[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dolly
Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
RaresLuc wrote:Ideea este ca omul vrea sa cumpere. De ce sa cumpere prostii cand, foarte bine, poate sa cumpere ceva "adevarat".
Eu cred ca vanzatorii de pesti pot face bani la fel de usor pe lucruri de calitate si pe o relatie serioasa cu clientul.

Vinzatorii ar trebui sa aibe un minim de cultura si macar putin repect pentru ceea ce fac. Sunt un fel de profesori care ar trebuie sa indrume cumparatorii spre ceva de calitate si sa le ofere o altenativa in cazul in care acesti nu dispun de sume pentru moftul sau pas iunea unui copil. Este oare imposibil? In alte tari se poate. La noi...Dumnezeu cu mila. Ei bine, astfel de oameni nu merita nici macar sa aunci un ochi pentru a vedea ce au pe tarabe. smilie
Iar daca vrei pureci uscati, cauta in alta parte. Sau te asteptai oare sa-ti oferim noi raspunsul? Ei bine, ai gresit adresa. smilie
dark_one wrote:eu caut purec uscat pentru. al vinde pe piata, concurenti mei nu mai au, deci e o ocazie buna sa fac un ban gramada, eu nu am folosit asa ceva niciodata. e degeaba dar daca lumea inca cumpara shi vrea asta e , trebuie sa le dau
Adica sa ajuti...naivii...Nu-ti mai bate joc de oameni punindu-i sa cumpere asa ceva. Vezi, daca toti comerciantii gindesc ca tine, d-aia nu ajungem nicaieri. De aceea au atita trecere nenorocitele alea de boluri, acvariile burdusite cu pesti care de care mai mari si frumosi care mor in 2 zile, scafandrii, submarine, etc.
Iar cind incerci sa ii explici cuiva ca nu e bine asa, ar fii in stare sa te si pleneasca pentru ca faci pe desteptul. Vinzatorul care i-a vindut purecii aia stie el mai bine.
Rmirez wrote:salutare din cate stiu eu in farmacii sunt mai multe feluri de spirulina este buna toata sau doar un fel anume
Tablete. Scria exact mai sus.

Dar cel mai bine ar fi sa le dati spirulina special conceputa pentru pesti. Se gaseste la pet-shopuri.
alexandra wrote: .Sa pun sare in tot acvariul..sau trebuie unul carantina?

Daca pui sare in acvariul plantat, poti sa-ti iei adio de la pante. Si de ce sare cind tu nici nu stii de ce boala sufera, daca o avea vreuna?

Discusii ar fi trebuiti tinuti in carantina inainte de a fi introdusi cu scalariii, desi combinatia asta nu prea merge. Nu ar strica sa ai un acvariu de rezerva si sa ii faci eventuale tratamente acolo.
dark_one wrote:

cgaby68 eu unul iti recomand ca pe viitor sa nu mai folosesti medicamente, mai ales in cazul grisului, care trece pur shi simplu daca bagi bicarbonat caz in care trebuie schimbata apa intr-un anume fel.

Vrei sa fi putin mai explicit?
George_Vl wrote:Dolly, nu stiu cum este testerul de la Sera, eu la Animaxul de pe Turda nu am vazut nimic de acest gen asa ca mi s-a parut ca nu este un lucru chiar rau si mi-am zi ca merita o incercare. Daca nu te superi indruma-ma sa merg sa vad si eu acest tester (la ce magazin ), dar oricum spune-mi ceva despre el caci pina simbata oricum nu pot merge nicaieri ( daca vrei si ai timp binenteles). Oricum el este cumparat, dar, pentru o alta parere nu strica ,deci asta e. Multumesc.

SERA PH TEST. Ai aici instructiunile de folosire si il poti comanada si on-line.
George_Vl wrote:Intre timp am facut-o , am luat unul . Ce am zis , ce este pentru mine 260.000 lei? Am facut acasa test la apa din acvariu : Ph 6,8 La apa de la chiuveta Ph 6,8, iar ca sa vad daca nu este moft am bagat tija in sticluta de ... (nu stiu cum o cheama ,pentru ca acum sunt la lucru ) de la Sera pentru scazut Ph-ul si..... surpriza Ph 6.3 deci mai ramine sa-l verific cu un tester mai performant , dar nu am , poate ma ajuta cineva . Am acasa si un kit de masurat Ph-ul de la Sera (cel cu 4 picaturi ) dar mie mi se pare cam aiurea intrucit nu vad nici o diferenta la orice masuratoare ( si am masurat mai multe chestii, apa sarata, apa de la retea, apa din acvariu ) si toate indica aceeasi culoare. Deci Leo2003, (Dolly) ce sa zic am dat vreo 200.000 pe testul de la Sera, iar pe asta 260.000 , crezi ca am aruncat banii pe fereastra? Oricum, daca nu sunt deplasat as fi curios sa-l testez cu un tester profi daca are cineva (si vrea binenteles ) eventual duminica . Cu ocazia asta ne putem si cunoaste !!! Daca doreste cineva asta rog sa-mi confirme .Multumesc

P.S. Leo2003 , sunt doua tipuri , nu am retinut decit una din firme (TENAX UK ltd ) de 350.000 , eu l-am luat pe cel de 260.000 sa fie paguba mai mica in caz de bluff.

Pai un tester profi gasesti la Sera 200 de mii, corect? La ce ti-a mai trebuit si celalalt?
Roscata wrote:

Bafta la scoala! [/i]

Chiar crezi ca trebuia sa il iei la misto? Nu mai zic nimic de faptul ca ai scris in italic tot textul, ceea ce e cam greu de citit? Citi elevi au pasiuni ca el? Mie una mi se pare de admirat.
Repet ca nu e bine sa eliminati toti melcii. Macar 2-3 pomanceea sau ceva melci de substrat. Iar daca plantele v-au fost "atacate", nu ei sunt de vina. Melcii astia pe care ii uriti atit nu au nici o treaba cu plantele sanatoase. Asa ca mai pastrati 1-2, macar de saminta. Si adaugati oligoelemente atit de necesare pentru plante. Ca din apa, aerare si...parca mai era ceva, dar imi scapa acum, nu puteti avea acvarii frumoase.

Si pentru ca venii vorba de melci - e normal sa manince si ei resturile care cad din mincarea pestior. Ba chiar le puteti suplimenta alimentatia cu o bucatica de morcov, de castravete.
ady_cojocar wrote:Mai las la pret!

Acum nu te supara ca iti spun, dar eu am donat carasi. Se pare ca nu cautare asa mare ca alte specii...Iar daca e neaparata nevoie sa scapi de ei, si asta ar fi un noroc - sa ti-i primeasca un vinzator.
Rmirez wrote:spuneti-mi si mie ce hrana este mai recomandata ptr scalari ca ai mei nu prea vor sa manince cum trebuie

Te rog sa nu mai postezi acelasi lucru in 10 parti. Si aici oricum aici se vorbea despre hrana sanitarilor, in caz ca nu ai observat.
Daca e ieftin, nu poate fi decit prost. Cu atit mai mult cu cit noi nu avem soluri de gradina in acvarii. Fa o comparatie intre un test de la Tetra sau Sera si vei vedea diferenta.
MARELE ALB wrote:
sydney5791 wrote:Apa de la robinet are urmatorii parametri:
pH=8
GH=10dH
KH=8-9dH
Tinind cont de parametri apei iti recomand sa te ocupi de platy .

Hai ca l-ati zapacit de tot. Sa-ti mai recomand si eu o specie? :sic: Ca sunt convinsa ca ar mai merge inca ceva pe acolo....

Nici vorba, zic sa ai incredere in ceaa ce spune Marele Alb, ca stie el mai bine

Bafta! :-)
The animal wrote:cyborg eu am 6 femele si 1 mascul ca si MollyBalon l-am pastrat pe cel mai iubaret! ,ca altfel era razboi

Si iubesti ce mai precis- raboiul sau xipho ?

Cind aveam eu vivipari, aveam si guppy printre ei 2 - xipho o frumusete...nu pot sa-ti descriu lininistea si calmul bazinulul, care nu cred ca avea mai mult 50l...iar masculii de xipho erau cei mai mari din bazin....era ceva de vis...si habar nu aveam pe vremea copilariei mele ca se mai caftesc, asa, prieteneste.
Ce l-ati mai zapacit , mai baieti - definitiv si irevocabil Cel mai probalil este sa fie fie gris - Ichthyophthirius multifiliis, iar descrierea bolii si a tratamentului o gasesti in articolul de la Boli/tratamente - A. Patologie - Paraziti comuni. Iar schimbarea mediului dintr-un acvariu in altul, orice varaitie brusa de temparatura, poate aduce la raspindirea aceste boil. Sper ca te-am lamurit cum e cu "grisul' asta. Eu am vazut si vinzatori care ii vindeau nepriceputilor, asa ca... smilie daca i-ai achizitionat de curind, dont't worry.

Si inca ceva - ar fii bine sa mai ai un acvariu - nu foarte mare - pentru carantina / tratamente in casa.
b0gDaN3l wrote:preturi ceva?

Chestiile astea va rog sa le dicutati pe PM. Este mai elegant.
SuperSteaua wrote:
Dolly wrote:...dar nu la perdea de aer...submarinul mai lipseste...

Stii de unde sa iau unul??? :smecher:

Perdeaua de aer nu este pentru un acvariu plantat normal ci pentru un TANK comercial in care sunt foarte multi pesti.

Scuze-n-am stiut e adevarat. Se mai intimpla. Dar daca nu dai si tu mai multe detalii, de...se ajung la concluzii pripite. Scuze inca odata.
Aqua-kid wrote:
E ceva de genu :
http://www.masla.com/tank/rusty02.jpg
Doar ca nu va fi marin.

Oau!!! Ar arata super Bafta.
Iti va fi greu sa-l cureti la o inaltime de 90. Pe de alta parte, e destul de ingust si nu va fi putea plantat dupa cum ar merita....si nici cu stabilitatea nu cred ca ai excela la o asemenea inaltime.

Oricum, mai asteapta si alte pereri.
...dar nu la perdea de aer...submarinul mai lipseste...

Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Go to: