| Message |
|
|
|
Diseara o sa pun ceva poze cu noii locuitori si cu noul aranjament al pitrelor.
|
 |
|
|
|
Am dat drumul acvariului mare, si m-am trezit ca pompa mea de valuri RW-4 e cam mica pentru noul sistem. E foarte putin folosita, merge impecabil si as dori sa o schimb cu una ceva mai mare plus diferenta. Pompa e cu controler.
Astept PM pentru eventualii interesati.
|
 |
|
|
|
am mers in paralel cu amblele acvarii, prin furtune la picaturasi am incercat sa ajunga la ceeasi parametri. A fost cea mai grea parte din tot proiectul , mutarea vietuitoarelor, pentru ca depindeam de sculele din cel vechi. Cand l-am oprit pe cel vechi trabuia sa-i dau drumul celui nou. Deocamdata vad ca toata lumea e vesela in acvariu..
|
 |
|
|
|
Azi, dupa o saptamana de munca zi de zi, si nu fac misto si cateva nopti am reusit sa dau la apa noul acvariu. E cam tulbur azi dupa ce am facut harakiri prin el ,dar sper ca dimineata sa se limpezeasca. Pietrele le-am pus aiurea acolo cca trebuie sa le lipesc si sa mai vina niste corali, dar intr-un final vad ca nu arata nici asa rau. Pun cateva poze.
|
 |
|
|
|
Spatiu de umblat la animal am cat vreau, e foarte mult spatiu in spate lasat intentionat ca sa nu ma chinui sa reglez sau sa nu am loc sa bag o mana acolo. Mi-am orientat robinetii la lipire in asa fel sa am acces fara probleme. L-am pus in spatele acvariului dintr-o optiune personala, nu vreau tevi la vedere din cauza celei mici care trage de tot ce se poate acum. Dar fiecare are gusturile lui si prioritatile lui. MS ptr opinii si sfaturi!!!
|
 |
|
|
|
Nici mie nu-mi place ca a iesit standul mai mare cu 10 cm ,dar a fost o problema tehnica, spatiul unde trebuia pus acvariul a fost altul si din cauza dimensiunilor din interior a trebuit sa ma intind in 10 cm. Asta sa fie singura probleama ca se va aplatiza in momentul cand o sa fie si vietuitoarele inauntru. Mai am sa acopar si polisrirenul de sub acvariu cu ceva negru pentru ca si ala da urat fiind albastru si da ca nuca-n perete, dar urmeaza si aia sa o remediez.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Azi, desi nu ma asteptam sa stau atata timp dupa apa de osmoza, am inceput umplerea bazinului, care din fericire ,dupa indelungi negocieri ,va ramana sa aiba trei fete vizibile.Cam asa arata partea final, daca vedeti ceva greseli tehnice, inca le mai pot repara.
|
 |
|
|
|
Am rezolvat si problema cu programul de iluminare. Ieri inainte de a intra la apa am prins si primul vizitator....
|
 |
|
|
|
Care ma ajuta si pe mine cu un program de iluminare incercat de voi. Am 3 neoane Blue Plus,2 Coral plus si un purple plus!
|
 |
|
|
|
Ce aven noi aici??? Azi a venit si jucaria cu beculete!!! Petty ca deobicei s-a tinut de cuvant si a trimis si lampa. Mai am de facut partea de tevi si sper ca in 2 zile sa-l dau la apa.
Pareri ???
|
 |
|
|
|
ok ,ms
|
 |
|
|
|
Azi am montat overfolwul, si l-am pregatit pentru vopsit. La cel mic era vopsit cu albastru spatele, la asta mare, optez pentru negru.Am intimpinat o mica problema si aceea e ca-mi ramane o portiune unde nu pot vopsi cu vopsea ,ma refer la interiorul overflowului. Catalin din Sibiu mi-a spus ca el a dat cu silicon negru si l-a intins cu un card. Am si varianta asta. Intreb, daca dau cu vopsea afecteaza chimia apei sau nu tine prins pe portunea respectiva???
|
 |
|
|
|
Spatele la dulap e deschis, si intentiomez sa pun unu, doua ventilatoare sa scoata arrul daca e nevoie. Problema a fost strict de spatiu si din cauza fiiceiele care rupte tot ce vede.
|
 |
|
|
|
la sump am avut o problema de spatiu ,adica acolo va veni si chilerul o perioada atat cat fiica mea va lasa usile inchise la dulap. Daca nu o sa am spatiu indeajuns, o sa fac sumpul pe toata lungimea dulapului, dar nu am spatiu sa pun cillerul. Astept sa vad ce temperetaura va mentine sistemul si apoi voi putea opta sper un alt sump.
|
 |
|
|
|
Astazi a venit si ziua cand a aparut si acvariul. Eu sunt foarte multumit de cum a lucrat la el si la pret. Acum parerile pot fi diferite!!!
|
 |
|
|
|
De astazi, cu parere de rau si cu o senzatie pe care nu am crezut ca o sa o am, am renuntat la acvaristica de apa dulce. Saptamana viitoare acvariu cu discusi pleaca la alt pasionat. Saptamana viitoare sper sa dau drumul si acvariului marin mare. Mare in raport cu borcanul pe care-l am. Deci acvariul si sumpul se dau la un pret modic pentru un incepator si lampa inca mai costa ceva, in raport cu cat a bagat in ea. Asa ca ultimile poze din ucenicia in marine sper sa le postez saptamana viitoare.
Va doresc o seara placuta.
|
 |
|
|
|
Frumos proiectul,felicitari! Sigur o sa aisa ceva frumoas la dimensiunile astea. O intrebare, poate nu am fost atent ,dar picioarele alea de la cadru nu o sa-ti strapunga podelele sub greutatea intregului sistem ca din cate stiu eu unora le-a intrat prin podele!
|
 |
|
|
|
Dupa cum scriu in titlu ma intereseaza un sistem ATO, chiar daca e DIY, am o mica pompa care si-ar face treaba, asa ca poate aveti una ce nu o mai folositi. Precum, caut si o pompa de dozaj ,cu 3-4 capete. Astept PM
|
 |
|
|
|
Cer cateva pareri la sump. Vreau sa fie simplu spatios sa -l pot curata usor. Are dimensiuni de 650 lungime,500 latime si 400 inaltime.
Primul compartiment de 21 cm unde am ciorapul de prefiltrare, skimerul si un reactor de matrix. Al doilea de 25 de cm, pentru alge, pe care daca spatiul nu-mi ajunge pot sa-l impart in doua pentru alte reactoare. Ultimul e pentru pompa de recilcurare de 15 cm unde am spatiu sa mai pun inca un reactor ceva...
Pun o schita cum l-am gandit eu si poate va dati cu parerea daca-i ok sau nu...???
|
 |
|
|