aqi=g1g-s1g5&aql=&oq=microras&gs_rfai=
Eu stiu ca tetrazonele sunt cam zbanghii si ciupesc cozile altor pesti, asta din ce am citit pe aici.
Salut si bine ai venit!
Te asteptam sa-i faci casa cat mai repede lui Bulbucea
Pentru orice intrebari suntem aici.
Bogdanag wrote:ce parere aveti , este ok pretu de 230 ron acvariu 54l + capac neon + incalzitor, termometru , pompa, filtru .... sau sa mai caut ?

Acum nu mai ai nevoie de incalzitor pentru ca s-a incalzit afara si in casa il poti lua mai tarziu.
Pompa nu este obligatorie==> niste bani economisiti din care poti lua un filtru mai bun sau niste litrii in plus la acvariu
Daca nu ai substrat fertilizant, baga si pastilele(langa radacina), iar cel lichid eu zic sa incepi sa pui mai putin si cresti treptat doza daca se inmultesc si plantele.
Ai spus doar ca ai Anubias si Valisneria, dar nu ai zis si cate fire din fiecare.
Ai 60 de litrii brut sau net?
Da.Se poate.
0722130825 Adrian
Bun venit!
De la Bucuresti la Constanta tot faci vreo 3 ore si ceva, cel putin
Cu plantele si crevetii poate nu sunt probleme, dar cu filtrul e posibil(vezi ciclare alea, alea)

scuze
Buna ziua, si bine ai venit!
Daca dai de la 30 de lei in sus pe un tub(parca asa am dat eu pe un aquarelle), atunci sigur vei lua droser pentru tubul respectiv.
Insa daca ai un 830,865 sau ceva asemanator la pret, si ai gasit droser de 13w sau de 18w pentru tub de 15w, e ok instalatia va functiona.
"Lasand toate cele gresite deoparte, cand merg la cumparat acest droser/balast, trebuie sa cer pentru 2 neoane nu? In afara de fire, mufe,tub, ce mi-ar mai trebui? Intreb pentru ca la electricitate sunt afon total"

Pai daca zici asa ceva eu zic sa chemi pe cineva in ajutor.
La balastul electromagnetic ai nevoie de starter, la cel electronic nu mai este nevoie deci, legaturile electrice se fac in moduri diferite.
Este recomandat sa folosesti balast dedicat, adica ai tub de 15w cauti si balast pentru 15w(poate fi *1,*2,*3,*4), chiar daca "merge si asa".
Este vorba de durata de viata a tubului si de intensitatea luminoasa data de acesta.
De acord cu @rebella, numai ca sticla(PET-ul), se recicleaza

Cu scuzele de rigoare pentru off-topic
Se doneaza:
-2 pui Valisneria
-2 Valisneria
-2 Blyxa cam ciufulite(au stat in galeata ceva vreme, si la intuneric )
-2-3 varfuri de Hetrerantera

doritorul va veni la mine sa le ia(adica in Berceni, piata Resita)
Parca este vorba de un acvariu de 400 de litrii, nu?
Daca e asa mare atentie la suportul, masa pe care il vei pune!!
Nisipul si pietrisul nu trebuiesc neaparat fierte, mai ales ca ai nevoie pentru un bazin 400 de litrii.
Ordinea de asezare este invers, adica primul strat este de nisip si apoi pietris(da' nu mai bine pui tu un substrat fertil si apoi pitrisul).
Daca zici ca azi ajunge bazinul eu zic sa-l mai tii vreo 2 saptamani gol, sa se usuce cum trebuie siliconul, nu cred ca vrei sa ajunga 400 de litrii de apa prin casa.
providra18 wrote:Am facut bomba de drojdie.Din sticla cu compozitie am tras un furtun prin dopul ei pe care l-am etansat cu silicon, unde l-am introdus in alta sticla, pe jumate cu apa.In dopul celei de a 2a sticla am dat 2 gauri, unde intra furtunul 1(cel din sticla cu drojdie) pana la jumatatea volumului de apa. Furtunul 2 pus in sticla 2, sta deasupra apei, care la randul sau vine in acvariu. Am aproximativ 1h30 de cand e pus si in sticla cu apa iese o bula de aer cam la 5 secunde, dar in acvariu nu se vede nimic. Care e problema? Ce se intampla? Trebuie sa astept pana ce in sticla cu apa ies mai multe bule si pana se face presiune sa intre in acvariu codoiul?

Cum este? Functioneaza?
Neetanseitatile le poti verifica simplu cu apa si sapun(sau cu solutie de spalat vase pe un burete), daca nu stii cum o sa detaliez.
Salut si bine ai venit!
Apropos de grau, intra combina in acvariu?
Poti face asa, insa nu poti fi sigur ca este ciclat un acvariu decat cu teste de apa.
La cati bani am dat pe ea(1-2 lei ) nici nu mai conteaza daca e buna sau nu
Pai tie pentru plante nu-ti trebuie chiar nisip, ci pietris cu o granulatie mai mica(2-4mm).
De ce intrebi de nisip de mare daca iti trece Argesul prin "spatele casei"?
MoDy wrote:...Stau langa Raul arger...Cum ar fi mai bine sa ma fac cu niste pietris?

Cu o lopata, o sita, o galeata si chef de munca
Vezi ca pentru 400 de litrii vei avea ceva de munca.
Eu unul folosesc un stingator(cu CO2 nu praf, spuma sau mai stiu eu ce).
Este practic o butelie pentru CO2 doar ca nu are robinet, dar are reductorul
Daca vrei poze da-mi un pm.
Bine ai venit!
@alber sa inteleg ca te lasi de iarba?
@radu.u si mie imi place iarba deocamdata

Forum Index » Profile for LUPmic » Messages posted by LUPmic
Go to: