| Message |
|
|
|
Felicitari, bine ca acum stim secretul referitor la cyano!
Bucephalandra da, e easy, are exact aceleasi cerinte ca anubias, nu se baga in substrat.
Referitor la puiul de ancistrus, o fi fost pe vre-o planta o icra lipita.
|
 |
|
|
|
Am patit ceva similar la un JBL, era garnitura impatranita la capac. Vezi ca in cazul tau sa nu fie stricata una dintre garniturile de la blocul cu robineti ce intra in filtru (nu stiu exact cum se cheama).
|
 |
|
|
|
Dar de ce nu ii puneti o lampa, fie si una de birou? Ca in intuneric nu cred ca rezista nici anubias prea bine.
|
 |
|
|
|
Unul dintre acvariile care m-au facut sa incerc si eu sa fac un biotop de amazon. Si cred ca este printre putinele acvarii cu fundal printat care arata natural. Felicitari!
|
 |
|
|
narcis wrote:Putina culoare ii poti da cu o creanga de prun. Cateva luni o sa fie colorata.
Tine taninul mai mult decat de la vie sau conuri de arin?
|
 |
|
|
|
Imi place tare ideea asta, aveam de gand sa o incerc si eu anul asta dar mi-a fost frica sa nu ma umplu de tantari (nu ca acum as duce lipsa). Am in continuare o groapa uriasa in curte in care a trebuit sa torn periodic insecticid pentru ca colcaia de larve. Au reusit pestii sa tina populatia de tantari sub control?
|
 |
|
|
|
Am incercat eu la alte specii, daca la comanda nu exista optiunea M sau F au spus ca nu pot sa garanteze sexul, e in functie de ce trimit crescatorii din Germania.
|
 |
|
|
Eu cred ca sunt din plastic si ne trollezi, prea frumos
|
 |
|
|
|
Got it. Saru'mana!
|
 |
|
|
opincarul wrote:Mi se par extrem de placute ochiului primele 2, cel cu shell dwellers si cel cu lotus. Desi nici scape-ul nu e urat, raman fanul "haosului"
Bazinul cu pitice m-a facut sa ma gandesc sa-mi fac un bazin in casa
Daca vrei haos clar sa iei shelldwellers, in fiecare zi e alt hardscape  )
|
 |
|
|
|
Mersi Koala! Sa imi spui te rog cum trebuie puse linkurile sa se vada pozele asa.
|
 |
|
|
|
Urat arata....Sigur nu ai luat din greseala nisip colorat verde? M-a ferit barbosu pana acum de cyano. Din moment ce una dintre cauze este nivelul scazut de NO3 propun sa mai cumperi niste tetrazone.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Avand in vedere ca e chinezarie ma indoiesc ca face ce scrie despre ea. Eu am luat-o de curiozitate sa o incerc la acvariul cu shelldwellers unde doream ceva cu lumina albastruie. Am bagat cateva plante de test si le merge foarte bine.
|
 |
|
|
Daca vrei ceva ieftin eu folosesc asta la unul dintre acvarii, sunt foarte multumit (plante easy). Nu stiu exact cati lumeni are dar acum cateva zile am vazut valisneria perland fara co2 sau fertilizanti.
https://www.aquariumprest.ro/sisteme-de-iluminare-lampi/lampa-led-acvariu-fishguard-60-cm-extensibila.html
|
 |
|
|
|
La anubias se intampla destul de ciudat fenomenul de inflorire. Am avut pana acum de 3 ori flori si de fiecare data a fost in perioadele in care acvariul era neglijat (schimburi de apa rare, lumina slaba, fara fertilizare). Teoria ar fi ca unele plante sunt stimulate sa infloreasca atunci cand sunt supuse la stres (de ex o perioada secetoasa). Sunt curios daca si la tine a fost o situatie similara.
|
 |
|
|
|
Gasesti si la seba shrimps (am voie sa spun numele vanzatorului ?). Intr-o vreme stiu ca aveau si la coralis.
|
 |
|
|
Va multumesc pentru aprecieri domnilor. Voi pregati cand am timp un pictorial cu uratul 
|
 |
|
|
Ok, o sa incerc, Mersi 
|
 |
|
|
|
The ugly:
|